STERK BORTESEIER MOT HANO

13 seierssugne Skodje-gutta med en snittalder på 20,6 år reiste ut på Haramsøya med mål om tre poeng. Det endte med en bunnsolid 6-0-seier over HaNo.

Siden vi stilte med en litt liten tropp i dag, antydet flere at vi kunne få problemer mot HaNo. Slik gikk det imidlertid ikke. For med en positivt innstilt gjeng med det samme målet gikk det til slutt svært bra sett med gule øyne på Nordøy stadion.

Åpningen på kampen var likevel ingen høydare. På ei litt humpete grasbane tok det en stund før spillet satt seg, og HaNo var langt på veg på høyde i åpningen. Faktisk kunne de fort tatt ledelsen etter rundt 20 minutter. Et langskudd gikk i en flott bue forbi Brede i målet, men den gikk i stanga og ut.

I stedet var det Skodje som skulle få det første målet. Dagens eldstemann, Mark Aure (26) fosset framover fra venstrebacken. Innlegget kom bak Stefan Aasen, men han prøvde seg på en slags brassevariant og ballen trillet inn via stolpen!

Heretter og ut handlet mye om Skodje. Man fikk mer kontroll over ballen, spilte mer langs bakken og kom seg til en del angrep. De helt store sjansene var det imidlertid ikke altfor mange av, og faktisk trengte vi et selvmål for å få 2-0. Et innlegg fra Eirik Hjelvik gikk ble beinet i mål av egen forsvarer. Noen minutter før pause ble 3-0 et faktum da Eirik Hjelvik trillet gjennom Eivind Erstad, som fikk kranglet inn pauseresultatet.

I pausen blir vi - naturlig nok - enige om å fortsette med det vi tidvis fikk til veldig godt i førsteomgang. Men vi faller litt ned, HaNo hever seg en del hakk og trøkker til. Vi går for lenge med ball, og klarer dermed ikke å dra nytte av rommene vi etter hvert får.

Det skulle gå snart en halvtime av andreomgang får mål nummer fire kommer. Denne gang er det Eivind Erstad som er sist på ballen med sitt 15. seriemål for året (på åtte kamper!).

Nå falt nok lufta helt ut av HaNo, og det resulterer først i at Tobias Sortehaug krangler inn sitt første for året til 5-0. Helt på tampen fastsetter Eirik Hjelvik sluttresultatet til 6-0.

HaNo har noen kontringsmuligheter i andreomgang, men makter ikke å ta vare på mulighetene vi gir dem. Dermed holder vi nullen for første gang i år (med nykomponert midtforsvar!), og reiser hjem til Skodje med en sterk 6-0-seier i bagasjen. Alt i alt en godkjent kamp for de fleste, mot et HaNo-lag som nok bare blir bedre og bedre etter hvert om de fortsetter utviklingen. Vi ønsker de i alle fall lykke til videre og takker for kampen.

Kampfakta:
HaNo - Skodje 0-6 (0-3)

Bane: Nordøy stadion
Mål Skodje: Stefan Aasen, Eivind Erstad 2, Tobias Sortehaug, Eirik Hjelvik og ett selvmål.
Dommer: Alf Furland, Rollon
Skodjes lag: Brede Waag, Kristian Fylling, Ingve Stokkereit, Stefan Aasen, Mark Aure, Eirik Hjelvik, Lennart Tetlie, Eirik Høivik, Eirik Tomren, Eivind Erstad og Ole Særsten.