Sider

HERLIG LAGINNSATS SENKET SERIELEDEREN

Spjelkavik styrte spillet, men med en fantastisk laginnsats i bunn klarte Skodje å lure inn to mål i kveld. Dermed ble det en herlig 2-1-seier over serielederen.

Etter det mange beskrev som den dårligste Skodje-kampen på flere år mot Norborg sist, var det nok ikke mange som levnet Skodje store sjansene mot serieleder Spjelkavik i kveld. NordicBet-oddsen på 1,17 på et bortelag bekrefter at Spjelkavik var enorm favoritt.

Innledningsvis så det også ut til at gjestene skulle innfri. Den første halvdelen av omgangen styrte Spjelkavik fullstendig. Skodje la seg lavt og slet med å komme opp i press på gode ballspillende Vika-spillere. Samtidig slet vi med å ta ned ballen. I ettertid kan man prise seg lykkelig over at Vika ikke scoret på en av sine to-tre sjanser i åpningen.

Etter hvert kom imidlertid Skodje mer med. Man turte å ta ned ballen, kom seg tettere i duellen og var langt mer positive. Skodje skapte to-tre gode muligheter i førsteomgang, og fikk samtidig bedre kontroll bakover. Til pause stod det 0-0.

Etter hvilen fortsatte det litt som førsteomgang startet. Spjelkavik forsøkte å spille seg fram, mens Skodje lå kompakt, kriget for hverandre og tok sjansene man fikk framover. Et kvarter ut i omgangen lykkes man: Etter et flott angrep steg Eivind Erstad til vers i feltet. Headingen hans gikk i stangen, men det gjorde ingenting med tanke på at unggutten Håkon Opsal satte inn 1-0 til stor jubel.

Dessverre glapp det motsatt veg bare noen minutter senere. I returbølgen etter en dødball fikk Adrian Hagerup stå mutters alene og pirke inn 1-1. Der og da trodde nok de fleste på Skodje-kollaps, for Spjelkavik fikk en voldsom giv og trøkket på.

Men litt ut av intet endte Lennart Tetlie helt alene med Spjelkavik-keeper Hansen fem minutter senere. Fra 20 meter skrudde han ballen vakkert rundt keeperen og inn via stanga. Dermed 2-1 til Skodje - og enkelte begynne å lukte en liten sensasjon.

Spjelkavik ble voldsomt stresset etter dette, og banket ballen konstant langt resten av kampen. Det passet oss nok bedre og vi ryddet unna det meste. Faktisk hadde vi flere strålende overgangsmuligheter det siste kvarteret, men viljen og evnen var nok ikke helt i taket.

I stedet ble det en voldsom krigekamp der vinnerviljen virkelig stod i høysetet. Vi kriget og holdt Vika unna de aller største sjansene og slo dermed serielederen. Siden vi for en gangs skyld hadde marginene med oss var jubelen derfor stor i garderoben etter kampen. Fotballmessig er nok Spjelkavik det klart beste laget i divisjonen, men i kveld hjalp det så lite.

For øvrig slo vi forresten Valder på hjemmebane da de var serieleder. Hadde vi bare møtt serielederne hver gang... Dessuten slo vi tabelltreer Ørsta på hjemmebane, så Skodje stadion er ingen lett plass å komme til.

Nå har vi fått litt kontakt med resten av lagene foran oss, og det er et visst håp om å berge plassen likevel. Det blir tøft, men om man ikke prøver har man i alle fall ikke sjans. Neste kamp blir en knallhard bortekamp mot Godøy neste lørdag. Godøy har faktisk ikke tapt på åtte kamper og har nesten berget plassen.

Skøyerbørsen: 3 Espen Skarbø, 2 Eirik Fylling, 1 Håkon Opsal

Kampfakta:
Skodje - Spjelkavik 2-1 (0-0)
Bane: Skodje stadion
Tilskuere: Ca. 40
Mål Skodje: Håkon Opsal og Lennart Tetlie
Mål Vika: Adrian Hagerup
Dommer: Alf Furland, Rollon. God innsats
Gule kort: Ett til Spjelkavik
Skodjes lag: Espen Skarbø - Sigmund Mestad, Eirik Fylling, Marius Fylling, Ole Tangen - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Eivind Erstad - Sondre Beite, Håkon Opsal og Lennart Tetlie.
Benytta innbyttere: Frode Jørgenvåg og Emil Slettedal


4 kommentarer:

 1. Fantastisk flott Skøye!
  Førte 25 fekk vi ikkje låne ballen, men so kom Skøye sigande....
  Målet til Vika er ein god meter offside. Men pytt-pytt!
  Vi 7 heimesupporterane vart dessverre i mindretal på tribuna i dag, men det vi var vi som fekk rusle heim med eit lite smil om munnen.
  Herlig, og no har vi kontakt igen!

  SvarSlett
 2. Herlig!! fortsett slik.

  SvarSlett
 3. Redaktøren burde ha tatt med innbyttarane. Spesielt Jørgen Våg gjorde ein formidabel innsats i sluttminutta, både defensivt og klokt skodespel offensivt.

  SvarSlett