Sider

ÅTTE LAG RISIKERER NEDRYKK

Den planlagte omleggingen av divisjonssystemet gir store konsekvenser. Her er noen av dem.

Bakgrunnen er som følger: Etter all sannsynlighet blir det på forbundstinget i mars banket gjennom et forslag som innebærer at 3. divisjon i Møre og Romsdal, samt søndre del av Sør-Trøndelag slås sammen. Årsaken er at man ønsker et høyere nivå på 3. divisjon.

Konsekvensene blir da at bare seks av lagene i 3. divisjon beholder plassen. Det betyr at seks lag rykker ned til 4. divisjon.

Trolig vil da ca. åtte lag rykke ned fra 4. til 5. divisjon. Med andre ord rykket vi egentlig opp ett år for tidlig... (med tanke på at det er lettere å rykke opp neste år enn det blir å holde plassen).

Her finnnes det allerede tre avdelinger. Så spørsmålet da blir om 6. divisjon reetableres. Foreløpig er mye uvisst, så det gjelder bare å vente.

Dette var bare en kortere versjon av den planlagte endringen. HER kan du lese en mer omfattende artikkel om omleggingen, mens du HER kan lese Sunnmørspostens versjon. HER kan du lese om at det er full splittelse blant klubbene om nyordningen er bra eller ikke.

10 kommentarer:

  1. Eg noterer at mange er negative, men er ikkje heilt enig sjølv. Ser heilt klart poenget med at dei eldre sikkert ikkje vil vere med vidare. Likevel: trur dåkke ikkje dette vil bety økt satsing på dei yngre?

    I framtida må dei få fokus om ein vil opp og fram. Norge ligg milevis bak utlandet, så for meg er det ingen tvil om at divisjonsomleggina på sikt er positiv.

    Uansett, for dei klubbane som ikkje satsar, så er det berre divisjonssystemet som flyttest eit hakk ned...

    SvarSlett
  2. tull. alle klubba på sunnmøre treng alle spillerane dei kan få med seg.

    SvarSlett
  3. Joda, eg er heilt einig i det. Men nettopp difor bør klubbane begynne lenger ned i systemet, slik at fleire yngre blir med lengst mulig. I dag er det slik at ungane berre sit heime å spelar PC og PlayStation.

    Målet må i staden vere å få dei med på fotballbana lengst mulig, slik at vi i framtida ikkje er avhengig av gamlingane. Då kan dei heller vere med som støttespelarar ect. rundt laget.

    SvarSlett
  4. Det er synd at "gamlingane" som egentlig held nivået vert tvinga ut på denne måten. Skjønar godt at mange er skeptiske til å låse 26 helgar til kamp. Mange av dei er lange reiser. I tillegg syns eg det er synd at mange gode klubbar forsvinn ut av kretsseriesystemet. Det vert vel også umogleg å kvalisfisere seg til norgesmesterskapet gjennom kretsserien frå no av. En annen ting er at årets sesong i 4.divisjon risikerer å bli fullstendig uinteressant for dei 5-6 nederste laga som kan i praksis vere rykt ned til sommarferien.
    Håper i det lengste at dette ikkje går igjennom, men det ser vel stygt ut.

    SvarSlett
  5. Lag som Herd, Bergsøy, Spjelkavik og Brattvåg bør ha som ambisjon om å spille i den nye 3. divisjonsavdelinga. Så vidt ej veit e der ikkje mange på over 30 år som vil troppe ned i dei laga.

    Ditta gjeld sikkert ett par andre lag også, poenget e uansett at det der vil være en divisjon tilpassa dei laga.

    Ser Valder og sånn klaga over at det vil være uinteressant å møte Kyrksæterøra på heimebane. Sant nok det, men den avdelinga der e ikkje tiltenkt for Valder. Dei finne nok plassen sin i 4. divisjon, så fær dei fortsatt møte Godøy osvosv.

    4. divisjon blir berre på mange måta dagens 3. divisjon så kan heller dei laga som vil virkelig satse få matching på nasjonalt plan.

    Så e ej enig med synseren i at det blir om å gjøre å kunne utvikle gode nok unge spillera sånn at det etterkvart blir attraktivt for fleire lag å få spilt i 3. divisjon igjen.

    SvarSlett
  6. Men Bergsøy har vel berre Fotball-Frank over 30 år uansett.

    Eg seier det no, og det er berre å vente og sjå; denne omlegginga blir ei stor ulykke for Sunnmørsfotballen. Dette vil berre føre til fråfall i breiddefotballen. Som Stig Monsen sa det på terminlistemøte; "Dette e ei gave til Fjorlaks".

    Det einaste argumentet eg ser FOR ei omlegging er at avdelingsvinnarane rykkjer direkte opp. Elles er det vanskeleg å finne argument for. At nivået i dne nye 3.-divisjon blir så mykje betre er på ingen måte gitt. Rutinerte spelarar vil gi seg eller trappe ned, og laga i den nye 3.-divisjonen vil bestå av unge spelarar (og kva skjer når dei reiser i militæret eller på skule?).

    26 helgakampar er sjølvsagt ikkje heldig i det heile tatt. Heller ikkje den økomoiske biten. Det kostar å reise, og i tillegg må ein ha ei meir seriøs satsing, ergo betre betalte trenarar og kanskje til og med lønna spelarar (eit par lag har vel alt det då...).

    Nei takke meg til. La oss behalde den gode gamle Bondedivisjonen vår; 3.-divisjon!

    Einar O. Trovåg, Hareid

    SvarSlett
  7. Fråfall i breiddefotballen? Kvifor skal det det når lag som Herd, Spjelkavik og lignande (lag som satsar) får matching på det nivået ein ønskjer? Tvert i mot trur eg det vil gi talenta i klubben større motivasjon til å satse. Tenk kor stort det må vere for ein 16 åring å få vere med til Trondheim for å få spele kamp?

    Så kan Hareid, Valder, Godøy med fleire fortsettte i bondedivisjonen som då blir 4 divisjon.

    Det er så typisk norsk å ikkje vere positiv til noko nytt. For dei klubbane som vil det, blir systemet tilnærma likt årets, berre at det neste år heiter 4 divisjon.

    (Dessutan vil vel Hareid ha større sjans til å havne på øvre halvdel).

    Det einaste argumentet MOT er at ikkje fleire lag får sjans til å spele i NM. Men med litt ekstra motivasjon om å slå romsdalingar i kvalik så går nok det bra likevell.

    SvarSlett
  8. Kva med dei laga som sportselig er god nok for 3. div, men som ikkje greier å bere den økonomiske delen av opprykket?

    Det er likevell på det reine at spelarar i aldersgruppen 25++ vil tenke seg om 2 og 3 gongar før dei vert med på eit slik opplegg.

    Herd og Spjelkavik (ålesund-laga generelt)
    har eit mykje større nedslagsfelt enn andre
    andre regionale lag, og vil i så måte ikkje oppleve sviktande rekrutering eller spelarstall som fylgje av den store tidsbruken.

    Om dei er so mykje meir satsande en andre, burde dei heller prøve å komme seg opp i 2.divisjon, om dei er god nok til å greie kvalikken da.....

    SvarSlett
  9. Hvorfor opererer SFK med at 8 lag skal ned? Mener det at det skal rykke 3 lag opp fra 5. divisjon? Det må da holde med 1 lag opp, slik det også blir fra 4. div til ny 3. div. Dette er det jo kretsen sjøl som bestemmer, men reglene må på plass før serien starter.

    Et annet moment i forslaget som klubbene i Møre og Romsdal må kjempe for er at det i framtida må sikres at det skal rykke opp 3 lag fra begge fylker opp i ny 3. div. I forslaget står det at Trøndelag skal ha 4 opprykksplasser og Møre og Romsdal 2. Det vil med andre ord si at det blir flere og flere lag fra Trøndelag i 3. div som vil ete seg inn på avdeling Møre og Romsdal. Til slutt står vi igjen med ei avdeling med et par-tre byklubber fra Møre samt klubber fra Trondheim. Hvor interessant blir det for publikum?

    SvarSlett
  10. Ete seg inn på avdeling Møre og Romsdal? Då fell det no hvertfall vekk poenget dykk om at de er imot samanslåeinga.

    For då blir det no berre slik at 4. divisjon blir flytta ned eit hakk, så kan heller dei få laga som ønskjer å spele på nasjonal basis få moglegheita til det.

    Økonomi ja. Eg er sikker på at samtlege lag vil greie eit opprykk. Det handler berre om å gjere ein liten ekstra innsats inn mot sponsorar og lignande. Eg trur no elles det vil vere meir attraktivt for ein sponsor å støtte eit 3. divisjonslag som spelar på nasjonal basis.

    Elles skal eg vere einig i at eg ikkje skjønar kvifor heile tre lag skal rykke opp. Her er det noko som skurrar. Det bør det nok gjerast noko med.

    SvarSlett