Sider

STATISTIKKHJØRNET: EIVIND SPILTE MEST

Han stod over to kamper med karantene, men årets toppscorer spilte likevel flest kamper i årets sesong. Her er alt du som statistikknerd trenger å vite om årets Skodje-sesong.

Ikke overraskende starter vi med hvem som spilte mest:

Eivind Erstad 19 (1)
Vegard Hjelvik 19
Magnus Strømmen 18 (1)
Jan Erik Hellevik 17 (1)
Sigmund Mestad 17 (1)
Eirik Hjelvik 17
Ole Tangen 16
Lennart Tetlie 16 (4)
Eirik Fylling 12 (5)
Ingve Stokkereit 12
Espen Skarbø 11 (1)
Brede Waag 11
Sondre Beite 10 (4)
Stefan Aasen 9 (2)
Marius Fylling 8
Håkon Opsal 7 (3)
Eirik Høivik 7 (1)
Andreas Longva 4 (4)
Frode Jørgenvåg 4 (3)
Ole Særsten 2 (5)
Eivind Klokkehaug 2 (1)
Lars Even Beite 1 (1)
Eirik Tomren 1 (1)
Emil Slettedal (10)
Tobias Sortehaug (4)
Johann Kjerstad (2)
Joakim Erstad (5)
Sten Tennfjord (1)

Totalt spilte hele 28 mann kamper for oss i løpet av årets sesong. At oppmøtet har vært litt ujevnt gjennom sesongen er det liten tvil, men med tanke på at vi mistet seks-sju mann i sommer er det ikke så steike ille. En kjerne på 10-12 mann har vært med på bortimot alt. Eivind Erstad har spilt alt (en som innbytter) unntatt når han har hatt karantene. Det samme gjelder nesten kaptein Vegard, men han var bortreist mot Sykkylven. Vi merker oss dessuten at Ole Tangen har vært med på 16 kamper. Tar vi ikke feil er det samtlige kamper siden han meldte overgang fra Ørskog. Totalt var 16 mann på banen i mer enn ti av 22 serierunder i år.

Mål:
Eivind Erstad 12

Magnus Strømmen 4
Sondre Beite 4
Eirik Hjelvik 4
Lennart Tetlie 3
Eirik Høivik 2
Vegard Hjelvik 2
Ingve Stokkereit 2
Stefan Aasen 2
Håkon Opsal 2
Selvmål 1
Jan Erik Hellevik 1

Totalt scoret vi 39 mål i år. Ikke overraskende scoret Eivind flest av disse. Selvsagt en stor nedgang fra i fjor, men med tanke på at vi har scoret langt færre mål og at Eivind har spilt en del kamper på midtbanen, er det et høyst respektabelt antatt. At nestemann på listen har bare fire mål sier sitt. Totalt 12 Skodje-spillere kom på scoringslisten i år. ÅVK-keeper Geir Berge ble kredidert det siste.

Skøyerbørsen:
Vegard Hjelvik 13
Eirik Hjelvik 13

Brede Waag 7
Jan Erik Hellevik 7
Eirik Fylling 6
Espen Skarbø 6
Frode Jørgenvåg 5
Magnus Strømmen 5
Ingve Stokkereit 5
Eivind Erstad 4
Lennart Tetlie 3
Sigmund Mestad 3
Sondre Beite 3
Ole Tangen 2
Eirik Høivik 2
Marius Fylling 2
Håkon Opsal 1
Andreas Longva 1
Stefan Aasen 1

Det ble brødreseier på karakterskalaen i kampene som har blitt spilt i år. Siden vår faste karakterutdelere ikke har vært tilstede på alle kampene - og webredaksjonen har vært sløv/karakterutdelerne har vært sløv - er det fire-fem kamper det ikke har blitt delt ut børs på. Likevel: At totalt 19 mann har fått poeng i år tyder på at vi gjennom sesongen har hatt ei forholdsvis stor spillergruppe som alle har bidratt positivt til at plassen har blitt reddet.

Hjemmestatistikken:

6-1-4

Bare tre lag har vunnet flere kamper enn oss på hjemmebane. Tar du med at vi tapte mot både Sykkylven og ÅVK etter ferien, er det liten tvil om at flere antatte større klubber enn oss har slitt på Skodje stadion. Hjemmeformen kan vi langt på veg være fornøyd med.

Bortestatistikken:
2-1-8

Ikke et eneste lag har vunnet færre bortekamper enn oss i år. Riktignok har Langevåg, Godøy og Norborg vunnet like få, men sju poeng på elleve bortekamper er for lite. Her er det liten tvil om at Skodje har et voldsomt forbedringspotensiale.

Målstatistikken:
39 scoringer. 58 baklengsmål. Totalt 19 minusmål.

Tre lag har scoret færre mål enn oss, og det samsvarer jo også bra med tabellplasseringen. Ingen som har sjokkerende mange flere mål enn oss, men neste år bør det helt klart være et mål å nærme seg 50.

58 baklengsmål er for mye, og tyder på at vi har tapt stort i en del kamper. Bare Blindheim har sluppet inn flere mål enn oss. Heldigvis veldig positiv trend på høsten - med unntak av den siste kampen. Det tyder på at det er mye positivt å bygge videre på.

I forhold til minusmål er det bare to klubber som har verre tall enn oss. Det tyder på at vi har et forbedringspotensiale her til neste år.

Før/etter pause:
Før pause har vi scoret 15 og sluppet inn 18.
Etter pause har vi scoret 24 og sluppet inn 40.
* Merk at vi bare har tre minusmål før pause. Det er nok litt naturlig at et bunnlag rakner litt etter hvilen, men helt klart et forbedringspotensiale der og.

Totalt er det blitt scoret 33 mål i Skodje-kamper før pause.
Etter pause er det blitt scoret 64 mål.
* Trenden er nok der i hele divisjonen, men liten tvil om at man har en del å hente på utholdenhet.

Totalt har vi vært involvert i 97 scoringer.
Det gir et snitt på 4,40 per kamp (4,58 til sommeren)
* Dette tyder på at vi har strammet voldsomt opp og forbedret oss i høst.

Tilskuere:
Rollon - 85
Ørsta - 40
Norborg - 70
Godøy - 50
Valder - 50
ÅVK - 20
Sykkylven - 50
Blindheim - 15
Spjelkavik - 40
MSIL - 40
Langevåg - 80

Det gir et snitt på 49 tilskuere (mot 59 før sommeren). Med tanke på hvordan det har vært på Skodje de siste årene, er det ikke så ille. Liten tvil om at vi har en del å gå på i forhold til å gjøre oss attraktive i forhold til hjemkommunen, men på en annen side: Vi har vel ikke spilt foran hundre tilskuere noen andre plasser heller i år (Kanskje Rollon?). Tendensen er med andre ord klar rundt om i divisjonen.

Gule kort:

Vegard Hjelvik 5
Eivind Erstad 5
Espen Skarbø 3
Eirik Hjelvik 2
Jan Erik Hellevik 2
Frode Jørgenvåg 1
Stefan Aasen 1
Ole Tangen 1
Magnus Strømmen 1
Tobias Sortehaug 1
Lennart Tetlie 1

Totalt elleve spillere har fått gult kort i år. Totalt 23 gule kort på 22 kamper er slettes ikke verst.

Rødt kort:
Espen Skarbø 1

Et rødt kort er heller ikke ille, selv om måten det ene kom på helst skulle vært en takling eller lignende. Espens kortfangst gleder nok likevel enkelte med tanke på årets avslutningsfest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar