Sider

HERLIG SEIER OVER GODØY

Innsatsen, humøret og viljen er tilbake i Skodje-laget. Det førte til tre meget sterke poeng borte mot formlaget Godøy.

For tre uker siden hadde de fleste allerede fastslått at Skodje ville rykke ned. Vi var få folk, dårlig trent og slet nok litt motivasjonen. Tre uker senere er situasjonen en helt annen. En voldsom snuoperasjon har ført til ni av tolv poeng - seks av dem mot meget god motstand - og plutselig er det fullt mulig å berge plassen.

MSIL og Langevåg i de to neste kampene blir knalltøffe, men nå har vi i alle fall muligheten til å påvirke skjebnen vår selv. Det er en morsom situasjon vi har satt oss selv i og nå er gutsen og viljen for alvor til stede i spillergruppa.

I likhet med Spjelkavik sist møtte vi en motstander som absolutt alle - unntatt av oss selv - trodde ville vinne i dag. Godøy hadde ikke tapt på åtte kamper, og derfor var det med stor respekt vi kom til Godøya. Vi visste at det eneste som ville funke var knallhardt innsats, at alle fulgte kampplanen og at humøret var på topp kampen gjennom.

90 minutter senere kunne Skøye-gutta slippe jubelen løs. Eirik Nesset Hjelviks 1-0-scoring midtvegs i førsteomgang ble nemlig den eneste nettkjenningen. Dermed tok Skodje tre meget viktige poeng og klatret forbi både Langevåg og Blindheim på tabellen.

Skodje la seg tett og kompakt fra start av og nektet Godøy rom på ei tung grasbane på Godøya. Vi visste at det mest sannsynlig ville være på overganger og dødballer vi måtte gjøre det på, og planen så ut til å lykkes. I løpet av det første kvarteret var to frispark mot Ingve Stokkereit bare noen centimetere for lange til at han fikk ballen på mål.

Midtvegs i omgangen skulle imidlertid Skodje få uttelling. Sondre Beite kom seg fri på høyrekanten, slo 45 grader ut til Eirik som skrudde den inn i det lengste hjørnet.

Godøy styrte det meste som var av banespill i førsteomgang, men kom seg ikke til en eneste skikkelig stor målsjanse før hvilen. Dermed 1-0 til et Skodje-lag som gjennomførte kampplanen etter punkt og prikke før pause. Med andre ord en veldig god omgang av oss.

Tanken var å gjøre det samme i andreomgang, men det første kvarteret var preget av et kaotisk Skodje-lag som tok klønete valg. Godøy presset på, men tok ikke skikkelig vare på mulighetene i de avgjørende øyeblikkene. Utover omgangen kom Godøy til et par gode muligheter, og alle fryktet det verste da en Godøy-spiller hadde nærmest åpent mål fra fem meter. Med scoring der ville det nok ha blitt tøft, men utrolig nok skjøt han over. Godøy hadde en god sjanse til, men bortsett fra det ble det mest halvsjanser det gikk i.

Det siste kvarteret våknet imidlertid vinnerinstinktet til Skodje-gutta fram for alvor. Nå skulle kampen vinnes og vi begynte å vinne duellene igjen. Godøy slo mer og mer langt, og da fikk vi strammet inn og bedre kontroll bakover.

Samtidig blottla Godøy seg bakover, og i ettertid må vi si det er utrolig at det ikke ble 2-0 og 3-0. Eivind Erstad og Sondre Beite var helt, helt alene med keeper i løpet av sluttminuttene. Lars Even Beite hadde en god mulighet og Ole Jonathan Tangen kunne headet inn 2-0-målet. Utrolig nok bommet alle, og det ble nervepirrende sluttminutter.

Men minutter senere kunne Eivind, Sondre og resten av Skodje-gjengen slippe jubelen løs. Som Godøys egen Twitter oppsummerte det rett etter kampslutt.
"Godøy taper 0-1 for botnlaget. Fortent eigentleg, Skodje gjer det dei skal, Godøy får svi for ein elendig omgang... Når det er sagt; Skodje kunne lett ha vunne 3-0, enorme sjansar på kontringar på slutten."

Alt i alt nok en glimrende kamp der lagmoralen sto i høysetet. Spillemessig var det ingen stor kamp, men i dag var det tre poeng som telte. Godt jobbet av alle mann!

Skøyerbørsen: 3 Eirik Hjelvik, 2 Vegard Hjelvik, 1 Eirik Fylling.

Kampfakta:
Godøy - Skodje 0-1 (0-1)
Bane: Godøy stadion
Tilskuere: 60-70? Entusiastisk hjemmepublikum!
Mål: Eirik Nesset Hjelvik
Dommer: Tor Bjermeland, Herd. Erstattet med skade etter en halvtime.
Gult Skodje: Eirik Nesset Hjelvik
Skodjes lag: Espen Skarbø - Sigmund Mestad, Eirik Fylling, Marius Fylling, Ole Jonathan Tangen - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Eivind Erstad  - Magnus Strømmen, Ingve Stokkereit og Sondre Beite.
Benyttede innbyttere: Lars Even Beite og Joakim Erstad.


3 kommentarer:

 1. herlig å sjå innsatsen som vart lagt ned av heile laget,varmer et skøye hjerte..kan ikke huske å sett jørgenvåg i dag

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott Skøye!
  No har vi endelig fått trua igjen på 4. div. 2013.
  To heimekampar mot to skakk-kjøyrde Sula-lag stend for døra. Med seier i desse to kampane kan vi reise til Valderholmen i siste runde uten press.
  Stå på!

  SvarSlett
 3. Hareidfotballen har ei flott oppdatert nettside med mykje godt stoff. Men i denne saksa saka har dei rota seg aldeles ut på viddene:

  Til slutt kjem vi med eit lite råtips om korleis 4.-divisjon vil sjå ut neste år:

  * LGFK har att kampar mot lag som har lite å spele for og bør ordne biffen. Volda har Surnadal på heimebane neste runde og tar ein viktig siger då. Volda har også att andre kampar dei bør vinne. Surnadal skal møte mellom anna Herd og SIF. Vi trur Hareid blir det einaste sunnmørslaget som går ned frå 3.-divisjon.

  * I toppen av 4.-divisjon trur vi Spjelkavik er mest motiverte for å rykke opp og derfor ordnar 3.-divisjonsbillett.

  * I botnen har Blindheim vist frykteleg svak form i haust. Dei går ned. Langevåg kjem til å kjempe med nebb og klør for å stå i divisjonen. Vi trur dei klarer det. I alle fall om dei slår Skodje i nest siste runde. Vårt tips er at Geir Otto Ringstad blir 5.-divisjonstilskodar neste år.

  * Det kan vel hende Stordal taper mot Emblem, men vi er meir usikre på om dei også går på ein smell mot Vartdal. Det talar ikkje for sistnemnde lag at dei møter heimesterke Herd 2 borte i siste runde. Under tvil gir vi Stordal vår tillit.

  ** Då endar vi opp med desse 12 laga i 4.-divisjon neste år:

  1. Hareid
  2. Valder
  3. Ørsta
  4. Rollon
  5. Norborg
  6. Åram/Van.kam.
  7. Godøy
  8. MSIL
  9. FK Sykkylven
  10. Langevåg
  11. Emblem
  12. Stordal

  SvarSlett