Sider

HVORDAN BLIR 5. DIVISJON?

Sesongen har knapt blitt ferdig før det er på tide å se på neste års 5. divisjon. Med en gang er det lett å se at det ikke blir noen lett jobb å sette sammen et opplegg som alle blir fornøyde med.

Per dags dato er 27 lag kvalifisert for neste års 5. divisjon. Enkelte vil nok falle fra, mens enkelte nok vil komme til. (Det sies blant annet at Aksla forsvinner og at lag som Herd2 og Volda2 sysler med å stille lag til neste år).

Uansett - vi tror ikke det betyr all verden og ser dermed på neste år ut i fra at årets 27 lag er med. I så fall blir det følgende lag:
Åram/VanKam, Vigra, Ørskog, Vartdal, Skodje, Ellingsøy, Åmdal, Emblem, Stordal, Harøy, Hessa, Ravn, HaNo, Stranda 2, Lepsøy, Aksla, Giske, Åheim, Sunnylven, Hareid 2, Hasundgot, Bergsøy 2, Tjørvåg, Sæbø, Kvamsøy/ÅVK 2, Gjerdsvika og Haddal.

Dermed må vi se på de forskjellige alternativene som kan være aktuelle.

De mest opplagte:
1) To avdelinger. En på 14 lag og et på 13 lag. Dilemmaet; Noen vil hevde 26 kamper er for mye.
2) Tre avdelinger. Ni lag i hver avdeling. Dilemmaet? 16 kamper er altfor lite.

Dermed lanserer vi en modell som kan regnes som en outsider:
3) En slags vår/høst-serie med kvalik på våren og avsluttende sesong på våren? Hvordan? Tre avdelinger med ni lag der det da blir spilt åtte kamper på høsten. Så kan eksempelvis fem lag fra hver avdeling ende i den såkalte avsluttende sesongen.

De resterende slås sammen i en annen avdeling. Resulatet blir at 15 lag deltar i den "viktigste" serien, mens de resterende 12 lagene deltar i den "mindre" viktige serien.

Totalt blir det da 22 kamper for lagene som kan rykke opp (det samme som i 4. divisjon i år). For lagene som ikke kan rykke opp, blir det da 19 kamper.

På denne måten får man samlet lag som rykke opp, de får spilt mot hverandre alle sammen og alle lag får et brukbart kamptilbud.

Vi skriver ikke mer om dette i denne gang. I stedet oppmoder vi folk til å bruke kommentarfeltet til å komme med egne forslag slik at vi får gjenspeglet hvordan fotball-Sunnmøre tenker :)

1 kommentar: