Sider

HELSVART HJEMMEAVSLUTNING

Skodje hadde et sterkt ønske om å avslutte sesongen sterkt på hjemmebane, men et godt Norborg-lag ødela det håpet fullstendig. Det har vært mye snakk om at flere av topplagene i 4.divisjon ikke ønsker å rykke opp den siste uka, men det var det ingenting som tydet på når både Norborg og Rollon vant på imponerende vis i nest siste runde.

Norborg var bedre enn Skodje i det meste og vant til slutt hele 5-0 på Skodje stadion. Om Norborg var ineffektive sist i hjemmetapet mot Hareid, var det en helt annen historie mot Skodje. Et effektivt og godt bortelag tok kommandoen fra start og styrte det meste av spillet. Etter halvspilt førsteomgang endte det med et godt innlegg fra venstrekanten, som Kristoffer Søviknes sitter headet i mål over hjemmelagets keeper. Etter målet kom Skodje bedre inn igjen i kampen og hadde flere store sjanser, hvor blandt annet Norborgs keeper ved et par anledninger reddet mesterlig. Dessverre var det Norborg som i stedet økte til 2-0 like før pause etter at Cato Longva headet en corner i mål.

I pausen var planen å gå hardt ut for å sette press på Norborg og skape usikkerhet. Men et ballsikkert bortelag spilte seg alt for lett ut fra bakre rekker, noe som førte til at de raskt tok kontroll på kampen også i andre omgang. Etter ca 15 min ut i omgangen kom Norborg nok en gang frem på venstrekanten, men denne gangen gikk innlegget direkte i mål. Nok en gang forsøkte Skodje å stå høyere i banen, men det førte til at Norborg fikk store rom å boltre seg i og kunne på vakkert vis sette både det fjerde og femte målet i Skodje-buret, etter to omtrent identiske angrep på høyrekanten.

Dermed kom Skodje ned på jorda igjen etter en meget sterk periode i det siste. Spesielt skuffende er det at vi ikke klarer å gi opprykksjagede Norborg mer kamp, selv om 5-0 kanskje var i meste laget. Når det er sagt, er det ingen tvil om hvilket lag som var det beste og at 3 poeng ble med til Haram, var fullt fortjent.

Nå gjelder det bare å avslutte sesongen med en god treningsuke før siste seriekamp borte mot Rollon, som også vil være topp motiverte ettersom at de slo Hareid 4-1 på bortebane og dermed fortsatt er med i kampen om opprykk. Det blir en tøff kamp i Larsgården, men Skodje-spillerne har noe å revansjere.

Kampfakta:
Skodje - Norborg 0-5 (0-2)
Mål Norborg: Kristoffer Søviknes, Cato Longva (2), Christian Sæther og Ole Marius Otterlei
Dommer: Kristian Melset
Gult Skodje: Eivind Erstad,  Alexander Berntsson og Lars Even Beite.
Rødt Skodje: Eivind Erstad (To gule, 82)
Skodjes lag: Are Kvalsvik - Sigmund Mestad, Marius Fylling, Bjørnar Aure, Marius Rogne - Sondre Beite, Vegard Hjelvik, Tobias Sortehaug - Thomas Honningdal og Eivind Erstad.
Benytta innbyttere: Lars Even Beite og Vegard Eriksen.

3 kommentarer:

 1. I dag var vi rett og slett sjangselause. Slike dagar dukkar dessverre opp inn i mellom i fotballen.
  Gratulerer til Norborg og det blir kamp heilt inn etter at Rollon slo Hareid 4-1 i dag.

  SvarSlett
 2. Det mest positive laurdag var vel publikumsoppmøte, og kiosken gikk tom for vafler 5 min. inn i pausa. Må vel ha vore årsrekord.
  Mange frå Søvika - Grytastranda hadde teke turen og fekk ei positiv oppleving på Skøye.

  SvarSlett
 3. Møkka va der den høre heime, under skoa! Overkjøring! :-)

  SvarSlett