Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL LANGEVÅG

Er det en gang du skal droppe Premier League en lørdag er det imorra. Da skal Skodjes skjebne i år mer eller mindre avgjøres når Langevåg kommer på besøk.


Og hva skjer med egentlig med fotballen på Sula? Kommunens to lag ligger nederst på tabellen i 4.div og mest utsatt er morgendagens motstander. Langevåg som for få år siden slo Dahle i opprykkskamp i en rysare av en opprykkskamp der Andrè Fylling til slutt ble den store helten flere minutter på overtid og sendte de gule til 2.div. Langevåg, med tre blad Sunde, Molde-reject Glenn Sagdahl, Jan Egil Tryggestad og flere andre gode spillere var å regne med på Sunnmøre og tribunene var fulle. MSIL på sin side var ansett som det nye Norborg, med høy optimisme, mange spillertilskudd av klasse og god satsing. Men alt er blitt feil og nå står begge i fare for å rykke ned.

Om Langevåg forteller wiki:

"Langevåg er kommunesenteret i Sula kommune, og ligger i enden av veien på nordsiden av øyen. Stedet er mest kjent for å ha fostret mange musikere som Olga Marie Mikalsen, Nils Petter Molvær, Ragnvald Weddegjerde, Robert Post og musikerne i Ytre Suløens Jassensemble og The Brazz Brothers.
Musikken dyrkes fortsatt på stedet, som har både skole- og voksenkorps.
Langevåg kirke ble påbegynt i 1940, og sto pga. krigen ikke ferdig før i 1948. Det er en stenkirke, som ligger på Steinhaugen. Arkitekt var Øivin B. Grimnæs.
Herrefotballaget til Langevåg IL spiller i sunnmørsk 3. divisjon, og kom i 2004 på fjerdeplass i tabellen. Fotballaget har produsert flere talenter gjennom tidene, blant annet Magne Fylling, Trond Fylling (Bryne-Sogndal) og Trond Helgesen (Sogndal-Hødd). I tillegg har Langevåg IL en flott discgolf bane, hvor blant annet Euro Tour 2010 ble arrangert.
Fra Langevåg går det passasjerbåt, 7 minutter til Ålesund sentrum, mens det med bil tar ca. 25 minutter å kjøre til byen.Det tar ca 20 minutter til handelssenteret på Moa. Langevåg har et svømmebasseng som holder 33 grader på Røde Kors huset, og bygdekino med visning en gang hver fjortende dag.
Langevåg har nå vokst kraftig og har litt over 4500 innbyggere. Bygda har tre dagligvarebutikker, en pub/restaurant, bensinstasjon, bilverksted, trelasthandel, cementvareutsalg, blomsterbutikker, gavebutikk, sportsbutikk og en klesforretning. Det finnes også et stort fabrikkutsalg, kafè og museum ved Devold Fabrikkene.

En av de mest moderne sildoljefabrikkene i landet, Vedde Sildoljefabrikk AS, ligger på Vedde ved Langevåg. Tekstilbedriften O.A. Devolds Sønner, som er kjent for alt fra strikkegensere til ullundertøy, holder også til i Langevåg. Devold AMT produserer komposittmatriale til blant annet bruk i vindmøller. Annø møbler lager kvalitetsmøbler som blant annet den kjente Beito-serien.
"

Ikke oppdatert på en stund med andre ord.

I Skodje-troppen er optimismen på topp før skjebnekampen, men dessverre er Marius Fylling bortreist i helga, unge Fylling som har vært en av lagets beste under den siste tids opptur. Ellers sliter de offensive essene Eivind og Håkon med småskader, men begge er nok med i troppen og bidrar om det skal til. Samtidig kan tekniske Magnus Strømmen kun spille første omgang. Ellers er laget inntakt og i form. Skal snuoperasjonen bli fullført lørdag.

Langevåg virker fortapt, men føles som en sovende kjempe. Våkner de på Skodje?

Den som bare ser på samtiden og setter sin lit til øyeblikket, makter ikke å se hvor meget lys fremtiden skjuler.

Unser Tag Skodje
InsideMan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar