Sider

JØRGEN JUVE: RUNDES HOT OG NOT

Opprykket til 3.divisjon er uten tvil rundens snakkis, samt to lags sterke prestasjoner, og totalt kommunikasjonssvikt er noe av det vi har å tilby, sjekk rundens hot og not her!

Hot
1. Opprykkskampen
Fire poeng skiller fra toppen til plass nummer fire. Norborg med 40, Rollon med 39, Emblem og Valder med 36 poeng. Valder har overkommelig motstand i ÅVK og Stordal, mens Emblem har nok ikke en målforskjell som tilsier at de rykker opp. Det interessante er at både Rollon og Norborg, møter et av høstens formlag, Skodje. Norborg skal først ut, i lokaloppgjøret på lørdag, mens Rollon avslutter mot Skodje i siste serierunde. Det lille laget i gult kan dermed avgjøre det hele på oppløpssiden. Så om du ikke vet hvilken kamper du burde se de siste to rundene, så vet jeg hvor de spilles. Skodje Stadion 12.oktober, og Larsgården den 18.oktober!

2. ÅVK
Hva snakket dere om i pausen? Uansett hva dere snakket om, hvilket comeback! Emblem kunne kastet seg inn i kampen om 1.plassen med seier, men ÅVK ville det annerledes. 3-0 til pause, ble til 3-3 bare minutter før full tid. God moral, ga ett poeng, og kanskje er det ett poeng som kan avgjør om ÅVK overlever eller ikke.

3. Hareid
Og du, og du, 5-0 over Norborg er sterkt, meget sterkt. Det kan vere nok til at de vinner kampen om 5.plassen. Effektiv som få før pause, og punkterte kampen fullstendig. Godt kjempet.

Not
1. Spekulasjoner
Var det nye divisjonssystemet godt for Sunnmørsfotballen? Er det så krevende å rykke opp fra 4.divisjon at ingen vil rykke opp? Ta det med en klype salt, men ryktene går at Norborg ikke vil rykke opp. Rene spekulasjoner selvfølgelig, men at teamet i det hele tatt dukker opp er ikke et bra tegn. Er det for krevende for en hobbyspiller å spille i 3.divisjon? Har dere svar, NFF?

2. Norborg
Fra spekulasjoner til fakta. Norborg tapte 5-0 mot Hareid, på hjemmebane! Statistikken viser at Norborg forsøkte med all makt å vinne denne kampen. Det er likevel noe som ikke stemmer, eller er Norborg bare ikke bedre? De har vist en vaklende form utover høsten, kanskje dette var bare et feilskjær på veien mot opprykk.. som Rudolf Blodstrupmoen sier, "time vil show".

3. Ørstas kommunikasjon
Hva drev dere med på 2-0 målet? Ett frispark som skulle bare bankes opp, og kjempe om neste ball. I stedet forsøkte Ørsta å spille ballen ut av eget forsvar, uten kommunikasjon eller presisjon. Det resulterte i at Eivind Erstad fikk kontrollert sette inn 2-0, og gi Skodje den roen trengte for å sikre tre poeng.

Spaltist,
Jørgen Juve

15 kommentarer:

 1. Keeper sparker i kunstgresset på et utspill fra egen 5-meter. Kanskje noe uheldig!

  SvarSlett
 2. At ingen av topp fire ønsker å rykke opp tror jeg ingen ting på. Men et opprykk vil føre til mye mer reising, kamper mot 2. lag som vil variere voldsomt i kvalitet og kampdag mandag, fredag og lørdag. Det frister nok ikke like mye for alle. Hvem ønsker vel å bruke mandag ettermiddag til bortekamp mot Kristiansund 2? Nå ligger det også an til hele 4 (Træff 2 kan vel ikke rykke opp?) 2.lag i divisjonen, noe som vil føre til mange veldig uforutsigbare kamper.

  Regner med at laget som vinner i år også ønsker seg et opprykk, så spørs det bare hvem det blir. Jeg ser ikke bort i fra at ett eller to av lagene ikke ønsker det.

  SvarSlett
 3. træff 2 har allereie rykt opp.

  SvarSlett
 4. Men kan de spille i 3. div når førstelaget spiller i 2. div?

  SvarSlett
 5. Emblem ønsker å rykke opp men de får de ikke til

  SvarSlett
 6. Kan spille i 3. div og 2. div ja, men ikkje 2. div og 1. div og videre oppover.

  SvarSlett
 7. Vi veit ikkje om det blir fem 2.-lag i 3. div. om Molde 2 rykker ned (Træff 2 har rykka opp). Korleis 3. div. blir utsjåande neste sesong er det NFF som bestemme ut frå ei totalvurdering. Sunnmørslaga kan hamne saman med lag frå Bergenskanten eller Trøndelag. (Og då vil Skøye i alle fall ikkje rykke opp, sjølv om vi har den klart beste første-ellvaren i 4. div. :)

  SvarSlett
 8. NFF skal vel ta omsyn til at det ikkje skal vere meir enn så og så mange andrelag i éi avdeling, Geir. Samtidig er det ikkje berre, berre å sende sunnnmørslaga sørover. Mellom anna fordi det ikkje er eit einaste lag frå Sunnfjord i 3.-div. neste år. Tippar på ei avdeling beståande av Stryn, TMIL, Eid, Norborg, Vika, AaFK 2, Hødd 2, LGFK, Volda, Brattvåg, Bergsøy, SIF eller Molde 2, Træff 2 og EOIL. Resten nordover/innover i landet. Helsing Einar OT.

  SvarSlett
 9. Du er vel ikkje so langt frå sanninga E.O.T., men Norborg kan du stryke. Dei skal til Skøye komande laurdag. Hehehe...

  SvarSlett
 10. hvordan fungerer det økonomisk? må klubbene dekke alt selv? det vil koste ganske mye da, spesielt om en er så uheldig at en må møte andrelag fra sogn en mandag?

  SvarSlett
 11. Der er inga reisestøtte eller anna støtte frå NFF i 3. div.
  Alt må dekkast av laga sjølve.
  All støtte frå NFF går til toppfotballen, og då snakkar vi milionar.

  SvarSlett
 12. Hareid betalte i fjor inn 15 000 kroner til ei reisekasse som dei laga med mest reising skulle nyte godt av. Skulle vere ein slags utjamningsmodell. Vi fekk ingenting tilbake. Einar OT

  SvarSlett
 13. Problemet med dagens 3. divisjon er at den kun er egna for spillera i alderen 17-22 år som har litt ambisjoner innenfor fotballen. Bortsett fra det er det absolutt ingen grunn til at en spiller i lokalfotballen skal ønske seg opp i 3. divisjon. Det er det som er det triste i dette her.

  SvarSlett
 14. Du har rett E.O.T. Der er ei reisefordelingskasse i 3. divisjon. Den virkar slik at dei som har lave reiseutgifter betalar inn, og dei som har høge får utbetalt. Men totalsummen av reiseutgifter for 3. div. laga blir ikkje mindre av den grunn.

  SvarSlett
 15. Neste år så blir der en særregel på Sunnmøre om at alle lag i 4.divisjon skal betale en ekstra lagsavgift på 20.000,- som skal gå til Sunnmørslaga i 3.divisjon. Dette har Haukeberg bekrefta til Sunnmørsposten.

  SvarSlett