HERLIG SEIER OVER EMBLEM

Skodje sjokkåpnet og ledet hele 4-0 borte mot Emblem etter en halvtime. Det la grunnlaget for en 4-2-seier mot det som var seriefavoritten.

En taktisk god førsteomgang skal ha æren for at det ble seier i kveld. Emblem viste seg som et ballsikkert lag og fikk lov å trille ball i forsvarsrekka og fram til egen halvdel. Der sa det stort sett stopp mot et hardarbeidende Skodje-lag.

For mens Emblem trillet ball uten å skape sjanser, rant målene inn på motsatt side. Eirik Hjelvik sørget for 0-1 etter knappe ti minutter - og startet dermed målrushet. Bare minutter senere beinet en Emblem-forsvarer ballen i eget mål.

Så var det duket for kampens flotteste angrep. Skodje spilte seg oppover banen, ballen endte hos høyreback Kristian som la et perfekt innlegg til Eivind. Han steg nydelig til vers og headet inn 0-3 via stolpen. Da Eirik satte inn 0-4 etter en halvtime skjønte nok Emblem ikke hva som traff dem - og det ga selvsagt motivasjon for våre gutter.

Fortsatt prøvde Emblem å spille seg til sjanser, men bortsett fra et langskudd og et frispark fra 22-23 meter hadde keeper Brede lite å gjøre i førstomgang. Faktisk skapte ikke Emblem en eneste opplagt målsjanse! Skodje på sin side jobbet knallhardt - og var selvfølgelig effektiv. Men faktisk hadde vi to-tre store sjanser til som kunne gitt uttelling.

En solid 4-0-ledelse ga selvsagt et godt meget utgangspunkt foran andre omgang. Vi hadde et håp om å gå ut og putte et mål og virkelig punktere det etter hvilen, og var umiddelbart nære. Både Eivind og Eirik Tomren kunne med litt hell satt inn 5-0.

I stedet er det Emblem som får 1-4, etter et angrep der alle Skodje-spillere roper på offside på Yngve Steffensen. Dette ga Emblem et solid løft - og Skodje nøyaktig det motsatte.

I en forferdelig periode det neste kvarteret styrer Emblem showet fullstendig. Etter hvert får de uttelling ved Jan Magne Sollibakke som setter 2-4. I denne perioden ville et mer effektivt hjemmelag nok scoret ytterligere et mål til, men vi rir det verste unna. Utover i omgangen er det tydelig at Skodje blir slitne - og Emblem trer seg fint gjennom sentralt og på høyrekanten en del ganger. Heldigvis rydder forsvaret og Brede det meste unna.

De siste 20 minuttene begynner Emblem å slå nesten bare langt. Vi trekker ned Eivind, og sammen med resten av forsvaret rydder de unna det meste. Med litt hell kunne vi puttet 2-5 på en kontring (blant annet to i stolpen), men vi drar i land en herlig seier og er strålende fornøyd med det.

Oppsummert ingen kamp for finspill fra vår del. Emblem har ballen veldig mye, men vi er taktisk gode i førsteomgang og setter samtidig sjansene våre. Det ga grunnlaget for jubelscenene i garderoben etter kampen.