Sider

HVORDAN BLIR 5. DIVISJON?

Neste år er bare 23 lag påmeldt til 5. divisjon. Dermed får kretsen det vanskelig med å sette sammen puljene.

Ifølge Hareid sine nettsider er følgende lag påmeldt:
Søre: Bergsøy 2, Gjerdsvika, Haddal, Hareid 2, Hasundgot, Hovdebygda, Kvamsøy, Sæbø, Tjørvåg, Åheim = 10 lag.
Nordre: Brattvåg 2, HaNo, Ravn, Harøy, Lepsøy = 5 lag.Indre: Stranda 2, Sunnylven = 2 lag.
Ålesund & omegn: Aksla, Emblem, Giske, Hessa, MSIL, Stordal = 6 lag

Totalt betyr dette 23 lag, som er en nedgang på fire lag. I fjor hadde man tre forskjellige avdelinger, der kampantallet varierte fra 16 til 18 kamper.

I seg selv var det et for lite tall. Dermed spørs det om man klarer å lage til tre avdelinger, alternativet da blir vel eventuelt å kjøre trippel serie - slik at det blir 21 kamper. Men her blir det et stort dilemma om hvordan man skal splitte søre-avdelingen.

Derfor er det vel mer trolig at man legger opp til to avdelinger neste år, men spørsmålet er hvordan man skal gjøre det. Problemet her blir at Søre-avdelingen vil bestå av 10 lag, mens den andre blir bestående av 13 lag. Kanskje MSIL vil over til Søre? Trolig er det ingen som vil det.

Trolig blir divisjonssystemet uansett bare varende i en sesong. Men ta gjerne debatten om hvordan kresten bør legge det opp i diskusjonsfeltet her!

8 kommentarer:

  1. Her er det ingen tvil om at ein må ha to avdelinger, det er enkelt og greit. Eg meiner også at MSIL bør flyttast over i søreavdelinga, slik at det blir henholdsvis 11 og 12 lag.

    Det er mogleg MSIL sjølv ikkje vil, men for alle er det den best løysinga. Uansett måtta MSIL ha reist både til Sunnylven, Stranda, Haramsøya også vidare. Dessutan er det vel greit for dei å slippe å møte Hessa som nok blir favorittar.

    Er det nokon som veit kor mange lag som i utgangspunktet ville ha rykt opp?

    SvarSlett
  2. MSIL vil neppe over til Søre-avdelinga, sidan den er den sterkaste avdelinga med lag som Åheim, Tjørvåg, Bergsøy 2, Hovdebygda og Hareid 2. Då blir det nok ein sesong i 5.-div for MSIL.

    Mvh Ypperstepresten frå Søre Luten

    SvarSlett
  3. Vil nei. Sjølvsagt vil ikkje dei det. Men er det nokre betre løysingar då?

    SvarSlett
  4. Nei

    Mvh Ypperstepresten frå Søre Luten

    SvarSlett
  5. La søreavdelinga bestå av 10 lag, mens ålesundavdelinga kan bestå av 13 lag. Målet på et så lavt nivå må alltid være spennende lokaloppgjør.

    Da spilla det fint lita rolle om søreavdlinga fær to kampa til. I tillegg e lag som sykkylven2 (som alltid he slitt med å stille lag til mange nok kampa) vekke fra den avdelinga. Tippa dermed atdet e større problem med å stille lag i den andre avdlinga om det blir mange kampa.

    SvarSlett
  6. 5.divisjon må legges opp på den måten at man går tilbake til 2 avdelinger 6.divisjon og en 5.divisjon
    Dette må på plass raskest mulig.

    SvarSlett
  7. 5 divisjon blir slik: http://www.fotball.no/Kretser/sunnmore/Nyheter-2009/2010/Januar/Avdelingsoppsettet-for-5-divisjon-er-klart/

    SvarSlett