SESONGEN HITTIL: KAMP FOR KAMP

Etter tapet sist, går vi nå inn i en seks uker lang ferie. I den forbindelse passer det fint med et tilbakeblikk for å se hvordan vi har gjort det hittil.

Rollon - Skodje 4-1
Det skulle være David mot Goliat. Den soleklare jumboen mot en opprykkskandidat. Skodje holdt imidlertid følge i god over en omgang. Da sa Rollon takk og farvel. De var tøffest i duellene og best i begge 16-meterene og vant 4-1. Vi fikk kjenne på at det måtte trøkkes til.

ÅVK - Skodje 5-1
Etter en negativ målforskjell på 9-2 etter to kamper, var det lov å spørre seg? Var vi virkelig så dårlig som ekspertene spådde? Det kunne se slik ut. Riktignok spilte vi jevnt med ÅVK i 70 minutter, men da ÅVK fikk 3-1 raknet vi fullstendig og ble overkjørt. Samtidig kunne det sett helt annerledes om vi hadde scoret på vår kjempesjanse på 1-1 etter en times spill.

Sykkylven - Skodje 1-2
Ingen forventet noe som helst. Så gikk alle i kjelleren, fikk et tidlig mål og vips hadde alle troa. Vi kjempet for hverandre, var det beste laget og vant til slutt fullt fortjent. Vi var visst ikke udugelig likevel!

Skodje - Ørsta 3-0
Etter seieren sist, var troen tilbake. Det kunne vi trenge, for selv om det var Skodje som vant 3-0 var det Ørsta som styrte showet på Skodje stadion. De hadde ballen mest og skapte flest sjanser. Men det var Skodje som scoret målene. Selv om vi vant 3-0, var det på mange måter en svak kamp av oss. Samtidig den eneste kampen i år der vi virkelig har hatt marginene med oss.

Blindheim - Skodje 3-3
Det startet så bra, men så tok Blindheim fullstendig over og ledet fortjent til pause. Skodje så ut til å gå på en berømt knekk. Men hva var det som skjedde i andreomgang? Blindheim fikk et griseheldig straffespark, men Skodje kom tilbake og var klart best etter hvilen. Fullt fortjent at det ble poengdeling på overtid. Marginer? For så vidt, men vi fikk ei feilaktig straffe imot og skulle hatt ei selv ti minutter før slutt.

Skodje - Norborg 2-4
En av årets svakeste kamper. Vi tok ledelsen, men Norborg snudde fortjent nok før pause. Vi snuste litt på det på 2-1, men da Norborg fikk 3-1 etter hvilen var det kjørt. Vi hadde ikke dagen og fortjente ingenting mot et Norborg-lag som heldigvis heller ikke spilte opp mot sitt beste.

Spjelkavik - Skodje 6-1
Det første kvarteret skapte Skodje to-tre gode muligheter. Kunne det være slik at Skodje hadde sjans til å ta poeng? Det så sånn ut, men nei. Spjelkavik var i en egen klasse og det var minst et par divisjonsforskjeller denne dagen. Vi hadde ikke dagen, Spjelkavik hadde. Og dermed ble vi seende ut som Tufte IL.

Skodje - Godøy 1-1
Det var på tide å reise kjerringa etter to svake prestasjoner. Siden dette var en kamp som "måtte" vinnes, var det nok et litt nervøst Skodje-lag som slet med å komme i gang. I en kamp mellom to spillende lag var Godøy hakket bedre i førsteomgang. Men etter at Godøy scoret 1-0-målet, var det nesten kun et mål det ble angrepet mot den siste halvtimen. To stangskudd og snytt for en soleklar straffe forhindret seier.

MSIL - Skodje 5-1

Et litt svekket Skodje-lag tok ledelsen, men MSIL var det førende laget. Og da MSIL fikk 1-1 etter en halvtime, klappet det meste sammen. Vi turte ikke å spille ball og ble løpende etter raske MSIL-spillere som kontret inn mål på mål. En svak dag på jobben for våre dager og et fullt fortjent tap.

Langevåg - Skodje 3-0
Bang, bang, bang og 0-3 i sekken. Langevåg scoret på sine tre første sjanser, men bommet på sine to neste og to siste. Uansett var det nok til å slå et Skodje-lag som styrte mye av spillet, men som slet med å skape sjanser framover. Spillemessig var spesielt andreomgang bra, men det hjelper så lite når Langevåg kunne kontrollere inn til en enkel seier. Likevel en opptur i form at vi er spillemessig på høyde med et av de antatt bedre lagene i divisjonen - selv om tabellen viser noe annet.

Skodje - Valder 3-2
Det så helsvart ut da Valder fikk 2-0 etter hvilen. Men hva skjedde? Jo, Eivind Erstad fikk inn en redusering like etter og vips var troen tilbake. Skodje var det beste laget den siste halvtimen og snudde til en fortjent seier mot serielederen. For selv om Valder ledet 2-0, var Skodje fullt på høyde de første 50 minuttene også. Et solid høydepunkt på en høyst varierende sesong hittil.

Rollon - Skodje 2-1
Skodje åpnet best, styrte spillet og fikk også uttelling. 1-0 ved Eirik Høivik. Vi hadde muligheter til å score 2-0, men gikk til pause på 1-0. Fortjent. Men hva skjedde? Riktignok hadde vi to kjempesjanser etter hvilen, men det var Rollon som tok over det meste. Riktignok skapte de få sjanser. Derfor var det utrolig kjedelig at vi tapte på et fantastisk frispark og et flaksemål på overtid. En tøff avslutning på  vårsesongen siden vi hadde fortjent minst ett poeng ut i fra spill og sjanser.