Sider

EN INTERESSANT AVDELING

I går kom avdelingsoppsettet til årets 5. divisjon. Sett med Skodje-øyne går det vel ikke an å klage på oppsettet.

For det første gir årets 5. divisjon et godt kampttilbud med minimum 20 kamper for oss. Med tanke på at vi fryktet ned mot 16 kamper, skal vi være godt fornøyd med antallet.

Samtidig er årets avdeling veldig, veldig lokal. Oppgjør mot lag som Ellingsøy, Ørskog, Ravn og Stordal gir alltid interessante kamper. Harøy, Lepsøy, Norborg 2, Brattvåg 2 og HaNo vet vi per dags dato lite om, men det bør uansett være lag Skodje bør kunne slå på en god dag.

Det siste laget i gruppa er Emblem, som var det eneste laget MSIL ikke greide å slå i fjor. Mens NordicBet kaller Skodje for hardtsatsende, er dette et lag som satser vel så hardt. Fire treninger i uka, treningsleir til syden og et uttalt mål om opprykk er beskjeden fra Emblem.

For vår del er vel målsettingen i utgangspunktet å holde oss i divisjonen (tre beste), men vi må være såpass offensive at vi tør å si at vi håper å utfordre Emblem. Et annet lag man helt klart må regne med i toppen, er vår nabo Ørskog. Et ungt og ambisiøst lag som garantert vil bite godt fra seg etter hvert.

Dersom vi skal utfordre disse lagene er det et minimumskrav: Treningsoppmøte. Får vi etter hvert til en god treningskultur og får med de fleste videre, er det fullt mulig å blande seg inn i tetstriden. Heldigvis er dette lett å gjøre noe med, men det er jo så mye annet også.

Enkelte vil hevde at avdeling 1 er den klart letteste, ettersom bare ÅVK spilte i 4. divisjon i fjor. For vår del er det imidlertid helt greit - i slike sammenhenger må man nesten hensyn til geografien. Dessuten er vel ÅVK et lag som ville kjempet helt i toppen i hver eneste avdeling.

Avdeling 2 kunne Skodje fort blitt blandet inn i. Det hadde selvsagt vært moro med oppgjør mot Vigra, Aksla og Herd2, men på den andre side har vi vel ikke noe spesielt forhold til de heller.

Hva styrkeforhold angår, er det godt mulig vi har havnet i den marginalt tøffeste avdelingen (foran avdeling 2). Det får vi i imidlertid bare ta som en utfordring. Vi er fornøyd med oppsettet, både når det gjelder kampantall, motstandere og reiseavstand. Dermed gjelder det bare å legge seg i hardtrening slik at vi kan kjempe med lag som Emblem og Ørskog når serien blåses i gang 28. april.

9 kommentarer:

  1. Ut fra reaksjonane å dømme har vel kretsen truffe ganske bra med dette oppsettet.

    SvarSlett
  2. Nivåforskjellen mellom avdelingene er vel også som den burde være. Det er ikke mulig å ikke tenke geografi i 5. div, og da vil jeg si avdeling 2 og 3 er veldig lik i kvalitet.

    I avdeling 2 vil nok et nystarta Herd 2 lag bite godt fra seg. De har uttalt at de kommer til å bruke mange førstelagsspillere. Sammenslåinga mellom Hessa og SIF gjør vel kanskje også at Hessa får den stabiliteten de manglet i fjor. Sindre Knudsens inntog i Aksla vil nok få det unge laget til å blomstre, og Vigra blir helt sikkert også bra.

    Vil si meg godt fornøyd med å havne i avdeling 3.

    SvarSlett
  3. Er avdelingene endelig eller er det berre et forslag fra kretsen?

    SvarSlett
  4. Vi må ikkje blande kretsen inn i avd.oppsettet. Slike viktige ting bør skje på Skodjebloggen :-)
    So skal vet vel rykkast både opp og ned til hausten. Slik eg ser seg blir kabalen slik:
    Dei tre vinnarane av kvar avdeling spelar enkel serie om to opprykksplassar til 4. div. Vinnar av kvaliken er kretsmester.
    Dersom ingen Sunnmørslag rykker ned frå 3. div. vil 5. div. 2012 bestå av;
    1 nedrykkslag frå 4.div. Taparen av kvaliken for opprykk. Nr. 2 og 3 i kvar 5.div. avdeling, samt dei to beste 4-erane.
    Om det verste skulle skje at 3 lag fra SFK rykker ned frå 3. div. vil berre dei to beste 3-arane få plass i 5. div. 2012.
    Her blir det mykje spaning og undring utover i sesongen!
    Ser forøvrig av Ørskog er misnøgd med at det berre skal vere 10 lag i 5. div. 2012. Då får dei gjere eit av to; Rykke opp til 4. div. der det er 12 lag eller ned til 6. div. der det er ei mengde lag....

    SvarSlett
  5. ENIG. Men er oppsettet endelig??

    SvarSlett
  6. Trur det er endelig sjølv om eg ikkje finn det på SFK si nettside. Norborg var ute med oppsettet onsdag kveld. Kvar dei har det ifrå veit eg ikkje.
    Men uansett, det er Skodjebloggen som bestemmer, trur eg....

    SvarSlett
  7. Avdelingsoppsetta som vart utsendt til klubbane vart presentert som forslag.

    SvarSlett
  8. Enig at det er lite med 10 lag i femte divisjon fra 2012... blir jo 4 kamper mindre enn normalt.. men det passer jo for skodje kanskje, som ikkje har publikum som interesserer seg alikavel.Men en glimrende blogg har de hvertfall

    SvarSlett
  9. Det kan bli ein laaang sesong i 5.div.
    Med 22 serierunder i avd. 2 og 3 og oppstart 28.04. kan ein gjenomføre 10 serierunder på våren, ferdig 30.06. Vi veit at mange lag har problem med å stille mannskap til kamp etter at skulen er ferdig ca. 20.06.
    Oppstart haust må vel bli 11.08. og då går siste runde i veke 43, 27.-30. okt. Etter den tid skal avdelingsvinarane ut i to kvalifiseringskampar om KM og opprykk.
    Det blir lite tid til Futsal-KM hausten -11.
    Alternativet kan vere å starte seriespelet eit par veker før påske, men det er vel lite populært?
    Eit anna alternativ kan vere å kjøyre to serierundar eit par veker, men det gir vel store problem for dei som skal nytte junior- og guttespelarar på seniorlaget.
    Ein del å tenke på her før serieoppsett og terminlistemøte?

    SvarSlett