Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL ØRSTA

Kampen om de "viktige" plassene midt på tabellen er for alvor i gang.
Og Skodje kan mer eller mindre sikre sin 6.plass med seier over tabellnabo Ørsta torsdag. Og hjemme på Skodje Stadion bør det absolutt være mulig med tre poeng. Ørsta er ikke hva det en gang var selv om næringslivet er mangfoldig.
 "Kommunen har en variert industri, særlig møbelindustri, teko-industri, elektroteknisk og mekanisk industri. Flyplassen, Ørsta-Volda lufthamn, Hovden, ligger ca. 5 km fra sentrum.
I tillegg til tradisjonell industri har jordbruk, fiske og havbruk vært de viktigste næringene i Ørsta. Blant de viktigste bedriftene er VikØrsta AS, Vartdal Plast, Marine Harvest og Fora Form. Fiskebåtene er særlig lokalisert til Vartdal, der fiske tradisjonelt har vært viktig.
I Vartdalsfjorden og Hjørundfjorden er det oppdrett av laks og torsk. I tillegg har kommunen landbaset settefiskproduksjon på Ytre-Standal. Jordbruk er mest representativt i de største dalene: Bondalen,Follestaddalen og Åmdalen.
Av kulturelle attraksjoner er det naturlig å nevne Ivar Aasen-tunet, som ble åpnet i 2000. Musikklubben Rust høster også stor anerkjennelse, og har stadig store artister på besøk."

Wiki kan mye om den store bygda, men unnlater å nevne at det meste av butikknæring i Gågata har dødt ut.
Fotballinteressen var nok også større før som da Ørsta møtte Volda i 1987 for eksempel,

Laget i dag er relativt grått og kjedelig og det er langt unna storhetstiden med 2.divisjonsspill. Det samme kan sies om løperkarrierene til Ørsta-jentene Silje Fjørtoft og Kristine Eikrem Engeset. Per dags dato er nok kanskje lille Skodje bedre enn store Ørsta. 

Men Skodje har sine bekymringer også. Som eksempelvis at kaptein Vegard igjen er ute, samt stortalentene Håkon Opsal, med en fortid i Ørsta og Eirik Høivik som har vist superform i det siste. Troppen skal likefullt være mer en god nok for tre poeng. De tre poengene en nesten hadde i lomma i motsatt kamp skal taes tilbake i denne kampen.

Livet blir bare målt etter hvordan man lever i forhold til evigheten.
Կանգնել Skodje
InsideMan3 kommentarer:

 1. Kaptein Vegard ute? Det var nytt for meg.
  Skodje har vel aldri teke poeng i år uten sin kaptein på bana.
  Då må eg inn og korrigere mitt tips til 1-3, dessverre.

  SvarSlett
 2. Bør vel nevnes at Ørsta i Ivar Aasen-året 2013 blei kåra til årets nynorskkommune. Kanskje lavare odds der enn på seier torsdag?

  SvarSlett
 3. Ser det ligger en skjult beskjed i youtube-linken.

  SvarSlett