Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL NORBORG

Skodje er jokeren i kampen om 3.div
Eller er det kampen for å unngå 3.div?
På denne tiden av året er som regel 4.div allerede avgjort både i topp og bunn. Men i år er det mye som det fortsatt spilles for. Riktignok er de to sikre nedrykksplassene tildelt, men kampen om å unngå den usikre 10.plassen er fortsatt ikke avklart. Det er heller ikke kampen om opprykk og her spiller plutselig middelhavsfarer Skodje plutselig en avgjørende rolle. Vi skal møte både Norborg og Rollon, lagene som i første rekke spiller om opprykket. Først ut er laget det stormer kraftig rundt for tiden Norborg. Blant annet har Skodjebloggen hintet om at Norborg kanskje ikke ønsker seg opprykk og den økonomiske belastningen det innebærer. Også den lokale blekka Sunnmørsposten har bitt seg merket i styret rundt serielederen som sist tapte hele 5-0 hjemme for Hareid. Etter Skodje skriverier er det neppe noen i Norborg som ikke ønsker å vinne kampen lørdag i det som er det nærmeste vi kommer lokaloppgjør i år. At Norborg ligger an til opprykk er en liten overraskelse da de langt i fra har vært det spillemessig beste laget og i enkelte kamper nok har fått med seg mer enn fortjent. I tillegg er nok Rollon som lag bedre rustet for en tøff 3.divisjon. InsideMan tror Norborg ville blitt kastet såpass rundt i den divisjonen at NRKs Brennpunkt ville lagd en times dokumentar om saken. Nok om Norborg og deres svakheter, over til Søvika og wiki:

"Søvik, er en bygd og tettsted i Haram kommune i Møre og Romsdal fylke. Tettstedet har 620 innbyggere per 1. januar 2012. Tettstedet Søvik omfatter også en del av Gamlem. Søvik skolekrets,(Grunnkretser i Haram kommune) som også omfatter Hamnsund, Gamlem, Terøy, Bjørnøy og Store-Kalvøy, har ca. 1 050 innbyggere, men vokser stadig. Hovednæring er skipsbygging og relatert industri. Ny skole ble tatt i bruk i 2010."

Det viktigste som skjer i året i disse kretser er den årlige kampen mellom Søvik og Grytastranda, så det blir vel ikke mye oppstyr rundt kampen lørdag.

Når det gjelder Skodje er det først og fremst en kamp hvor vi skal hylle to helter denne sesongen. 
Eirik Fylling tok på treneransvaret sammen med Eirik Hjelvik denne sesongen og har umåtelig suksess og fått skryt for den gode jobben som er lagt ned. Dessverre er det såpass mye som opptar Eirik at tiden ikke strekker til og derfor forlater han nå sin post. Dette blir dermed siste hjemmekamp i denne omgang. Det samme gjelder det største talentet Skodje noensinne har sett, Sondre Beite. Statoil-gutten har allerede flyttet fra bygda, men har forblitt trofast ut sesongen, noe det står stor respekt av. Verden ligger for rødtoppens føtter og det er vel strengt tatt bare han selv som kan avgjøre hvor langt karrieren skal gå. InsideMan har ihvertfall ståltro på denne iltre, tekniske og målfarlige kanten. Han kan minne mye om Anders Sivle som nå er en lovende forsker. 

I denne kampen er trener Hjelvik ute av troppen, men blir fra sist erstattet med broder Vegard. Ellers er det uforandret fra sist.

InsideMan vil i denne jubelsesongen bare titte et par år tilbake. I 2007 låg klubben brakk og på sommeren låg laget klart sist på tabellen og en snakket om å legge ned hele A-laget. Den sommeren bestemte spillere som Eivind Erstad, Eirik Hjelvik og Espen Skarbø seg for at nok var nok og gikk tilbake til moderklubb for å redde stumpene. Det ble likevel nedrykk det året og neste sesong skulle tilbringes i 6.div. Det stoppet ikke spillere som Håvard Rødal, som faktisk ble spurt om det var verdt å råtne i 6.div når tilbudet om 3.div var der, og Brede Waag, som var en svært lovende keeper med fortid i Herd og Brattvåg, å komme tilbake til Skodje. At Vika 2 trakk seg skulle vise seg å åpne for 5.div likevel i 2008 og et revitalisert Skodje kjempet igjen i toppen av divisjonen. På denne tiden var Norborg fylt av entusiasme og pågangsmot (som i dag) og kjempet om opprykk til 3.div, noe de klarte i 2008. Situasjonen var da totalt forskjellig. Nå er lagene omtrent jevngode. Så fort kan fotballen forandre seg og det er fortsatt gode tider i vente for Skodjefotballen!

Takk for sesongen 2013 uansett resultat i de to siste kampene gutter, bøgda er stolte av dokke!

Vennskap kjenner ingen landegrense, derfor er det også den egentlige, sanne fredsskaper.
Starigxu sur Skodje
InsideMan3 kommentarer:

  1. ..og det er bare 2 år siden Skodje sleit seg til en 2-1 seier over Norborg sitt 2. lag i 5. div...

    SvarSlett
  2. Nok et poeng som viser forvandlingen til Skodje, takk for det!

    SvarSlett
  3. Nesten trist at Norborg ikkje kan knuse dokke neste år... Til og med juniorlage t Norborg slo påskekyllingane... Skøye, sjå og lær! Kansje blir de et nytt oppgjer i 5. div mellom Skøye å Norborg2? Lykke til neste år, sjøl om dokke kjem t å trenge meir en som så!

    SvarSlett