Sider

ESPENS TANKER OM DET NESTE ÅRET

Espen Skarbø Alstad er som kjent ny sportslig leder i Skodje IL. Her forteller han litt om sine tanker foran det kommende året.

- Mine tanker om det sportslige for perioden 2010 - 2011 er å få utarbeidet en sportsplan og etablert et sportslig utvalg bestående av trenere, støtteapparat og spillere. Den overordnede målsetningen er å øke engasjementet i fotballgruppa på tvers av aldersklassene. Forhåpentligvis vil dette gi utslag i den sportslige utviklingen. Stikkord her er hospitering og et utvidet treningstilbud til de som ønsker høy treningsfrekvens.

Frafall i aldersgruppen 16 - 20 år er også et problem jeg vil ta tak i. Til 2011-sesongen skal det etableres et eget juniorlag på Skodje. I år vil vi ha samarbeidslag med Ørskog på juniorsiden og dette tilbudet skal gjennomføres på en litt greiere måte enn tidligere. Frafallet gjelder også på damesiden, og vi bør ta sikte på å få etablert et 11-lag i dameserien på sikt. Jeg vil videre jobbe aktivt mot alle trenere i fotballgruppa og legge til rette for at de deltar på trenerkurs. Her er også alle fra trenere BIG velkommen til å delta.

Vi går inn i et spennende år for idretten på Skodje. Ny kunstgressbane og ny idrettshall gjør at vi får større handlefrihet enn i tidligere år. Dette byr også på muligheter på arrangements og inntektssiden. Jeg vil jobbe for at vi fotballgruppa skal arrangere en fotball-cup (barneklassene) og en fotballskole i løpet av 2010. Vi vil også kanskje ha mulighet til å arrangere romjulscuper til vinteren, men dette vil vi komme tilbake til når vi har fått sjekket kapasiteten i hallen når den tid kommer.

Så mine håp for Skodje-fotballen er at vi oppnår et større engasjement på tvers av aldersklassene, samt en jevnere fordeling av midler etter behov. Skal vi komme frafallet til livs må vi sette større fokus på trenerkvalitet i aldersbestemte klasser og støtteapparat. Ideelt sett skal det være større trener og støtteapparat på gutte/jente og juniornivå, enn på seniornivå. Jeg utfordrer derfor avslutningsvis alle med gult og sort hjerte til å kjenne sin besøkelsestid.

Det samme gjelder firma og næringsliv med tilknytning til Skodje med tanke på sponsormidler. Man trenger nødvendigvis ikke være forelder for å engasjere seg! Døren er åpen for alle som vil bidra!

Mvh Espen Skarbø Alstad
Sportslig leder i Skodje IL

Her er for øvrig resten av styret, som vi lovte å skulle legge ut i dag. Det viser blant annet at Mikal Skodjereite fortsetter som fotballformann:
Leder: Mikal Skodjereite
Nestleder: Hallgeir Holen
Sportslig leder: Espen Alstad Skarbø.
Økonomiansvarlig: Rune Vinjevoll

Fullstendig referat fra møtet mandag vil bli lagt ut i nær framtid.

2 kommentarer:

  1. Først av alt gratulerer (eller takk for at tok på deg) med vervet som sportslig leder.

    Ser ut som om dette er ei oppgave du tar seriøst. Det viser du blant annet med å skrive så detaljert om dine tanker, bra.

    Så gjelder det å få ord over til handling. Det har man ikke maktet de siste årene, men så har vel ingen gått skikkelig inn for det heller.

    Det håper og regner jeg med at du gjør. I såfall lover det bra for Skodje-fotballen det kommende året!

    Venstrebacken

    SvarSlett
  2. Det er jo litt dumt viss alle skal "kjenne sin besøkelsetid da". Blir ikkje mange igjen da.

    SvarSlett