Sider

HER ER FORSLAGET SOM BLE VEDTATT



(PS: Trykk på bildet for å lese forslaget i sin helhet!)
Krets og forbund hevder at «... tingvedtaket ikke sa noe mer om tidspunkt eller lignende» og velger derfor å innføre 6. divisjon først i 2012. Skodjebloggen kjøper ikke den helt uten videre og bringer deg her noen poeng slik at du kan gjøre deg opp dine egne tanker.

Forslaget som ble vedtatt på kretstinget heter nemlig kort og greit «Hareid ILs forslag om snarest mulig å gjeninnføre 6. divisjon».

I selve forslaget heter det ellers: «Hareid IL foreslår at det i kommende vårsesong blir delt opp i geografiske 5.-divisjonsavdelinger. De X beste i hver avdeling, totalt 10 eller 12 lag, utgjør 5.-divisjon i høstsesongen. Resterende lag utgjør 6.-divisjon om høsten».

Det står ikke noe om at dette skal skje i 2011, men det står da vitterlig snarest mulig og at det skal skje om høsten.

Samtidig sier NFF at å innføre en slik ny praksis med opp og nedrykk midt i sesongen i en seniorklasse er et så klart brudd med sedvane og tradisjon i norsk fotball at det burde komme klart fram i selve kretstingvedtaket at klubbene ønsket dette.

Vel, man trenger vel ikke gå lenger enn et par år tilbake for å finne ut at en lignende skissert ordning ble praktisert i nabokretsen. Riktignok er der en liten forskjell med tanke på at de ikke skulle gjenopprette noen divisjon, men de gjennomførte uansett 5. divisjon høst med en slags beste og dårligste avdeling.

7 kommentarer:

  1. So er vi igong igjen, og dette måtte vel berre kome?
    Forstår godt at det er problematisk å skape fred på jorda so lenge det finnest religionar og fotball!
    Forslaget frå Hareid IL som det vart røysta over og vart vedteke på kretstinget lyder:
    "Innføre 6. divisjon som laveste nivå for menn senior".
    At dette skal skje SNARAST kjem fram i overskrifta til forslaget og slik eg ser det har kretsstyret og fotballforbundet komt fram til at dette må tolkast som frå sesongen 2012. Dette etter gjeldande lover og reglar samt "sedvane" i norsk fotball.
    Det øvrige i Hareid IL sitt forslag kjem under "Motivasjon" og er då å oppfatte som eit råd for gjenomføring av forslaget, ikkje som eit vedtak.
    Dette burde vel forslagstillar ha vore merksam på ved utforming av forslaget. Vidare burde det ha blitt meir presisert under behandling av saka på kretstinget slik at alle var klar over kva dei røysta over.
    Men "jort er jort" som han sa hjortejegeren som skaut kyra.
    Det kan vel ikkje vere noko katastrofe om vi på Sunnmøre må bruke 2011 sesongen som kvalifisering for ny 5. div. og oppretting av 6. div. frå sesongen 2012 slik det er vanleg i norsk fotball.
    Forslaget frå Haried IL er i alle fall vedteke og vil bli gjenomført.

    SvarSlett
  2. Hva skjer med opprykk om det blir 3 avdelinger, og det bare er 2 lag som rykker opp. Da MSIL vant avdelinga si i 2009 og ikke rykket opp p.g.a kvalifisering, ble det jo sagt fra kretsen at i ettertid SKAL puljevinneren rykke opp. Det vil jo ikke skje denne sesongen heller.

    SvarSlett
  3. Dette kan også snues til om hva som skal skje ved to avdelinger. Ett lag rykker ned, og skal da fire og fem rykke stå i hver andre avdeling? (Med tanke på at 5. div skal utgjøre 10 lag).

    Og ærlig talt, Geir. I forslaget står det at resterende lag skal utgjøre 6. divisjon høstsesongen. Da burde vel kretsen faktisk talt lagt opp slik at omleggingen kom først i 2012 da. Er det det du mener?

    Nei, her har kretsen og forbundet nok en gang rotet det helt unødvendig til. Sunt bondevett er det tydeligvis ingen som bryr seg om,.

    SvarSlett
  4. Geir R.;

    At det står "Motivasjon" framfor der er noko krinsen har laga til. Forslaget som Hareid sende inn var heilt likt det som står i tingheftet, sett vekk frå at dei hadde omsett det til bokmål (ikkje spør meg om kvifor), og at dei hadde lagt til ordet "Motivasjon". Dvs. at å dele opp saka slik er noko krinsen har gjort. Det er for så vidt greitt det, men då kan dei ikkje komme i ettertid å seie at det er berre den første linja på arket som tel. Det luktar ikkje bra dette, spesielt ikkje om dette var noko krinsen bevisst gjorde for å sleppe papirarbeidet med omlegging midt i 2011, eller at det var andre grunnar til det.

    Dersom krinsen verkeleg meinte at det var så gale med ei omlegging midt i ein sesong, kvifor kunne dei ikkje ringt forbundet på førehand og fått deira syn på saka, og så lagt den fram på tinget. I staden for å ordne dette på bakromet i ettertid? Merkeleg heile greia spør du meg.

    For meg personleg er ikkje dette ei stor sak, men av og til må krinsen vise litt storheit. Det gjer dei ikkje i denne saka. Har dei ein plan C om å gjeninnføre 5.-divisjon som lågaste nivå på krinstinget i slutten av dette året, slik at heile forslaget til Hareid IL har vore vekkasta arbeid og tankesmie?

    Eg håper ikkje "utsetjinga" får store konsekvensar for sunnmørsfotballen, men eg veit om to klubbar som ikkje kjem til å stille i 2011 grunna at 6.-divisjon ikkje vart noko av. La oss håpe dei er tilbake i 2012.

    Din venn på Hareid.

    SvarSlett
  5. Sett i lys av innholdet i forslaget, som riktignok ble vedtatt, ser jeg ingen mulighet til å "misforstå" når denne omleggingen skulle finne sted.

    Dette vitner om overbyråkratisering fra krets og furbund sin side.

    SvarSlett
  6. Når det gjeld gjennomføring av kvalifisering for 5. div. i 2012 skal dette gå greit uansett om der blir to eller tre avdelingar i 5. div. 2011. Dette pga. at vedtaket om at "avdelingsvinner skal rykke opp" er endra ved nytt vedtak på ekstraordinært kretsting vinteren 2010 samt kretstinget hausten 2010.
    Når det gjeld innlegget frå Hareid blir eg meir betenkt. Dersom det er SFK som har omarbeida Hareid sitt forslag slik at forslaget til gjenomføring av omlegginga kjem inn under "Motivasjon" er eg redd for at mange som stemte på kretstinget ikkje er heilt klar over kva dei stemte over.
    I artikkelen på SFK si nettside kjem det vel klart fram at noko av grunnen til at kvalifisering av ny 5. div. ikkje kan skje hausten 2011 er at, sitat:
    "Til dette sier imidlertid NFF at å innføre en slik ny praksis med opp og nedrykk midt i sesongen i en seniorklasse er et så klart brudd med sedvane og tradisjon i norsk fotball at det burde komme klart fram i selve kretstingvedtaket at klubbene ønsket dette".
    Men her er det vel forslags-stillar eller event. ein annan klubb som var med på vedtaket som må få oppklara dette med SFK.
    Nok sakt om dette frå mi side.

    SvarSlett
  7. "...at det burde komme klart fram i selve kretstingvedtaket at klubbene ønsket dette".

    Kommer det ikke klart nok fram at klubbene ønsker dette når det står i vedtaket at det skal skje snarest mulig?

    Når det i tillegg står at det skal skje i en høstsesong, må det vel være i 2011?

    Eller mener krets og forbund at det skal skje til høsten 2012 slik en annen skriver??

    SvarSlett