Sider

TRENER-FARVEL MOT NORBORG

Lørdag er det klart for årets siste hjemmekamp når Norborg kommer på besøk. Vi håper flest mulig tar turen for å gi to Skodje-bautaer et mest mulig verdig farvel.

Til tross for at årets sesong har gått over all forventning - både sportslig og sosialt - har Eirik Fylling kommet fram til at han gir seg som spillende trener etter årets sesong. Dessverre må vi si, siden Eirik sterkt var ønsket med videre i samme rolle neste år.
- Fotballstyret er veldig fornøyd med jobben som Eirik Fylling har utført som trener i årets sesong. At han velger å slutte får vi akseptere, men vi mener klart at han kunne tilført dette laget mye som trener i tiden framover. Med sin væremåte og opptreden har han vært et viktig bidrag til resultatene til årets A-lag, sier sportslig leder Atle Ødegård i Skodje IL.

Nå krysses fingrene for at Eirik Fylling blir med som spiller neste år. Foreløpig holder han døra litt på gløtt. Fotballen er han glad i, men Eirik har nok følt på at det var litt for tidlig å starte på trenerkarrieren.
- Nå håper vi at publikum møter opp til årets siste hjemmekamp og gir Eirik og laget støtte fra sidelinjen. Så håper vi at både resultat og støtte fra publikum på Skodje kan få Eirik til å fortsette å bidra i fotballmiljøet. Han har fortsatt ung, og kan bidra som spiller i mange sesonger, mener Ødegård.

Mens vi håper at Eirik skal bidra i flere år framover, innser vi at lørdagens kamp betyr farvel til en annen som har lykkes på Skodje stadion i år. Sondre Beite (17) har vært en av våre klart beste spillere i år, men flyttet i sommer til Ulsteinvik.

Med tanke på hans prestasjoner og bosted er det fullt fortjent at han får prøve seg i en ny klubb neste år. Vi er trist over å miste Sondre, men glad på hans vegne - og samtidig litt stolt over at han ønsket å spille for oss nå i høst selv om han har bodd i Ulsteinvik. Det betyr at vi må ha gjort noe riktig.

Men så var det neste år. Som mange vet har Eirik Fylling delt trenervervet med Eirik Hjelvik som spillende trener i år. Mens Eirik Fylling vil gi seg, er Eirik Hjelvik åpen for å bidra i ei eller anna trenerrolle dersom det er ønskelig.
- Vi er veldig glade for at Eirik Hjelvik har gitt beskjed om at han stiller seg til disposisjon på trenersiden også neste sesong. Styret er godt i gang med å finne en løsning som kan utfylle Eirik på trenersiden. Ønsket er å få på plass dette så raskt som mulig slik at vi kan fortsette den positive given som er skapt i årets sesong. Med tidlige avklaringer håper vi at både spillere og ledere får lyst til å satse for fullt på neste sesong. Akkurat nå er det "løye med fotball på Skøye", ikke bare på A-laget, men i hele fotballfamilien,  sier sportslig leder Atle Ødegård i en avslutningskommentar.

Oppsummert er det med andre ord bare å slå fast at vi allerede ligger langt foran skjema med tanke på fjoråret. Bortsett fra Sondre og Eirik (på trenerbiten!) virker samtlige gira på en ny sesong, og vi gleder oss allerede til januar og oppkjøringen. Vi tør påstå at vi har et av 4. divisjons mest spennende lag, og det skal vi bygge videre på neste år.

Men aller mest gleder vi oss til å avslutte sesongen på oppløftende vis mot Norborg lørdag og Rollon borte fredagen etter.

1 kommentar:

  1. At ein av dalens største, eller minste, søner vel fotballens mekka, Ulsteinvik, og Hødd har eg full forståing for og ynskjer lykke til!
    At Fyllingsbygdas tredje? største son vel å trappe ned trenarkariera etter 10 mnd. er meg ei sann gåte. Han har gjort ein flott jobb for Skodjefotballen i år og burde halde fram i mange år framover.
    Men, det finnast vel håp. Snakka med hans faderlege opphav under forflytting av sauer i dag. Anbefalte han å gjere yngstesonen totalt arvelaus om han ikkje i det minste forsette som spelar. Han lovde å sove på det.

    SvarSlett