Sider

MSIL VIL HA PLASS I 4. DIVISJON

MSIL tapte bare en kamp i fjor, men rykte ikke opp. Nå krever de likevel å få innpass i 4. divisjon.

Mauseidvåg viser til et vedtak som ble gjort av kretstinget i 2008, der det heter at avdelingsvinnerne skal rykke opp. Nå ber de om at de og HaNo (som var avdelingsvinnere) rykker opp, og at både 3.- og 4.divisjon utvides med ett lag neste år.

Etter påtrykk fra klubbene, deriblant MSIL, gjorde kretsen nemlig om slik at det ble playoff om opprykk til 4. divisjon i år. Etter en lengre mailveksling mellom samtlige klubber, gjorde Sunnmøre fotballkrets oppmerksom på at dette måtte meldes inn skriftlig. Det ble også gjort. På et terminliste senere "vedtok" et samstemt møte å gjøre om slik at det ble spilt playoff.

Argumentene for det var blant annet:
* Flere kamper for de som ville. I utgangspunktet var det bare lagt opp til 14 kamper, det var for få, mente mange.
* Utjevne nivåforskjell. Man kunne risikert at et lag fra Søre e.l kunne cruise gjennom en i utgangspunktet lettere avdeling og fått et opprykk f. eks MSIL, Stordal eller Skodje fortjente.

Her på Skodje er vi selvfølgelig fornøyd med kvaliken. Vi innser selvfølgelig at dette virker svært ufortjent for MSIL, som på mange måter hadde fortjent å rykke opp. Selvsagt gjør vi det.

MEN: Kvaliken ga oss endelig god matching, kamper som betydde noe og kamper det faktisk var litt blest om. Gjennom sesongen var det langt på veg bare oppgjørene mot Emblem, MSIL og Stordal som var slik. I sluttspillet fikk det hele en ny giv, som var virkelig artig å være med på.

Nå virker det som om klubbene ikke er fornøyde med ordningen. Flere alternativer lanseres, for eksempel: Tilbake til 14 kamper og dobbel serie, eventuelt en trippel serie. I tillegg foreslår noen å samle toerlagene for seg selv.

Slik vi ser det, blir det da tilbake til en sesong der bare tre-fire kamper betyr noe. Nivåforskjellen blir stor, og de spennende kampene blir få.

Til slutt må vi presisere at vi ser MSIL dilemma. Dette er helt klart en prinsippsak som er viktig å belyse, med tanke på at kretsen langt på veg har gjort en liten blemme - selv om de faktisk hørte på klubbenes ønske.

Likevel blir det litt smålig å komme i ettertid å kreve plassen tilbake for noe man selv har vært med å vedtatt. Det burde være nok å kreve en skikkelig gjennomgang av playoffen, for det er det ingen tvil om at bør komme.

SI DIN SAKLIGE MENING I KOMMENTARFELTET :)

6 kommentarer:

  1. Patetisk av MSIL. Dette burde dei tatt opp FØR sesongen, ikkje etter at dei fann ut at ordninga ikkje var så lur likevel. Dessuten myte at det er dårlig nivå på Søre. Alle dei fem beste i avdelinga hadde hevda seg godt i begge dei andre avdelingane.
    Mvh
    Einar OT, altmuligslagsmann på deltid, Hareid IL Fotball

    SvarSlett
  2. Her har nok SFK drite på draget. Regler for opp- og nedrykk er ikke noe som kan endres etter eget forgodtbefinnende på et lagledermøte. Tar MSIL denne saken til NFF, så får de rykke opp. Reglene er nemlig soleklare på at avdelingsvinnere skal rykke opp, kvalik kan eventuelt bare gjelde lag nr 2.

    SvarSlett
  3. EOT...hadde dei vist det FØR sesongen så hadde dei tatt det opp. Dei blei tipsa rett etter sesongslutt av personer og informerte SFK om saken like etter. Fikk etter langt om lenget så et skriv/svar som var så utydelig og dårlig og det gjorde nok sitt til at dei tok saken nå konkret inn til kretsstyret, ikkje minst på prinsippielt grunnlag. SOm den andre sier, tar msil denne saken videre til NFF så spiller dei i 4.div neste år, så SFK har ikke noe valg......

    SvarSlett
  4. Ej synst MSIL he berre sej sjøl og takke ej!
    Selvfølgelig ufortjent at dei ikkje rykte opp, men dei visste om at det blei kvalikk, og sjøl om dei tapte berre en kamp i sesongen så tapte dei den når det gjaldt så mest. Sjøl om SFK dreit sej ut elr ka dei gjor så visste dei om kvalikken, og dei klarte ikkje sej. Dei he berre sej sjøl og takke!

    SvarSlett
  5. * Utjevne nivåforskjell. Man kunne risikert at et lag fra Søre e.l kunne cruise gjennom en i utgangspunktet lettere avdeling og fått et opprykk f. eks MSIL, Stordal eller Skodje fortjente.
    D e d mest patetiske så he vore skrevet.... Snakk om å drite på draget ha ha ha ha

    SvarSlett
  6. Hvordan det? Du kan jo vri på det, og heller skrive "man kunne risikert at et lag fra Nordre, enten Ravn, Ellingsøy eller Hano, hadde fått et opprykk f. eks Hareid2, Åheim eller G/L fortjente.

    Poenget er uansett at de tre beste lagene burde gå opp, uansett.

    SvarSlett