Sider

6. DIVISJON FØRST I 2012

Selv om klubbene som selv skal konkurerre ønsker å innføre 6. divisjon allerede til høstsesongen, har Sunnmøre fotballkrets og Norges Fotballforbund valgt å overse det ønsket.

Det betyr at 6. divisjon først blir gjeninnført i 2010. Men det burde vel Skodje bare juble for. Vi ville jo ikke at 6. divisjon skulle gjenoppstå i det hele tatt...

Vi sakser saken i fra kretsen sine hjemmesider:
"Et flertall av klubbene på kretstinget i desember vedtok forslaget fra Hareid om å innføre 6. divisjon som det laveste nivået for senior menn på Sunnmøre. Men ettersom tingvedtaket ikke sa noe mer om tidspunkt eller lignende, måtte dette bestemmes av kretsstyret.

Kretsstyret ønsket å følge intensjonen bak forslaget fra Hareid, at 2011 skulle bli en "kvalifiseringssesong" der de 10 beste lagene etter vårsesongen ville utgjøre 5. divisjon til høsten, mens resten av lagene ville rykke ned til 6. divisjon. Til dette sier imidlertid NFF at å innføre en slik ny praksis med opp og nedrykk midt i sesongen i en seniorklasse er et så klart brudd med sedvane og tradisjon i norsk fotball at det burde komme klart fram i selve kretstingvedtaket at klubbene ønsket dette.

Og ettersom selve vedtaket fra kretstinget ikke sier noe eksakt om dette, så anbefaler altså NFF at kretsstyret ikke bryter denne "tradisjonen" og i stedet venter med å opprette 6. divisjon til 2012 sesongen. Da vet alle klubbene som nå melder seg på (er kvalifisert for) 5. divisjon at de vil få spille i samme divisjonen gjennom hele sesongen, slik det altså alltid har vært.

Videre vedtok kretsstyret at:
* To lag skal rykke opp fra årets 5. divisjon til 4. divisjon for sesongen 2012.
* Antall lag som rykker ned fra årets 4. divisjon er blant annet avhengig av hvor mange sunnmørslag som evt. rykker ned fra 3. divisjon (etter samme prinsipp som ned fra 2. div. tidligere). Dersom ingen sunnmørslag rykker ned fra 3. divisjon, vil bare ett lag rykke ned fra 4. til 5. divisjon.
* 5. divisjon 2012 skal bestå av 10 lag som spiller dobbel serie.
* De øvrige lagene plasseres i 6. divisjon.

Hvordan 5. divisjon vil bli organisert i år er blant annet avhengig av antall lag som meldes på. Forhåpentligvis blir det så mange lag at en får delt inn i tre avdelinger.

SFK tar også signalene fra kretstinget om at klubbene ønsker tidligere påmeldinger til 5. divisjon. Påmeldingsfristen er derfor flyttet fram til 24. januar. Denne fristen gjelder alle seniorlag, både 3. divisjon kvinner, menn og kvinner 7-er samt altså 5. divisjon menn.
Mer informasjon om påmelding av seniorlag finner du ved å følge denne linken."

4 kommentarer:

  1. Hvorfor gjør de dette? Hvorfor aksepterer de bare ikke at klubbene har bestemt seg for en løsning i fellesskap og går for den?

    Ikke rart at kretsen gang på gang kløner til forholdet sitt til klubbene rundt om!

    SvarSlett
  2. Først Gurksken/Larsnes så dette her. Kretsen og forbundet slutter aldri å overraske...

    HVEM ER DET DE ER TILSTEDE FOR???

    SvarSlett
  3. Feil å ta kretsen for dette. Skuld heller på dei som var på tinget og ikkje klarde å lage til eit skikkelig forslag.

    SvarSlett
  4. "Hareid IL foreslår at det i kommende vårsesong blir delt opp i geografiske 5.-div.avdelinger. De X beste i hver avdeling, 10 eller 12 lag totalt, utgjør 5.-div. om høstsesongen, resterende lag 6.-div."

    Dette var forslaget det vart stemt om.

    Eg orkar ikkje å diskutere meir med krinsen. Trudde dei for ein gongs skuld kunne innrømme at dei hadde "tapt ei sak". Men den gong ei. Dei klarer ikkje å la vere...

    Mvh
    Han som foreslo

    SvarSlett