Sider

SKODJE IL INVITERER TIL INNECUP

DEN STORE VENNECUPEN 2011

Synes du fotball innendørs er moro? Synes du det er gøy å lage ditt eget lag og delta på forskjellige turneringer? I så fall bør du melde deg på "Den store vennecupen 2011!"

8. januar inviterer Skodje IL vennecup i Gomerhuset på Skodje. Konseptet er enkelt: skrap sammen et kameratlag og bli med å spill fem mot fem på parketten på Skodje (type umbro5cup ect)....

Vi tar sikte på å få med 16 lag. Dermed håper vi å få gjennomført alt i løpet av lørdagen. Det igjen betyr kamper på en omgang, trolig 18 minutter. Alle lag vil være sikret tre kamper, pluss eventuell kvartfinale, semifinale og finale.

I utgangspunktet gjennomføres cupen med filtball og håndballmål. Ved stor interesse kan futsal diskuteres.

Nedre aldersgrense er satt til 15 år, men ved spesielle tilfeller kan det vurderes.Så ikke vent! Få med deg dine beste kamerater, skrap sammen et lag og bli med på å skape en morsom fotballdag i Gomerhuset.

Deltakelse per lag er satt til 1000 kroner, og påmeldingsfrist er satt til 24. desember klokka 12.00!Vi vil premiere beste lagnavn og vinnerlaget.

Påmelding - og eventuelle spørsmål - skjer til mailadresse skodjeil@hotmail.com. Hiv deg rundt da vel!

PS: Ved manglende interesse vil vi ikke nøle med å avlyse. Derfor håper vi folk kan være raske med påmeldingen. Blir dette en suksess, arrangerer vi gjerne flere cuper!

Mvh Skodje Idrettslag

23 kommentarer:

  1. Filtball??? Skal vi tilbake i tid?
    Einaste som kan få meg med er Futsal ball. Då kan vi spele, i staden for å sparke, fotball!!

    Geir R.

    SvarSlett
  2. Enig med deg, herr Ringstad... Om Ø/S G19, (venner for livet) stiller på igjen, og tekniker-ballen blir brukt, er publikumsmagneten på plass... mvh fotballaget.net....

    SvarSlett
  3. målet er jo å få med flest lag, og å gi et tilbud til flest mulig. da hjelper det ikke at kretsen vil at man skal bruke futsal

    SvarSlett
  4. Om nokon skulle tru det er det ikkje SFK som har "funne opp" Futsal-fotball. Idretten kom frå kontinentet i Europa og spredde seg til norden og Norge. Futsal er no ein stor international idrett.
    Målet med Futsal er å skape ein ny form for innandørsidrett som er fotball-relatert, men som skil seg mykje frå den vanlege utandørsfotballen ved at det skal leggast vekt på lett teknisk fotball med eit minst mulig bruk av fysikk og kraft og dermed minske skaderisikoen.
    Den innandørsfotbalen vi hatt hatt til no ligg for tett opp til utandørsfotballen ved at den favoriserar fysikk/kraft samt ei mengde langskot, også frå eigen halvdel. Det blir neppe mykje spel av slikt....
    Dei som ikkje mestrar eller ynskjer Futsal-fotball har vel alle tilbod om å drive med langpasning, langskot og fysiske duellar utandørs. Men vi ser vel av alle statistikkar at denne forma for vaksenfotball stadig minkar i omfang.
    Futsal for framtida!! Det ser ut for at både ungdomen og vi gamle som er på vei tilbake i barndomen er enig om det!

    Geir R.

    SvarSlett
  5. Er vel ingen som har påstått at det er SFK som har funne opp futsal, men heller at det er SFK som tvinger lagene til å spille det...

    Jeg vil også anta at du ikke har spilt futsal, geir.

    SvarSlett
  6. Stort sett ingen blir tvinga til å spele fotball, verken Futsal eller i andre former. Det er rimelig frivillig.
    Poenget mitt er at det skal vere eit markant skilje mellom den vanlege utandørs-fotballen og innandørsfotball.
    Som eg har sakt før, eg huskar når filtballen kom, det var mange som protesterte villt og ville fortsatt spele inne med den vanlege 5-ar utandørsballen. Protestane stilna gradvis og i dag er det vel ingen som vil spele innandørsfotball med ein vanleg utandørsball?
    Eg har aldri spela Futsal-Fotball sjølv, men overvar dei fleste kampane i Gomerhallen forrige helg og vart svært beigeistra for denne fotballforma.
    Det einaste minuset eg registrerte med Futsal var "straffesp." frå 10 meter ved 6 akkumulerte frispark. Trur det berre var Eirik N.H. som klarte å skore på slike "straffesp". Er også lite begeistra for regel om akkumulerte frispark. Det blir for byråkratisk å sitje å telje frispark. Då er det betre med 1. min. utvisning for den som pådreg seg frispark.
    Ellers er mottoet som før: "Futsal-fotball MÅ spelast, ikkje sparkast" (som det og bør vere i utandørs-fotball)

    Geir R.

    SvarSlett
  7. Futsal er oppskrytt.
    Filtballen er heilt konge.

    EOT

    SvarSlett
  8. Spilte futsal for første gang under km i år,og fikk en positiv overraskelse(sjølv om futsal ikke burde passe en gamal midtstopper som meg).det blit mykje meir spel!!! slutt på all sparkinga.

    SvarSlett
  9. Vel talt Joakim! (sjølv om du mista eit haud under KM :-).
    Argumentasjonen til Einar for Futsal var mildt sakt syltynn.....

    SvarSlett
  10. Beklagar Einar! Du har vel aldri argumentert FOR Futsal-fotball. Det skal vere MOT!

    Geir R.

    SvarSlett
  11. Vi får sjå på neste ting, Geir.
    Har klart å vinne saker mot krinsen tidlegare. EOT

    SvarSlett
  12. Kongen har talt. Da blir det futsal...
    Nei bruk filtball og 7er mål!
    Det blir mykje meir populært og garantert fleire påmeldte lag.. Fleire mål blir det også..

    SvarSlett
  13. Min "feil" at det vart 6. div. Einar :-)
    Hadde eg ikkje gjort kretsstyret oppmerksom på at Lepsøy hadde berre ei stemme (ikkje tre som dei hadde registrert) ville avstemminga blitt 19-19 og omkamp :-)
    Til "Kongen har talt" (kven han no enn er):
    Kva med 11-ar mål og utendørsball? Det blir mange må det, mest som i handball...
    Geir R.

    SvarSlett
  14. Har alle som er så negative til futsal prøvd den over lenger tid? Eller er det et inntrykk man har dannet seg før man er blitt "vant" med den nye ballen?

    Et av argumentene dine EOT før KM var jo at det ble så lite underholdende, men det var vel ikke en eneste kamp som endte 0-0? Nå var jeg heller ikke tilstede under turneringen, men intrykket mitt er at det var mange underholdende og spennende kamper, noe også resultatene vitner om.

    Argumentet om at vi på sunnmøre bare spiller "innefotball" noen få mnd i året er også syltynt. Fra tidlig på høsten til langt ut på våren foregår store deler av treningen innendørs.

    Det blir også for dumt spør du meg om vi på sunnmøre skal forholde oss til en annerledes idrett enn det man gjør i storbyene, hvor man har et organisert opplegg med turneringer og serie. Skal ikke vi bidra til å fostre talenter til det som etterhvert har blitt en veldig populær sport både i Norge og resten av landet? Skal ikke spillerne som ønsker å spille futsal ha muligheten til dette på sunnmøre pga at noen synes filtballen er bedre?

    Futsal bidrar også i mye større grad til å utvikle bedre tekniske spillere, noe som vi også har stor nytte av i "utendørsfotballen". Her har mange klaget på at norske spillere ikke holder nivået når det gjelder teknikk i forhold til resten av Europa, men når slike tiltak blir satt i gang er det mange som allikevel klager - alt var så mye bedre før.

    Skal vi rett og slett ikke forholde oss til den utviklingen som skjer - både i regi av FIFA, UEFA og NFF?

    Mvh
    Vegard Nesset Hjelvik

    SvarSlett
  15. Ser av oversikt på SFK si nettside http://www.fotball.no/Kretser/sunnmore/aktivitet/Ungdomsfotball/Nyheter/2010/35-lag-er-pameldt-vinterkvalifiseringene/ at ingen junior- eller guttelag frå vårt distrikt skal delta i kvalifisering for 1.divisjon/NM i vinter. Det er vel lenge sidan ingen lag frå Brattvåg, Norborg, Ravn, Skodje eller Ørskog har deltatt?
    Geir R.

    SvarSlett
  16. Et av argumentene dine EOT før KM var jo at det ble så lite underholdende, men det var vel ikke en eneste kamp som endte 0-0? Nå var jeg heller ikke tilstede under turneringen, men intrykket mitt er at det var mange underholdende og spennende kamper, noe også resultatene vitner om.

    - Var berre til stades på gruppespelet i Sula, men ja, det var mindre underhaldande enn vanleg. Vanleg innefotball er mykje meir kontant og planmessig enn spelet med den derre futsalen.

    Argumentet om at vi på sunnmøre bare spiller "innefotball" noen få mnd i året er også syltynt. Fra tidlig på høsten til langt ut på våren foregår store deler av treningen innendørs.

    - Det har i tilfelle ikkje eg fått med meg. På Hareid trenar vi berre inne i november og litt i desember, ei frivillig trening per veke. Elles er alt utandørs. Med dei stappfulle hallane rundt om kring så er vel det noko mange kjenner seg att i.

    Det blir også for dumt spør du meg om vi på sunnmøre skal forholde oss til en annerledes idrett enn det man gjør i storbyene, hvor man har et organisert opplegg med turneringer og serie. Skal ikke vi bidra til å fostre talenter til det som etterhvert har blitt en veldig populær sport både i Norge og resten av landet? Skal ikke spillerne som ønsker å spille futsal ha muligheten til dette på sunnmøre pga at noen synes filtballen er bedre?

    - Sjølsagt må folk få spele futsal, men då får dei melde seg inn i ein futsaklubb. Ser ikkje poenget med at fotballkrinsen arrangerer dette.

    --

    Men men. På vegner av fleire hundre har eg dei siste vekene delvis ufrivillig fronta denne motstanden mot futsal. Men no gidd eg ikkje meir. For i dag startar utesesongen for Hareid. Og når alt kjem til alt er det jo utesesongen som betyr noko.

    SvarSlett
  17. bra det berre var det eine!! og det e vel ikke noe uvanlig.leita fortsatt.

    SvarSlett
  18. Når blir det eventuelt avklart om det spilles med filtball eller futsalball? Vi er for at det blir brukt futsal ball forresten..

    SvarSlett
  19. Einar Orten Trovaag, trur eg.....

    SvarSlett
  20. "vi" er en gjeng venner fra Sula, som kommer til å stille lag om det blir futsal og et skikkelig opplegg ; )

    SvarSlett
  21. Kan rapportere om at futsal-ballen ble brukt på trening i kveld. Slett ikke verst.

    Det virker faktisk som om man bør vurdere å bruke futsal under turneringen også, ut i fra tilbakemeldingene vi har fått. Et annet spørsmål er om turneringen bør bli flyttet ei uke med tanke på nattcupen på Stranda.

    Hva sier folket?

    SvarSlett
  22. Flytt cupen og bruk futsal.

    SvarSlett