Sider

INGEN GRUNN TIL Å DEPPE

Selv om det ble nedrykk i år er det ingen grunn til å grave seg ned. Tross alt har det skjedd mye positivt.

I ettertid kan nok mange si at vi rykket opp før vi var klar for det. Først og fremst var vi ei tynn spillergruppe, noe som også viste seg utover høsten. Dessuten gikk det lang tid før vi fikk tak i en trener, og dermed slet vi med å få satt stallen. Dessuten hadde vi ikke egen kunstgrasbane, og vi måtte reise rundt om i distriktet for å få trent - om det i hele tatt var forhold. Oppladningen var langt i fra optimal, med andre ord.

Dette er selvfølgelig faktorer som gjelder også for andre lag, så sånn sett har vi ingenting å skylde på. Men når vi neste år går inn i en ny sesong er forhåpentligvis disse faste faktorene på plass:

Vi håper trenerspørsmålet snart blir løst, vi har gode treningsforhold inne/ute og vi har har ikke hørt mange snakke om å legge opp! Dessuten regner vi med at både Bjørnar Aure og Vegard Hjelvik er med neste år, og kanskje kommer det noen til? Kombinert med de som har vært med i år skal det bli brukbart neste år.

For også i spillergruppen har det skjedd positive ting i år. Noen har riktignok sluttet undervegs, men også flere har kommet til. Jonas, Thomas, Eirik Høivik og Ole Grytten har alle satt sitt preg på A-laget mot slutten. I tillegg må vi ta med at Jarle var et friskt pust før han skadet seg stygt helt på tampen. Får vi med de fleste som var med i år - pluss noen nye og yngre krefter neste år - skal vi få ei bra gruppe.

Så får det heller være at vi spiller på det laveste kretsnivået neste år. Men dette trenger heller ikke å være så ille. Kamper mot Ørskog, Stordal, Ravn, Vigra, Emblem, Ellingsøy, Hessa og HaNo trenger slett ikke å være noen nedtur.

Så må vi ta noen ord om årets sesong sett ut fra et sportslig perspektiv. Vi endte altså tredje sist. Normalt sett hadde vi unngått nedrykk, men årets omlegging gjør at vi må ta turen et steg ned. Da må vi først og fremst innrømme at vi ikke har vært gode nok.

Men - det har vært noen oppturer.

For å ta disse først: Gu/Lars borte, åpningsseieren mot Åmdal og utligningen hjemme mot Gu/Lars er nok de mest minneverdige.

Så må vi ta med oss at vi har spilt uavgjort mot lag som Sykkylven og Langevåg i år. Faktisk var Ørsta det eneste laget på topp seks vi ikke tok poeng mot.

Så er det selvfølgelig en del nedturer. Vi tapte fortjent med et svekket lag borte mot Ørskog. Skuffelsen var kanskje derfor større av at vi ikke greide å slå dem hjemme. Videre huskes det at seieren glapp borte mot Blindheim på overtid - og samtidig minnes i med gru tapene hjemme mot ÅVK og borte mot Vigra.

Så vidt undertegnede vet er bortekampen mot Langevåg den eneste kampen der vi virkelig ikke hadde sjanse. En del andre grunner får ta skylda for det, men det viser uansett at vi ikke har vært noen kasteball i år. Tvert imot har vi spilt mange jevne og morsomme kamper - selv om vi har tapt knepent. Men enkelte vil vel kanskje hevde det er like artig å holde Blindheim til uavgjort og å tape knepent 3-4 hjemme mot Ørsta - som det er å slå Lepsøy, FKS 2 og Stranda 2 med tosifret.

Konklusjonen får være at det ikke er noen grunn til å grave seg ned. Vi både tror, håper og forventer at Skodje kommer sterkere tilbake neste år. Vi ser i alle fall ingen grunn til at det ikke skal skje.

I mellomtiden får vi holde formen ved like med et par økter i uka og å se fram til inne-KM og grendacup inne i hallen i vinteren. Så møter vi fullt motivert når alvoret starter igjen over vinteren =)

Samtidig vil vi benytte anledningen til å takke spillere og Roger for årets sesong. Bjørnar fortjener også en stor takk for sin innsats som oppmann i år, men forhåpentligvis slipper han det ansvaret neste år :) Randi fortjener også en stor takk for sin innsats år etter år. Det arbeidet hun legger ned blir satt pris på, og alle håper naturligvis at hun blir med neste år. Ellers fortjener Sigve Ferstad og Dagfinn Lillebø en liten takk for hyppig fotografering i år.

3 kommentarer:

  1. Skojde tok heller ingen poeng mot Åram/Vankam - som også var blant "Topp 6".
    Skodje var faktisk ikkje nær poeng i noken av kampane mot Åram/Vankam!

    SvarSlett
  2. Det har du faktisk rett i. Skal fikses.

    SvarSlett
  3. Må ikke gløyme eirik hjelvik,som har gjort en kjempe jobb med denne sida.

    SvarSlett