Sider

TAP, MEN PLASSEN DEFINITIVT I BOKS

Skodje presset Valder på 2-1, men raknet med 13 minutter igjen å spille. Det gjorde til slutt ingenting: Etter den siste runden ble det definitivt klart at Skodje spiller i 4. divisjon også neste år.

Selv om det til slutt ble et 1-5-tap i går er det bare å ta av seg hatten for prestasjonene denne høsten. Skodje lå desidert sist for fem-seks uker siden, og absolutt alle mente vi var soleklare nedrykksfavoritter. Norborg mente dessuten i sommer at vi bare ville ende opp på 14 poeng. Vi endte på 26. poeng og fikk tre lag bak oss på tabellen. Dermed ble målet om ståplass i årets 4. divisjon oppfylt.

Man kan gjerne si at det likevel har vært en varierende sesong, men faktum er at det langt i fra er bedre en del andre steder: At tidligere storheter som FK Sykkylven og Langevåg rykket ned til 5. divisjon i år er en klar bekreftelse på det.

Men - over til gårsdagens kamp. Det var et Skodje-lag uten nerver og noe særlig å spille for som gjestet Valdervoll. Vertene så ut til å ville mest fra start av, og rullet opp flere gode muligheter. Skodje forsøkte å spille seg ut av de fleste situasjoner, men rotet det i stedet til for seg selv. Det kunne stått 1-0 og 2-0 ganske tidlig.

Valder fikk 1-0 da en lynkjapp Adrian Blindheim løp seg fri i bakrom etter en halvtimes spill. Skodje kom mer og mer med i kampen, og kom til flere halvsjanser. Likevel var det ikke ufortjent at Valder ledet til pause.

I andreomgang var det langt jevnere fra start av. De siste kampene har Skodje lagt forholdsvis lavt i banen, men i går flyttet man nok litt mer folk opp på banen. Spesielt i andreomgang når man så hvor kaotisk Valder-forsvarerne ble av det. Skodje tok derfor over utover i omgangen, men da Valder fikk 2-0 fryktet nok de fleste Skodje-patriotene et større tap.

Men nei, i stedet var det Skodje som tok over det meste de neste 25 minuttene. Vi presset Valder høyt, skapte flere sjanser - og fikk til slutt uttelling ved Sondre Beite. Valder-forsvaret var åpenbart stresset i denne perioden, og Skodje jaget 2-2.

I stedet for utligning var Valder heldig da Brede Waag var uheldig i feltet. Dermed 3-1 og et kraftig slag i trynet med 13 minutter igjen å spille. Skodje sendte massevis av folk fram etter dette, men det ble med noen sporadiske forsøk. I stedet kontret Valder inn 4-1 og deretter var det fint lite Skodje hadde å by på.

Til slutt ble det 5-1 til Valder. Ser du kampen under et, var det for all del en fullt fortjent seier. Men med tanke på at Skodje styrte det meste av showet i over en halvtime i andreomgang, og jaget 2-2 en periode, ble nok 5-1 i det meste laget.  Vi tar med oss at toppnivået er veldig bra, og at bunnivået tidvis kan være elendig. Forhåpentligvis klarer vi å snu litt på det neste år med litt mer erfaring. Nå vet vi i alle fall hva som kreves for å nå opp.

PS: I tilknytning til Langevåg-kampen ble Kjell Haukeberg lovet fem minutter dersom det ble seier. Han fikk tilbud om det, men til stor skuffelse for de fremmøte Skodje-supporterne holdt han seg på benken kampen gjennom.

Kampfakta:
Valder - Skodje 5-1 (1-0)
Bane: Valdervoll
Tilskuere: Ca. 40
Mål Skodje: Sondre Beite
Dommer: Oddbjørn Aam, Åmdal
Gult Skodje: Ingen
Skodjes lag: Brede Waag - Sigmund Mestad, Eirik Fylling, Ole Tangen, Jan Erik Hellevik - Sondre Beite, Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Lennart Tetlie, Magnus Strømmen - Eivind Erstad.
Benyttede innbyttere: Joakim Erstad og Håkon Opsal

1 kommentar:

  1. Med same stall, med litt ungt påfyll så blir dette her veldig bra til neste år.

    SvarSlett