BARE UAVGJORT MOT LEPSØY

Tre minutter før slutt bommet Eirik Hjelvik alene med keeper, og på overtid bommet Eivind Erstad på åpent mål. Tross et massivt press fra Skodje i sluttminuttene endte det dermed med skuffende 4-4 mot Lepsøy.

Skodje hadde hentet inn både 2-0 og 4-2 da en voldsom sluttspurt ble satt igang drøye ti minutter før slutt. Sjanser ble skapt på rekke og rad, men enten var avslutningene for dårlig - eller så stod Lepsøys keeper i vegen. Eirik burde scoret da han kom alene med keeper, mens Eivind - som sto på åpent mål på fem meter - var uheldig da ballen spratt vekk på det ujevne underlaget. Skodje hadde mange mann i 16-meteren til Lepsøy mot slutten, og både Stefan med flere hadde sjanser til å score. Man ropte også på straffe, men fikk ikke gehør av dommer Arild Vegsund som dermed blåste av til 4-4. Dermed måtte Skodje-gutta reise skuffet hjem fra Lepsøya.

Men: selv om vi burde hatt med oss seieren hjem var det mye rusk også denne gang. Vi visste at Lepsøy ville pumpe langt og være farlig på frispark, men likevel laget vi flust av unødvendige frispark i første omgang. Uansett hvor det var på banen løftet Lepsøy ballen opp - og var livsfarlig. To baklengs var faktum etter 25 minutter.

Da våknet man så vidt og skjønte at det faktisk var mulig å spille ball på det meget ujevne underlaget. For bare et minutt senere reduserte Eirik til 2-1 på en heading. Skodje fikk en del rom etter dette og hadde banespillet, men kom bare til sporadiske sjanser. Jubelen var derfor stor da Eivind utlignet rett før pause.

På dette tidspunktet trodde nok alle på Skodje-seier. Men Lepsøy ville det annerledes. Også i andreomgang var vertene farlig på dødball, og 3-2 var et faktum etter bare ett lite minutt. Skodje jaget utligning, men i stedet ble vondt til verre da Lepsøy scoret nok et mål et kvarter før slutt.

Skodje ga imidlertid ikke opp. Umiddelbart banker Eirik Hjelvik et frispark fra godt og vel 25 meter i mål - og starter med det en sterk sluttspurt. Som nevnt over ble det altså med samme manns utligning knappe ti minutter før slutt. Også dette på et frispark, denne gang et skudd i lengste hjørne.

Oppsummert er vi veldig naive og uryddige i det defensive - og det gjelder nok over hele fjøla. Lepsøy var usedvanlig farlig på dødball, og skapte en del farligheter. Vi hadde det lille som var av banespill, men skaper ikke nok store sjanser før den siste halvtimen. Men spesielt det siste kvarteret skaper vi nok til at seieren burde blitt med hjem. For det burde den. Med all respekt for Lepsøy; dette var et lag vi burde slått.

Likevel stor framgang fra Stordal-kampen med tanke på at vi kommer med flere mann i angrep og skaper mer. Til neste uke er Eirik Høivik og Mark Aure karantenefri, mens Jokke og Osvald (som meldte forfall i siste liten) også forhåpentligvis er tilbake. Da er ingenting annet enn tre poeng godt nok hjemme mot Harøy.

Til slutt takker vi Lepsøy for et fint arrangement og ønsker lykke til videre. Vi må også nevne at deres kampreferat er litt annerledes enn våres. De mener uavgjort var greit og at det var surt seieren glapp for hjemmelaget - og at de hadde de fleste sjansene. Referatet finner du HER.