Sider

KLAR TALE FRA STORDAL

Lørdagens kretsting nærmer seg med stormskritt. Da skal det bestemmes hvordan neste års 5. divisjon blir. Stordal er klar i sin tale.

- Støtt forslaget frå Hareid IL, innledes DETTE innlegget med på stordal.nu.

Videre skriver Stordal at to år i utakt med grasroten åpenbart ikke er nok for Sunnmøre fotballkrets, som foreslår at 6. divisjon ikke reetableres. Trolig ser det ut til at også Norborg støtter forslaget.

Skodjebloggen er ikke kjent med hva Skodje stemmer. Trolig kan vi gi leserne et svar på det i morgen. I mellomtiden anbefaler vi Stordal sitt innlegg.

9 kommentarer:

  1. Historielaust av Stordal.nu!
    Veit at denne nettsida ikkje er den ofisielle sida til Stordal IL-Fotball. Men J. Øye som er redaktør er ein engasjert kar omkring grasrotfotballen på Sunnmøre. Men i denne saka er han rimeleg uryddig.
    Eg er heilt enig i at kretstingvedtaker frå 2008 var uheldig formulert. Det låste kretsen for mykje opp i forhold til gjenomføring av 5. divisjon. Det var grunnen til at ein måtte ha eit ekstra årsmøte vinteren 2010.
    Stordal.nu skriv; "Dei to siste åra har interessa for lokal fotball vore dalande". Det har den; 54 seniorlag menn 11-ar i 2008 og 50 lag i 2010, men det Stordal.nu ikkje tek med er at dei siste 18 åra er antal seniorlag 11-ar i seriesystemet redusert frå 120 lag til 50 lag i 2010! Og i denne perioda har vi hatt både 6. div. og fleire avdelingar i 7. divisjon.
    Om vi frå 2011 opprettar 5. div. med 12 lag som ein del ynskjer vil vi ha att 15 lag i 6. div. om antal påmeldte lag i lavaste div. er den same som i 2010. Å dele 15 lag inn i to geografiske avdelingar vil bli rimeleg komplisert.
    Ingenting tilsei at reduksjonen av antall seniorlag vil stoppe opp og dermed vil vi om få år oppleve at vi har igjen ei avdeling i 6. div. og det vil neppe føre til auka aktivitet i seniorfotballen, snarare tvert imot.
    Forslaget til Stordal.nu om å åpne for 7-ar og event. 9-ar fotball på lavaste nivå har eg stor sans for, men eg minner om at vi allereie har serie for menn senior 7-ar med 15-20 deltakande lag kvart år.
    Trøndelag FK har denne ordninga og dei har og 5. div. som lavaste nivå med 10 avdelingar! Dette for å unngå for lange reiser og for mykje tidsbruk for laga på det lavaste nivået.
    Godt fotballting!

    Geir R.

    SvarSlett
  2. Spill 5 divisjon med 10 lag da? Da blir det 17 lag igjen i 6. divisjon. 9 og 8 lag burde gå greit...

    Ellers snakkes det om at Herd 2 og fleire vil melde på lag. Da burde det ivertfall ikke være noe problem.

    SvarSlett
  3. Sist det var prøvd med 8 lag i ei avdeling kom det protestar mot for få kampar.
    Mulig at vi får fleire enn 27 lag i lavaste div. i 2011 men det vil i so tilfelle overraske meg sidan vi ikkje har hatt auke i antal seniorlag 11-ar på 20 år.
    Men kva med 2012 og vidare utover? Trenden er nedgong i antal lag og då må vi holde på med kretstingvedtak om 5.-6. div. på kvart einaste kretsting.

    Geir R.

    SvarSlett
  4. Høyrer også at Moltu og Flø sterkt vurderer å stille lag neste år dersom det blir 6.-divisjon. Også snakk om fleire nye andrelag, ikkje berre Herd. Så eg trur det blir mange lag eg neste år, om det blir lagt opp til skikkeleg differansiering. EOT

    SvarSlett
  5. Denne tida på året dukkar det stadig opp rykter om lag som skal kome til eller forsvinne. Eg er mest tilhengar av å halde meg til dei reelle tala som viser nedgong i antal 11-ar lag menn senior frå år til år. Ingenting ville glede meg meir enn om denne trenden blir snudd.
    Mitt forslag til organisering av 5. div. er som eg foreslo før kretstinget i 2008:
    5. divisjon er lavaste nivå for menn senior 11-ar. I vårsesongen blir dei påmelde laga delt inn i geografiske avdelingar slik at ein oppnår 8-10 kampar. Seriane bør vere avslutta innan 25.06.
    I haustsesongen dannar dei 6 beste laga frå vårsesongen ei "play off" avdeling. Dessse laga spelar dobbel serie med total 10 kampar. Vinnar av denne avdelinga er kretsmester og dei to (eller tre) beste rykker opp i 4. div.
    Dei øvrige laga i 5. div. blir delt inn i geografiske avdelingar. Vinnar av avdelingane spelar "play off" om avdelingsmesterskap i 5. div.
    På denne måten vil vi imøtekome forskjellige ynskje (diferensiering) som laga har. Nokre ynskjer mange kampar, andre ynskjer færre. Vidara vil dei 6 beste laga (vi har vel neppe fleire som har reelle ambisjonar om opprykk til 4.div.?) møte kvarande til eit sportsleg godt tilbod i haustsesongen.
    Om vi skulle vere so heldig å oppnå auke i antal 11-ar lag menn senior kan vi naturligvis opprette ny 6. div. ved eit kretstingvedtak i framtida, men då bør vi ha minimum 30 lag i 5. div. slik at vi er sikra minst to avdelingar i 6. div.

    Geir R.

    SvarSlett
  6. Høyrest ut som et brukbart forslag av geir det, men kor mange lag vil då være igjen i "lågaste" 5. divisjonen? og kor mange skal spele play off?

    SvarSlett
  7. Dei 6 beste etter vårsesongen skal som sakt spela "play off" med dobbel serie på hausten.
    Antal lag/avdelingar i dei øvrige avdelingar vil variere med påmeldinga, men tek ein utg.punkt i ca. 20-22 lag kan ein ha ei geografisk avdeling a 8-10 lag som spelar enkel serie haust og to avdelinga a 5-6 lag som spelar dobbel serie haust.
    Det viktige her er at ein kan vere fleksibel slik at det kan takaste mest mulig geografisk hensyn og spare tid og pengar med minst mulig reiseavstand.

    Geir R.

    SvarSlett
  8. Eg synest også ditt forslag er ganske bra, Geir. Sjølv om eg synest mitt eige er eit halvt hakk betre:)
    Men ditt er vel ikkje lagt fram på krinstinget?
    Eller kan det komme opp under tinget? EOT

    SvarSlett
  9. Har tru på hareid forslag,men klubbane bør sidast etter årets sesong.Derom en skal gå etter geografisk oppsett vil mange antatt beste klubbane havne i same pulje

    SvarSlett