Sider

AVDELINGENE KLAR: MSIL BLIR I 5. DIV

NFF har slått fast av MSIL skal spille i 5. divisjon neste år. Samtidig har avdelingene for neste års 5. divisjon blitt satt opp.

Det er lagt opp til tre avdelinger, der avdeling to spiller trippel serie, ifølge kretsen sine egne hjemmesider. Her er oppsettet:

Avdeling 1: Askla, Hessa, Emblem, MSIL, Sæbø, Hovdebygda, Stranda 2, Sunnylven og Stordal. totalt ni lag som skal spille dobbel serie.

Avdeling 2: Harøy, Hano, Lepsøy, Brattvåg 2, Ravn og Giske. Totalt seks lag som skal spille trippel serie.

Avdeling 3: Bergsøy 2, Hareid 2, Haddal, Hasundgot, Tjørvåg, Kvamsøy, Åheim og Gjerdsvika. Totalt åtte lag som skal spille dobbel serie.

Totalt blir det dermed 16 kamper på avdeling en, 15 kamper på avdeling to og 14 kamper på avdeling tre.

Fjorårets sluttspill om opprykk blir kuttet ut, og i stedet er det bare avdelingsvinnerne som går opp. Disse tre skal for øvrig spille kretsmesterskap om opprykket.

Ellers kan man på MSIL sine hjemmesider lese at deres klage på årets sluttspillsystem ikke ble tatt til følge. NFF ga MSIL langt på veg rett, men klagen ble levert inn for seint. Les hele begrunnelsen HER.

PS: Stordal er kritiske på sin hjemmeside. Les mer HER
PS: HaNo er heller ikke særlig positiv. Les mer HER.

DISKUSJON: Greit oppsett fra kretsen sin side?

15 kommentarer:

  1. Avdeling 1 ser jo bra ut og spennende, men resten e no heilt meiningslaust. Ser ut til at MSIL skal få det tøfft i 2010 også. Heia egentlig litt på Hessa ej...

    SvarSlett
  2. Her kjem svakhetane med å ikkje ha sluttspill fram: Neste år kan HaNo cruise gjennom si avdeling, mens gode lag som MSIL og Hovdebygda (som sikkert hadde slått HaNO) må slite tøft mot et godt Hessa-lag. Uten tvil urettferdig.

    SvarSlett
  3. Avdeling 1 og 3 er for så vidt greie nok, men avdeling 2 er noko av det meir patetiske eg har sett. Reknar med at krinsen har ringt til dei seks laga i den avdelinga og fått godkjent at dei vil ha det slik. Er ikkje det tilfelle forstår eg ingenting. Avdeling 2 er jo ein rein grendaserie + Giske, som tradisjonen trur sikkert melder forfall til nokre kampar. Og ja, HaNo kan jogge inn til avdelingssiger, berre BIL 2 er gode nok til å slå dei - vel å merke dei kampane dei stiller godt lag.

    Avdeling 1 blir tøff. MSIL kan ikkje cruise til opprykk, spesielt Hessa og Hovdebygda blir tøffe.

    Avdeling 3 er vel meir eller mindre gamle 6.-divisjon Søre, der blir det fire lag (HIL 2, BIL 2, Åheim, Tjørvåg) mot resten, om ikkje H-got får på plass trenar snart og startar satsinga dei har snakka om lenge.

    Forøvrig spennande å sjå kva som skjer dersom det blir divisjonsomlegging. Vil det då bli oppretta ei ny 6.-divisjon - slik at nesten alle vil rykke ned frå 5.-divisjon slik som i 3.- og 4.-divisjon, for å tilpasse nye divisjonar?

    I så tilfelle høyrest det jo ikkje veldig lurt ut å plassere seks lag, fleire av dei relativt svake, i same avdeling.

    Mvh
    Einar, Hareid

    SvarSlett
  4. Divisjonsomlegginga kjem ikkje før om ei stund, så den diskusjonen er det ikkje vits å ta no.

    Når det gjeld denne saka er det liten tvil om at kretsen har hatt ei vanskeleg oppgåve. Eg forstår at laga i avdeling ein må føle seg snytt, for det er utan tvil den klart tøffaste. Allereie før sesongstart er nok ein av dei to største favorittane utelatt, hessa og msil.

    Langt på veg kan nok MSIL takke seg sjølv sidan dei klaga inn vedtaket om sluttspel med tanke på at dei ikkje får det neste år.

    Uansett meiner eg som eg har sagt før, at dei burde ha lagt opp til berre to avdelingar. Men nokre ville nok ha blitt sint uansett, så kanskje ikkje dette er så gale (iallefall ikkje for HaNO).

    SvarSlett
  5. aksla me blir bra

    SvarSlett
  6. Anbefaler folk å lese dette innlegget fra HaNo, på mange på måter litt overraskende:
    http://www.hanofk.no/index.php?s=nyheter&nyheter=vis&id=374

    SvarSlett
  7. Trur han Einar Hareide har fulgt lite med på lokal fotballen, HaNo skal nok få slite med å rykke opp, Harøy satserhardt og har fått inn en god trener og har Sunnmøres flotteste treningsannlegg med IP Huse hallen. Ravn satser også hardt og har et godt lag. I tillegg vil nok også Lepsøy kjempe hardt for å slå erkerivalen HaNo, og vil nok lykkes i år også. Brattvåg 2 vil også kunne bite godt fra seg tidlig i sesongen. Så at HaNo vil få det lett er nok langt fra rett. Men dette fører seg bare inn i rekken av rare innlegg fra Einar Hareide

    SvarSlett
  8. Her er det ingen tvil om at MSIL har ødelagt for heile 5. divisjon ettersom SFK ikkje tør å gjer nåkke som e i strid med det som e bestemt på kretsting osv. I 2008 blei det bestemt at en skulle ha tre avdelinge fordi det va grunnlag for det.

    Forsåvidt greit nok det, men no tør ikkje kretsen å gjer om på det fordi det garantert vil få et firkanta lag til å krangle på reglane i etterkant!

    SvarSlett
  9. Alle klaga, men e det nåkken som faktisk he ei løysing på ditta da? Tvila sterkt på at nåkken klare å komme opp med ei bedre løysing.

    SvarSlett
  10. 2 avdelingar med 11 og 12 lag i kvar.

    SvarSlett
  11. Joda, enkelt å seie det. Det er vel alle skjønt enige om. Men korsjen skal en løse det reint praktisk? Geografi og lignende.

    Kan du komme med et oppsett alle blir fornøgd me?

    SvarSlett
  12. ...Kva med denne?

    Nordre:
    HaNo
    Harøy
    Lepsøy
    Giske
    Brattvåg 2
    Ravn
    Stranda 2
    MSIL
    Stordal
    Sunnylven
    Aksla

    Søndre:
    Bergsøy 2
    Haddal
    Hareid 2
    Hasundgot
    Kvamsøy
    Åheim
    Gjerdsvika
    Tjørvåg
    Hovdebygda
    Emblem
    Sæbø
    Hessa

    Avd-vinnar opp, nummer to i kvar avdeling kvalik om siste opprykksplass.

    To 2.-lag i kvar pulje. Nedrykkslaga frå i fjor er fordelt, og Playoff-laga Tjørvåg, MSIL og HaNo som ikkje rykte opp er fordelt. Geografisk er det langt å reise for lag som til dømes Sunnylven, men ikkje særleg annleis enn for sesongen deira i fjor i 4. divisjon. Eiksundsambandet bind Sæbø og Hovdebygda naturleg til Søre. Det er fire "bylag". Då må to av dei reise kvar sin veg for å få dette til å gå opp.

    Mvh Odd Einar Molnes, HaNo

    SvarSlett
  13. Godt forslag av Molnes

    Mvh
    Einar O Trovåg, Hareid

    SvarSlett
  14. Ser ingen grunn til at MSIL skal spille i søndreavdelinga kontra Emblem.

    Emblem er i tillegg lengre unna, for MSIL er det berre en ferjetur. Ideelt sett burde disse lagene møttes, så kanskje begge kunne spilt i søndre? Så kunne Hessa fått spilt i nordre?

    SvarSlett
  15. Du som sier Aksla blir bra: De har mistet flere av sine største talent.

    SvarSlett