Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL GODØY

Skjer det utenkelige i morgen er det plutselig ikke utenkelig lenger å stå i divisjonen. Er det en gang en må ta i et ekstra tak for den flotte logoen er det borte mot Godøy.


Godøys antatte lagoppstilling: Dyb, Godø, Dyb, Godø, Valkvæ, Dyb, Valkvæ, Godø, Dyb, Valkvæ og Dyb.

InsideMan registretre den fleipete tonen i forkant av Godøy-kampen sist, og det e vel liten tvil om at sånn humor går rett inn. Sånn skal det være i lokalfotballen. Men i morgen er det et unntak. For er det en gang man skal brette opp ermene og virkelig trå til for den deilige Skøye-drakta, er det på Godøy gras.

Først og fremst fordi tre poeng røyk heime mot laget fra havgapet. Men også fordi runda langt på vei va ei drømmerunde for oss med gult hjerte. InsideMan har hundrevis av ganga avskreve sjansane for nedrykk, og fortsatt tør ej påstå dei e ganske minimale. Men det skjedde et under mot Spjelkavik sist. Derfor har InsideMan faktisk et lite poenghåp, sjøl om ej innerst inne tror det blir tap, mot laget som har latterlige åtte kampa på rad uten tap.

Apropo Godøy. Over til min nye og gode venn i Wikipediaen:
"Godøy, eller Godøya, er den vestligste av øyene i Giske kommune. Øya er 10,87 km² stor og har 1063 innbyggere (2012). Fiske og fiskeforedling er de viktigste næringsveiene, og banklineflåten i Geilevika er en av de største i Norge. Veiforbindelsen til øya kommer fra øya Giske gjennom Godøytunnelen. De interne veiene på øya er Fv 125 og Fv 127 hvor Alnestunnelen går gjennom fjellet hundagjølet til Alnes.

Landskapet er berglendt, og Storehornet (497 moh.) er det høyeste punktet. I sørøst er det en del dyrkbar mark i kystsonen. På fjellet er det et fiskevann. Ytterst på Alnes, nordøst på øya, står det et fredet fyr. Kulturlandskapet rundt fyret er vernevedig.

Eilivrøysa på Hogstein sør på Godøya er det en stor gravhaug fra bronsealderen. Like ved er også Hogstein fyr, som nå er fredet.

Godøy har et eget idrettslag, Godøy IL Seniorlaget i fotball spiller i 3. divisjon. Hjemmekampene spilles på Myrtun fotballbane."


3. divisjon, faktisk.  InsideMan lar seg imponere over det, med tanke på at øya har kun 1000 innbyggera. På dagens lag er det liten tvil om at spillere som Erlend Holm (tidligere Vigra) er en spiller man bør se opp for. Ellers er Erlend Holmen, Ørjan Dyb, Svend Harald Nyvoll og Henning Dyb dyktige spillere som kan gi Skodje problem. Med andre ord: Se opp for alle Godøy-spillere i morgen. Det blir mitt råd.

Men nok om Vigra. Det e innsats og tæl som teller om det skal bli poeng i mårra. Det blir sagt at Lennart Tetlie e høyt oppe etter bend it like Tetlie-scoringa sist, og at han derfor e ute. Jan Erik Hellevik trives tydeligvis altfor godt  i Tyrkia, og skulle ønske at treningsleiren varte 365 daga i året. I tillegg skal unggutten Håkon Opsal i bryllup. Og nei, selv om større klubber har fått øynene opp for han så er det nok ikke ei fotballwag som har kapra han tidlig. Det e nok heller en eller anna slektning, håpe InsideMan.

Tre sentrale e med andre ord ute, men det gir InsideMan egentlig litt blaffen i. Kvaliteten i Skøye-laget holder uansett ikkje 2. divisjonskvalitet, og derfor e det kun innsats, innsats og innsats som telle på Godøygrasen. I tillegg må du selvfølgelig ha litt flaks og få ballen over nota. Heldigvis er Ingve Stokkereit heime på ferie, og tar ikkje InsideMan scora han minst ett i mårra.

Derfor gjelde det å holde tett bakover. Holde vi nullen blir det lett tre poeng. Det høres da vel ikkje så vanskelig ut. I såfall blir det spennende til siste slutt. Ved tap kan vi risikere at heile Skøyes befolkning gir blaffen og ikkje møte opp mot Langevåg fordi håpet e ute. La oss slippe det.

धड़कता गुणवत्ता खरीदें
भागो

InsideMan
2 kommentarer:

  1. Godøy, med vel 1000 innbyggarar + ein kunstmalar, ei handfull hummarar og nokre tusen taskekrabbar.
    Skøye, ein landsby med godt over 4000 innbyggarar og landsdelens største veikryss.
    Det bør vere rått parti, fordel Skøye!

    SvarSlett
  2. Over streken, i nettet!!!

    SvarSlett