Sider

STERK SEIER OVER NORBORG

Skodje slo til med en uventet og sterk seier over Norborg i kveld. Joakim Erstad og Eirik Tomren scoret målene i 2-1-seieren.

På grunn av en liten feilberegning på mengde med snø kom kampen i gang noe forsinket. Da gikk Skodje ut med høyt press og tok noe overraskende initiativet mot Norborg. Tidvis godt spill resulterte også i en del sjanser etter hvert, men det nærmeste var Joakim Erstads heading i stolpen.

Skodje rullet spesielt opp på høyresiden med godt spill, men det lille ekstra manglet inne i boksen. I stedet kom Norborg mer og mer inn i kampen etter hvert, og spesielt Kristoffer Søviknes kunne scoret da han kom alene med Brede mot slutten av omgangen.

Til pause følte Skodje likevel at de hadde god kontroll og de i alle fall ikke hadde fortjent å ligge under til hvilen.

Andre omgang startet også bra for Skodjes del. Gjennom hele kampen viste samtlige god moral og vant igjen ballen gang på gang. Tidvis godt spill var det også i andreomgang, og etter hvert ble det utteling i mål. En corner endte til slutt opp hos Joakim Erstad som bredsidet inn 1-0.

Skodje jaget på også etter dette - og skulle nok en gang få uttelling. Et lite kvarter før sutt lurte man offsidefella, og inne i feltet ventet Eirik Tomren som satte inn sitt første mål i gult. Vi gratulerer med 2-0-scoringen.

I stedet for å fortsette å trykke på var det Norborg som skulle ta over initiativet mot slutten. Skodje virket slitne, gjorde mange unødvendige feil og ble også straffet for det. En forsvarsfeil fulgt av en litt uheldig Brede gjorde at det ble 2-1 mot slutten.

Norborg presset litt mot slutten, men skapte ikke det helt store. Dermed endte det med en veldig imponerende seier mot et Norborg-lag som nok ikke helt hadde dagen. Vi tar likevel med oss mye positivt, men fortsatt er det perioder der vi roter fælt. Spesielt det siste kvarteret kan vi ikke være fornøyd med. Men med samme moral og innstilling farmover lover dette bra for fortsettelsen. Det gjelder å ta med seg det!

PS: Med ti minutter igjen fikk Bjørnar Aure sitt etterlengtede comeback i kampsituasjon. Bjørnar er tilbake fra en korsbåndsskade og er sånn sett spilleklar, men har dessverre slitt med en liten beinhinnebetennelse i det siste. Derfor har han ikke fått trent like godt som ønsket, men det viktigste er i alle fall at han er i gang igjen!

Laget: Brede Waag - Kristian Fylling, Joakim Erstad, Trond Ytreberg, Sten Tennfjord - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Tobias Sortehaug - Stefan Aasen, Eivind Erstad og Eirik Tomren.
Innbyttere: Petter Leon Valde, Jonas Berg Tennøy, Lars Even Beite, Bjørnar Aure og Eirik Høvik.

Ellers retter vi en stor takk til dommertrioen Steinsbu, Vegsund og Skodjereite for god innsats. Også Odd Grande fortjener en stor takk for iherdig brøyting inn mot kampstart.

InsideMan: FORHÅNDS TIL NORBORG

I likhet med Skodje har InsideMan tatt ufordringer på strak arm i kveld. Her er dagens ord fra en svært så optimistisk Skodje-patriot.

Du verden, for en verden! Her arrangeres det plutselig treningskamp på dagen. Spenstig og morsomt Norborg, men travelt for InsideMan.

1900 i kveld er det nok engang kamp på Skodje Stadion. Denne gang uten latterlige Nordicbet-oddser (Joda, NB har hevet seg rundt). Her blir det lett hjemmeseier, tro mine ord mot 4.div. laget med oransje trøyene, gyselig.

Og på kort varsel har flere problemer med å stille, deriblant: unge Høivik, Mark (som vanlig), Osvald (javel?), 94-modellen Ole Grytten, Bjørnar (ikke helt klar) og Lennart (studentkveld på byen?). Likefullt godt lag, gode muligheter.

Heath Skodje
Det finnes ikke sterk whisky, bare svake mennesker.
InsideMan

KAMP MOT NORBORG I KVELD

I 12-tida ringte Norborg og spurte pent om en treningskamp. Etter en liten ringerunde er det klart at Skodje tar imot Norborg til kamp med avspark klokken 1900 i kveld.

SKODJE - NORBORG
Bane: Skodje stadion
Hoveddommer: Steinsbu
Assistenter: Vegsund og Skodjereite.
Avspark:
1900
Oppmøte:
1815 i Gomerhuset
Tropp:
Alle som har anledning.
Værmelding: 6 grader, delvis skyet og svak vind. Null nedbør. NordicBet-odds: 2,80 - 5,50 - 1,60.

Siden det ble så kort frist denne gang - og vi allerede mangler noen - trenger vi alle mann alle i kveld. Møt opp til det som definitivt blir ei god treningsøkt.

SPILLERPROFILER TIL PROGRAMBLAD

I år igjen skal A-laget gi ut et programblad. Nytt av året er at vi har tenkt å ha med egne spillerprofiler.

Til dette trenger vi hjelp fra spillerne. Derfor oppmoder vi alle om å sende inn litt informasjon til skodjeil@hotmail.com snarest.

Det vi trenger, er:
Navn:
Alder:
Yrke:
Posisjon:
Mål for sesongen:

To setninger er nok på siste spørsmål.

(PS: Nynorsk lenge leve!)

Selv om en del av dette står i profilene som allerede er publisert her på nettet, ber vi om at alle sender inn på nytt. Dette skal altså stå i et programblad som deles ut på bygda før seriestart.

I tillegg til teksten skal vi ha profilbilde av hver enkelt. Dette vil vi ta på trening neste tirsdag.

Dessuten planlegger vi lagbilde mot Emblem torsdag. Dermed håper vi flest mulig kan møte da - selv om de ikke kan spille.

Dermed har du med å være til stede minst en av dagene. Ellers risikerer du at et FB-bilde havner på trykk...

KLART TAP FOR JUNIORLAGET

Et redusert juniorlag gikk på et stortap mot Valder. Til slutt endte det med et 7-1-tap.

På grunn av stort fravær stilte Skodje bare med elleve mann. Dermed ble det tungt mot et godt Valder-lag. Eirik Høivik scoret Skodjes mål på straffespark. Mer kommer kanskje.

JUNIORKAMP I KVELD

I kveld er det klart for årets andre juniorkamp. Valder er motstander på bortebane.

Kampstart er klokken 1800. Det betyr at det er avreise fra klubbhuset 1645. Vi satser på å komme tilbake med noen ord fra kampen i kveld.

HJELP TIL LAGLAGPRESENTASJON

I år som i fjor har Skodjebloggen tenkt å presentere litt informasjon om årets motstandere. I den forbindelse trenger vi litt hjelp.

Fra og med 7. april ser vi for oss å presentere informasjon om ett lag for hver dag som går. Når vi er ferdige med alle avdelingens elleve lag, er tanken å gå over til våre tabelltips. Om vi får med alle lagene vil det gi en sak hver dag fram mot seriestart 28. april.

Men vi trenger selvsagt hjelp til noe slikt. Derfor utfordrer vi våre motstandere til å ta i et tak. Vi vet det er ganske mange som er innom her og leser, så vi utfordrer dermed en trener, oppmann eller sentral spiller til å sende inn litt info om sitt lag til skodjeil@hotmail.com. Ikke nøl med å ta utfordringen. Vi vil nok sende ut en mail etter hvert, men jo mer arbeid vi sparer oss for jo mer fornøyde blir vi!

LAGNAVN:
PLASSERING I FJOR?
SPILLERE I AVGANG?
NYE SPILLERE?
HVA FORVENTER DERE AV DISSE?
HVOR OFTE HAR DERE TRENT I VINTER?
HAR TRENINGSOPPMØTET VÆRT BRA?
HVA ER MÅLET DERES FOR ÅRETS SESONG?
HAR DET GÅTT BRA I VINTERENS TRENINGSKAMPER?
HVORDAN TROR DERE TABELLEN ENDER?
HVEM TROR DERE VINNER DE ØVRIGE AVDELINGENE?
HVA VET DERE OM SKODJE SITT LAG?
ANNET DERE VIL SI TIL SKODJE-BLOGGENS LESERE:

Håper flest mulig lag tar seg tid til å svare på dette. Send gjerne inn snarest mulig slik at vi får litt tid på oss til å planlegge framleggingen.

HER er forresten et eksempel på hvordan Larsnes/Gursken gjorde det i fjor.

DET BLIR TRENING I KVELD

Om det skulle være noen tvil; Vi prøver å gjennomføre kveldens trening.

KLUBBKVELD I SPAR-KJELLEREN

Om du vil benytte deg av rabatter fra Skodje IL kan det lønne seg å ta turen til kjelleren på Spar onsdag og torsdag denne uken. Der er det nemlig klubbkveld.

Onsdag 30. mars vil en representant fra Umbro være til stede fra klokken 17 - 20 for å vise fram det de har å tilby. Medlemmer i Skodje IL får 20 prosent rabatt på alle varer fra Umbro og Mizuno-sko. Selve klubbkvelden varer til 20.00.

Om du ikke har anledning onsdag er tilbudet det samme også torsdag fra 17 - 20.00. Men merk at du ikke vil kunne spørre en Umbro-representant om alt det du lurer på da. Han er nemlig ikke til stede.

TRENINGER NESTE UKE

Ingen kamp denne uka, så dermed satser vi på følgende treningskabal.

Mandag: 2030
Tirsdag: 2030
Torsdag: 1930
Lørdag: 1200*

* Det ble ingen lørdagstrening denne gang, men kanskje vi klarer å stable nok folk på bena neste helg? Junior spiller kamp onsdag, så sånn sett passer det bra. Avgjørelse blir som vanlig tatt torsdag.

LITT AV HVERT KOLLEGAENE

Så vidt vi har registrert har det ikke blitt spilt noen kamper med våre motstandere de siste dagene, men vi kan vel likevel komme med en liten oppdatering eller to.

* Det har vært usedvanlig stille rundt årets Stordal-lag. Nå har det imidlertid kommet forsikringer om at de trener godt. I dag skal laget - som også skal på treningsleir til Nederland i år - spille sin første treningskamp. Motstander er Tomrefjord. Det ryktes at Stordal er forsterket med tanke på fjoråret. Skodjebloggen lanserer derfor Stordal som en outsider i årets 5. divisjon.

* Et lag som definitivt vil bli bra i år er Emblem, som denne uka er på treningsleir i Tyrkia. Der møtte man lørdag Kolstad, som rykket ned fra 2.-divisjon i år, til treningskamp. Der tapte Emblem faktisk først på overtid, står det å lese på outzide.com. - En glimrende motivasjon fram mot seriestarten, slår de fast.

* HaNo har mistet en del spillere denne vinteren, men fikk forrige uke en opptur ved å slå Vigra på bortebane. På HaNo-bloggen kan du forresten lese at Joakim Austnes håper å være med en del i år.

Til slutt tar vi med at Skodje sitt juniorlag fredag spilte 3-3 mot Herd G16. Eirik Høivik scoret alle målene for Skodje.

EIRIK MED MÅLSHOW I "LANDSKAMP"

Skodje IL har igjen markert seg på kartet. Denne gang ved Eirik Hjelvik som i dag vartet opp med målshow i en landskamp mot Danmark.

Eirik var tatt ut på et såkalt presselandslag som møtte danskene i forkant av kveldens EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Eirik startet på benken for Norge, men kom inn i stedet for Mini Jacobsen på stillingen 1-0 til Danmark etter 25 minutter.

Ved kampslutt var stillingen hele 8-1 til Norge, etter at Eirik hadde scoret fire mål og lagt opp til to. Det ene målet ble for øvrig vist på TV2 Sporten lørdag formiddag.

Også 100 % fotball har viet interesse til kampen. "Sammen med Lars Bohinen eide Hjelvik midtbanen, scoret fire mål og hadde to assist", heter det blant annet i saken som du kan finne ved å trykke deg inn HER.

STERK SNUOPERASJON MOT BLINDHEIM

Skodje lå under både 2-0 og 3-1 mot Blindheim, men snudde på imponerendes vis til hockeysifrene 6-4 i årets første hjemmekamp.

"Selvfølgelig" begynte det å lave ned med snø rett før kampstart. Eivind forsøkte å få det meste unna, men når det fortsatte å snø ble det umulig å få unna alt. Det ble etter hvert et lite snølag som gjorde forholdene litt vanskelig, men likevel var det slett ikke umulig å spille fotball.

Det var det Blindheim som utnyttet i første omgang. Blindheim hadde to meget gode kanter og utnyttet det med å slå ball i bakrom. To ganger i første omgang fikk de utnytte det ved å omsette i mål. For Skodje sin del slet vi med å få til eget spill, og det var minimalt som ble skapt framover. Det var rett og slett ingen stor omgang for Skodje-gutta.

Etter hvilen ble det imidlertid langt bedre. Skodje klarte etter hvert å etablere et spill høyere opp i banen og kom til en del skuddforsøk i begynnelsen. Et distanseskudd fra Eirik Høivik gjorde at det ble 2-1. Blindheim økte dessverre til 3-1 like etter etter et flott angrep, men fra nå av og ut skulle det bli kaos foran motstanderens mål.

Jokaim Erstad headet inn 3-2, Eirik Hjelvik skrudde en corner inn til 3-3 ved hjelp av keeper og Osvald Giske styrte inn 3-4 etter et flott Skodje-angrep. Så var det nok en gang duket for corner, og der dukket Eirik Hjelvik opp og satte inn 5-3. Etter hvert begynte Blindheim å gå virkelig sure. Det gjorde det på mange måter lettere for Skodje.

Men i stedet for å øke ledelsen ble det 5-4 nærmest ut av intet. Brede hadde tilsynelatende kontroll på en ball som trillet inn mot 16-meteren, men den stoppet opp og en Blindheim-spiss snappet den til 5-4.

I stedet for en kollaps mot slutten gikk Skodje rett i angrep. Etter et flott angrep kunne Eivind Erstad banke inn 6-4 og dermed seier i årets første hjemmekamp.

Oppsummert en dårlig førsteomgang, men etter hvilen fikk vi flyten og marginene med oss. Blindheim gikk sure og vi utnyttet det maksimalt. I bunn lå en veldig god laginnsats utover omgangen. Flott!

Definitivt noe å bygge videre på. Samtidig er det helt klart mye som vi må skjerpe oss på framover. Dermed er det bare å fortsette med treningsoppmøtet.

Laget: Brede Waag, Kristian Fylling, Joakim Erstad, Trond Ytreberg, Ole Grytten - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Eirik Høivik - Tobias Sortehaug, Osvald Giske og Eirik Tomren.

Innbyttere: Stefan Aasen, Sten Tennfjord, Petter Leon Valde og Eivind Erstad.

InsideMan: FORHÅNDS TIL BLINDHEIM

Vår faste skribent er igjen på plass. Her er tankene han har gjort seg opp foran morgendagens kamp mot Blindheim:

Ny kamp, denne gang mot hvittrøyene fra Blindheim. Et klassisk opp og ned lag de siste årene. De går fra de helt store årgangene til de helt miserable på samme viss som oppføringene ved Chat Noir. Sist ble det ett kalkulert tap mot Msil. Blindheim er i samme divisjon, men i år neppe av samme kaliber. Kan jo nevnes at Skodje i begge serieoppgjør spilte særs jevnt med Blindhome.

De ligger i nivå ikke langt fra årets første seriemotstander Ørskog. Ja, du leser riktig, allerede i første serieomgang får vi nabodysten begge hater å tape. Faktisk kan den vinnes og så kan de tape alt resten av våren og InsideMan vil være fornøyd.

Uansett, det skjer neppe, for gutta våre er for gode og det skal de vise i denne treningskampen på hjemmebane. Det blir dog uten en stadig nærmere comeback Bjørnar (bursdag i dag, gratulere med det!), Lennart Tetlie (bortreist, tatt en tur til Mexico?) og Lars Even, engesetdalens siste sønn. Og mr.Concorde Mark er usikker med en vond dansefot (han er ikke med, red.anm).

En som derimot er med er Brede Waag som endelig har fått fri fra bensinpumpa for å stille som førstekeeper mot Blindheim. Dermed kan vi i denne kampen kanskje begynne å skimte konturene av en førsteellever til seriestarten om en måned.

Her bør årets første (?) hjemmeseier komme mot medioker 4.div motstand og InsideMan gleder seg til resultatet tikker inn via VGs livetjeneste. Nordicbet stiller vel med en odds som er totalt bedrøvelig, som vanlig. Jobber Vidar Gustad fortsatt hos dem?

Skodje 히스
Jeg tror på lojalitet. Når en kvinne har nådd en alder hun liker, bør hun holde seg til den.

InsideMan

KLART FOR ÅRETS FØRSTE HJEMMEKAMP

Torsdag er det klart for ny treningskamp. Nok en gang venter tøff motstand når 4.-divisjonslaget Blindheim står på motsatt side.

SKODJE - BLINDHEIM
Bane:
Skodje stadion
Dommer: Odd Arne Grande
Avspark: 1930
Oppmøte: 1830 i Gomerhuset
Tropp: Brede, Kristian, Trond, Jokke, Ole G, Vegard, Eirik Hjelvik, Høivik, Tomren, Osvald, Tobias, Eivind, Sten, Roger, Jonas, Petter Leon og Stefan.
Værmelding: Skyet, null grader og lett bris. Ingen nedbør.
NordicBet-odds: 2.45 - 5.00 - 1.80

Forhåndsomtale satser vi på å komme med i løpet av onsdag kveld.

JUNIOROPPEGG DENNE UKA

Juniorene blir som vanlig med på det opplegget A-laget har denne uka, men har i tillegg et par egne aktiviteter:

ONSDAG: Trening 1930
FREDAG: Hjemmekamp mot Herd G16.

TRENINGSTIDER FRAMOVER

Fra og med i dag trener vi følgende framover:
MANDAG: 2030
TIRSDAG: 2030
TORSDAG: 1930
LØRDAG: 1200*

Lørdager er bare ved nok interesse. Det avgjøres etter torsdagens økt.

Som vanlig vil vi legge ut ukeplan her på nettet. Det skjer som oftest hver søndag.

TRENINGSTIDER DENNE UKA

Etter mye fram og tilbake begynner vi nå å nærme oss noen faste treningstider. Men ikke nærmere enn at opplegget denne uka er _litt_ usikkert.

MANDAG: 20.30*
TIRSDAG: 19.00 eller 20.30**
TORSDAG: Hjemmekamp mot Blindheim, avspark 1930. Tropp, forhåndsomtale og slikt kommer onsdag. Husk å send forfall i god tid.
LØRDAG: Trening 12.00 om folk ønsker. Avgjørelse tas torsdag.

* Treningstiden vår starter egentlig først klokken 21.00. Men vi har avtalt med damelaget at vi får låne et felt med de til oppvarming og slikt den første halvtimen (de har ikke begynt ute enda).

** Opprinnelig treningstid er 19.00, men enkelte ønsker å trene litt seinere. Derfor diskuterer vi dette på morgendagens trening og tar en felles avgjørelse.

Fra og med neste uke håper vi å komme tilbake med faste treningstider.

TRENINGSKAMPENE HITTIL

Vi har sett nærmere på litt fakta fra årets treningskamper. Her er det vi har kommet fram til.

* Vi har spilt fire kamper. Det har gitt en seier, en uavgjort og to tap.
* Vi har tapt mot to 4.-divisjonslag. Uavgjort og seier har kommet mot divisjonskolleger.
* Målforskjellen vår er 8-14.
* Det gir et snitt på 5,5 mål per kamp vi er involvert i.
* 9 av 14 mål har vi sluppet inn etter pause.
* Med tre mål er Eirik Hjelvik toppscorer foreløpig. Ingve Stokkereit (2), Joakim Erstad, Osvald Giske og Andre Willumsen har scoret de øvrige.
* På de første fire kampene har vi brukt vanvittige 28 spillere.

TRENING I KVELD

Minner alle om at det er trening i kveld, klokken 20.00 på stadion. Samtidig dropper vi lørdagens trening. Oppmoder i stedet alle om å bevege på seg på egenhånd i løpet av helga.

4-1-TAP MOT MSIL

Mauseidvåg ble for sterke i dagens oppgjør i Uggedalen. Til slutt vant grøntrøyene 4-1.

MSIL gikk i et forrykende tempo og kjørte over Skodje i åpningsminuttene. 1-0 - etter bare noen få minutter - var likevel av det heldige slaget; et frispark burde nok blitt klarert unna av Ole i målet, men i stedet kunne en umarkert MSIL-spiller sette inn 0-1.

MSIL kjørte videre på etter dette. Skodje kom etter hvert til hektene, men slet likevel med å komme i gang med finspillet vi har hatt i noen av de siste kampene. Utover jevnet det seg noe, selv om MSIL helt klart hadde ballen mest.

Likevel var Skodje farlig frampå en hel drøss av ganger utover omgangen. I løpet av en kort periode hadde både Eirik, Vegard og Osvald og - sikkert flere også - gigantiske sjanser til å score mål. I stedet var det MSIL ved Hallvard Westad som økte til 2-0 rett før pause, etter det Westad selv innrømmet at "måtte ha vært offside".

MSIL åpnet best også i andre omgang og sendte drøssevis av folk i angrep. Det åpnet opp for Skodje andre vegen. Til slutt ble det uttelling ved Eirik Hjelvik etter et innlegg fra venstresiden.

Skodje jaget utligning til 2-2 en stund, men etter hvert viste MSIL at de per dags dato er på et høyere nivå enn oss. Vi ble etter hvert slitne, MSIL trillet ball og til slutt var det - nærmest som vanlig - litt hawaai ut på der. MSIL fikk til slutt to mål til og det endte altså 4-1. Ut fra banespill en helt fortjent seier, men på den andre side skapte vi mange store sjanser uten å score. I garderboen etter kampen var blant annet Osvald ikke helt happy...

Trøsten får samtidig være at vi neppe møter bedre lag enn MSIL i år. De er ventet å kjempe i toppen av 4.-divisjon, og viste tidvis det i dag. For vår del har vi endelig kommet i gang på egen bane og har en del å gå på både kondisjons- og ferdighetsmessig. Med enkelte sentrale spillere tilbake i laget kan det bare gå en veg.

PS: Artig at folk som Stefan, Ole og Lars Even er med og får sin første kamp for året i kveld. Nå gjelder det å holde oppe treningsfrekvensen!

Laget: Ole - Kristian, Stefan, Mark, Ole - Lennart, Vegard, Eirik - Tomren, Osvald og Høivik.
Innbyttere: Jonas, Sten, Tobias, Petter Leon og Lars Even.

Takk til Norborg for lån av bane og til Arild Vegsund om stilte opp som dommer.

InsideMan: FORHÅNDS TIL MSIL

Ut av intet har InsideMan våknet til live. Han er ikke hundre prosent oppdatert på årets stall, så i forhold til hvem som er med er nok saken under mer riktig. Men her er i alle fall hans vurdering foran morgendagens oppgjør.

InsideMan er tilbake fra en lang og god dvale og kjenner snart våren kalle med sang og grønne baner. Men først noen treningskamper. Årets fjerde går mot den gamle rivalen vår MSIL. Laget maktet endelig å rykke opp sist etter mange år som mislykket storfavoritt. Med dagens tropp skal de kunne bite godt fra seg også i 4.divisjon. Flere spillere har blitt hentet fra Spjelkavik før årets sesong deriblant den soilde midtstopperen Espen Gresdal, måltyven Hallvard Westad og teknikeren Mustafe Dahir. I tillegg har de "Paradise-Stian" med målhunger, rutinerte Calle Berntsen og sluggern Kent Robert Sørheller.

Skodje hadde en god kamp sist mot Aksla med ett meget ungt lag og det vil nok være flere unge med også i denne kampen. Deriblant Ole Willumsen i mål ettersom førstekeeper Brede Waag nok engang ser ut til å måtte stille opp for Shell eller hvor i h han jobber nå. Ellers er Eivind "Hypokonderen" Erstad ute, tilsynelatende med strekk. Trond Y er ute med kneproblemer, Aure Bjørnar e endelig i gang med trening igjen, men ikke klar for kamp mens Roger er i Sykkylven på jobb. Forøvrig er både Marky Mark og Stefan Aasen i opptreningsfase og neppe med allerede her. Men troppen er bred, god og talentfull og det e ikkje uten grunn at Skodje i år er oddsfavoritter bak Emblem hos Nordicbet.

Rule Skodje, Skodje rules the waves!
Bare de som tar sjansen på å gå for langt, kan finne ut hvor langt det er mulig å gå.

InsideMan

FORHÅNDSOMTALE: MSIL

Årets fjerde treningskamp står for tur. I morgen venter årets tøffeste kamp hittil i sesongen.

Etter en seier og to tap på de tre første kampene er det i morgen MSIL som står for tur. I flere år var MSIL en liten rival for Skodje, men i fjor - og i år - spiller vi i forskjellig divisjon. Dessverre, får man vel si, er det MSIL som er høyest i divisjonsnivået nå.

For å ta litt om vår motstander først så er det et ambisiøst lag vi skal møte. Laget har lykkes med å samle en hel kompisgjeng og har fått hentet tilbake en rekke gode spillere fra høyere divisjoner. Hallvard Westad, Espen Gresdal og Mustaphe Dahir har alle signert i løpet av vinteren. I tillegg finnes det gode spillere som blant andre Kent Roberth Sørheller, Stian Hellevik og Calle Berntsen i klubben allerede. MSIL spås en god sesong i år, og vi blir ikke overrasket om de havner høyt oppe på tabellen i 4. divisjon.

For vår del er det nå heldigvis litt bedring å spore på skadefronten, men det skulle vel kanskje bare mangle siden vi manglet 12 mann sist. Likevel mangler vi sentrale spillere som Trond (kne), Jokke (jobb), Bjørnar (opptrening), Eivind (skade) og Roger (jobb). Dessuten er Brede høyst tvilsom på grunn av jobb.

Det gjør at unggutten Ole Willumsen trolig får sjansen i mål nok en gang. Det er i og for seg positivt at han får kamptrening og kjent på nivået. Samtidig åpner det opp for en ny konstelassjon i midtforsvaret siden Trond og Jokke er vekke. Makter Stefan å starte en kamp? Kan unggutten Ole Grytten kastes i det? Eller kanskje Mark kan skyves inn? Svaret får man i morgen.

Framover på banen er det mer åpent. Midtbanen er som vanlig godt forspent, og på kantene er det mange å velge mellom. I fraværet av Eivind og Bjørnar er nok Osvald en opplagt kandidat som midtspiss.

Heldigvis reiser vi ut med en noenlunde stor tropp i morgen. Selv med fem-seks forfall har vi 16 mann å velge fra. Riktig nok er flere unggutter, men dette blir garantert viktig læring som vi tar med oss videre til serien. For år etter år viser det seg at vi trenger alle mann alle!

MSILS FORHÅNDSOMTALE

MSILs nettside, www.msil-fotball.no, er definivt blant de beste på historikk og oppdateringer på Sunnmøre. I dag presenterer de noen facts foran morgendagens treningskamp.

Siden 60-tallet har vi møtt hverandre 30 ganger. Vi står med 13 seiere hver og dermed har fire kamper endt uavgjort. MSIL har imidlertid best målforskjell; 77-66.

Ellers skriver MSIL - som rykket opp til 4.-divisjon og har forsterket laget med flere spillere i vinter - litt smått om årets Skodje-lag. Om du vil lese mer historikk og lese mer om morgendagens kamp kan du trykke deg inn HER.

Vi satser på å komme med en egen forhåndssak i løpet av dagen eller kvelden.

DET BLIR KAMP MOT MSIL

Onsdag er det duket for ny kamp. Denne gang er det ambisiøse MSIL som står på motsatt banehalvdel.

Her følger informasjonen du trenger:

SKODJE - MSIL
Bane:
Uggedalen stadion
Dommer: Arild Vegsund
Avspark: 20.00
Avreise: 1830 fra Skodje.
Kjøring: Fra klubbhuset: Lennart, Eivind og Brede. Fra byen: ??.
Tropp: Brede, Kristian, Mark, Sten, Vegard, Eirik Hjelvik, Tobias, Lennart, Tomren, Osvald, Jonas, Høivik, Ole Grytten, Stefan, Lars Even og Petter Leon.
Værmelding: Klarvær, 6 grader og lett bris.
NordicBet-odds: 1.40 - 5.50 - 3,75

Mulig InsideMan våkner til live og kommer med en forhånds i løpet av kvelden.

KORSBÅNDET RØKET FOR LEANDER

I dag fikk Leander Sortehaug beskjeden han fryktet: Korsbåndet er revet av på nytt.

Leander var nettopp kommet tilbake fra en annen korsbåndsoperasjon da det smalt i foten igjen i sommer. Siden har han trent seg rolig opp, men likevel har foten aldri blitt helt smertefri.

I dag fikk Leander bekreftet årsaken: Korsbåndet er dessverre revet av på nytt. Dermed venter nok en operasjon og en lang opptreningsperiode til. Det betyr samtidig at også årets sesong definitivt ryker for 87-modellen.

Leanders kvaliteter hadde selvfølgelig vært glimrende å ha med i årets A-stall. Men mest av alt er dette selvfølgelig fryktelig synd for Leanders del. Vi ønsker Leo lykke til med operasjon og opptrening, og håper han en gang kan komme tilbake på fotballbanen!

VÅRE DIVISJONSKOLLEGAER...

* Emblem har fått sving på spillet sitt. Søndag spilte opprykksfavoritten 1-1 mot Åndalsnes, som har imponert hittil i vinter med å slå blant andre Norborg (3-0) og Midsund (2-1). Midsund slo forresten Valder 4-0 her en dag...

* Da NordicBet offentliggjorde sesongoddsen tidligere i år, ble vi sett på som favoritter i lag med Emblem til 2,75 i odds. Nå har Emblems odds sunket til 2,50. Vår har steget til 3,75.

* HaNo har også vært i aksjon i helgen. HaNo har mistet en del spillere i år og det vil nok ta litt tid å bygge opp igjen laget. Det er 5-1-tapet mot Tomrefjord et greit bevis på.

* Ellers var Ørskog i aksjon forrige uke. Selv om det ble 6-2-tap mot Norborg, skal Ørskog ha styrt store deler av banespillet. Norborg.com lot seg i alle fall imponere av det som er vår åpningsmotstander i år.

* Til slutt tar vi med at Harøy endelig har fått seg trener. Rolf Borgan skal være spillende trener, melder haroyil.no.

BANEPLAN ENDELIG KLAR

Fotballgruppen har laget til en baneplan. Det betyr noen endringer i vårt treningsopplegg framover.

Vi er blitt tildelt følgende tider:
Mandag: 20.00 -2130 (halv bane)
Tirsdag: 1900 - 2130 (hel bane)*
Torsdag: 1930 - 2100 (halv bane)

I tillegg er det mulig for oss å trene lørdager.

* Fra og med mai trener vi klokken 2030 - 2200 på tirsdager. Først og fremst med tanke på de eldste i troppen med familie, men også fordi sjuerlaget etter hvert skal spille kamper (nå slipper vi å flyttes bort på grusen).

Denne uken har vi samme opplegg som sendt ut tidligere, med et unntak; torsdagstreningen blir klokken 1930 i stedet for 2000.

TRENINGSOPPLEGGET KOMMENDE UKE

Mandag: 20.00
Onsdag: Kamp mot MSIL, borte, 1830.
Torsdag: 19.30
Lørdag: 12.00*

* Det skal være en såkalt KRIK-cup lørdag der en del sikkert skal være med. Derfor må vi sjekke interessen torsdag. Antar ellers at samtlige økter er felles for A- og junior, siden trener og flere juniorspillere blir opptatt onsdag i deres vanlige treningstid.

Ellers er det gode værmeldinger. Det gjør at vi regner med at samtlige økter kan gå på KGB.

TRENING LØRDAG

Ta med til både inne og ute. Treningsstart klokken 12.00!

RESTEN AV TRENINGSUKEN

Vi prøver oss på følgende:

Torsdag: Skodje klokken 20.00.
Lørdag: Skodje klokken 12.00.

Merk for øvrig at vi må benytte garderober i Gomerhuset på grunn av oppussingen på klubbhuset.

Det meste av snø ble tatt vekk fra kunstgrasbanen i kveld, men så begynte det å lave ned igjen. Om værgudene er med oss i morgen har vi et håp om at banen skal bli snøfri til treningsstart.

Ta imidlertid med joggesko for sikkerhetsskyld.

Ellers er værmeldingene greie fra fredag ettermiddag og utover. Dermed går vi ut i fra at banen i hvert fall skal være spilleklar lørdag.

NB: Mer informasjon om et slags fast treningsopplegg satser vi på å komme med i løpet av helgen. Baneplanen skal være klar i løpet av et par dager og dermed vet vi nok mer senest søndag!

JUNIORKAMP AVLYST

På grunn av all snøen som har lavet ned i det siste er dagens juniorkamp mot Valder avlyst.

Opprinnelig skulle dette ha blitt årets første treningskamp for juniorlaget. Siden banen verken på Valdervoll eller Skodje er spilleklar, er kampen utsatt på ubestemt tid.

BRØYTINGEN ENDELIG I GANG

Skodje stadion nærmer seg endelig å bli spilleklar. I dag jobbes det med å rydde banen for snø.

I går kom den etterlengtede traktoren endelig på plass. Arbeidet med å rydde banen startet så vidt i går kveld og har fortsatt i dag. Det har imidlertid snødd litt undervegs, så hvilke forhold det er har vi ikke helt fått orden på enda.

Heldigvis skal det ikke ha lagt nevneverdig mye is under snøen. Med mindre det fortsetter å lave ned snø og slikt kan vi dermed ha et håp om å trene på Skodje i morgen. Bortsett fra litt snø i morgen ser værmeldingene bra ut framover.

Vi kommer tilbake med litt mer info når vi vet mer. Det hele er selvfølgelig litt væravhengig, men samtidig er baneplanen under utarbeidelse.

MSIL-KAMPEN SPILLES 1830

Vi har kampfri denne uka, men skal i aksjon igjen neste uke. Da er det Mauseidvåg som tar imot oss på Allheim. Kampstart er nå bestemt til 1830.

MANDAGSKAMPER FOR JUNIORLAGET

Juniorlaget ser ut til å ha fått mandager som kampdager. Det kan fort gi A-laget store utfordringer.

Siden rundt et titals A-lagsspillere trolig vil være involvert rundt juniorlaget, passer det særdeles dårlig med tanke på at A-laget knapt vil stå igjen med folk på trening. Det har lenge vært klart at A-laget har hatt et ønske om å trene mandager og tirsdager.

Likevel har det sannsynligvis aldri blitt lagt inn noe ønske fra juniorlaget sin side om å finne en alternativ kampdato. Så spørs det hvilken kabal man klarer å få i stand nå.

Juniorserien starter opp allerede 11. april. Først motstander er Valder på bortebane.

VERVING TIL SCORINGSKLUBBEN

A-laget viderefører tradisjonen med scoringsklubben. Nå oppmoder vi folk i bygda til å la seg verve.

Scoringsklubben er slik vi ser det en glimrende måte å vise sin støtte til Skodje IL sitt A-lag.

Gjennom scoringsklubben forplikter du deg til å betale tre kroner per scorede mål gjennom sesongen. Ved et eventuelt opprykk økes summen med to kroner per mål.

Scoringsklubben sikrer A-laget svært viktige inntekter som skal til for å drifte laget. Samtidig håper og tror vi at det kan øke interessen rundt laget. Derfor er vi svært takknemlig overfor hver eneste som lar seg verve.

A-laget er ute på vervingsrunder nå, men hvis du enda ikke har hørt noe - og har lyst å være med - må du mer enn gjerne ta kontakt. Ta kontakt med en spiller, legg igjen kontaktinfo her eller skriv til oss på Facebook. Vi lover i alle fall å følge opp!

Vi lodder naturligvis ut noen premier blant medlemmene. For hvert 50. medlem lodder vi ut en premie. I fjor delte vi ut to gavekort på Amfi Moa som hovedpremie. I tillegg ga vi vekk en flott treningsdress.

I fjor scoret vi totalt 42 mål fordelt på 22 kamper. Det betydde 126 kroner per pers i scoringsklubben. I år er det bare 20 kamper, men vi spiller i en lavere divisjon. Det gjør at vi virkelig håper - og tror - at vi skal gjøre det litt dyrere å være medlem i år :)

JUNIORSERIEN KLAR

Kretsen har satt opp avdelingene for juniorserien i året som kommer. Dermed er det klart hvilke lag Skodje skal møte.

Brattvåg, Emblem, Ravn, Rollon (sjuer), Stranda og Valder er lagene som Skodje skal møte. Det skal spilles trippel serie. Totalt blir det da 18 kamper.

Terminlisten kommer snart, opplyser kretsen.

NESTE UKES TRENINGER

Det blir en foreløpig litt ufullstendig plan denne uken på grunn av usikkerheten rundt baneforholdene på Skodje. Men vi prøver oss.

Tirsdag: 21.00 i Gomerhuset/KGB?
Torsdag: 20.00 KGB?
Lørdag: 12.00 KGB?

Vi får bare si det slik foreløpig. Etter planen ankommer traktoren tirsdag. Går alt som planlagt er det sikkert mulig å trene der på kveldstid - selv om enkelte sikker rister på hodet over at vi tror det :)

Torsdag håper vi i alle fall å være på plass og det samme lørdag.

Framover har vi levert inn ønske om mandager klokken 20.00, tirsdager klokken 18.30 og torsdager klokken 20.00. Forhåpentligvis går dette i orden og vi kan starte opp igjen allerede om ei drøy uke.

Med tanke på at oppmøtet ikke akkurat har vært imponerende på lørdager skal det bli greit å komme vekk fra den.

INNETRENING LØRDAG

Mens vi venter...

Innetrening i Gomerhuset lørdag klokken 12.00. Junior og A-spillere er inviterte.

FIRE DEBUTERTE I 3-1-SEIER

Fire unggutter fikk sin A-lagsdebut da Skodje slo Aksla 3-1 i kveld.

Petter Leon Valde, Sondre Leine, Marius Fylling og Sigve Ferstad var alle involvert på Ratvika da Skodje vant 3-1. I fraværet av utrolige 12 spillere tok de tak i lag med resten av laget og gjennomførte en grei treningskamp mot et ungt Aksla-lag.

Skodje fikk en drømmestart etter bare noen få minutter. Andre Willumsen - som er hjemme på vinterferie - dunket til fra skrått hold. Ballen suste vakkert inn i lengste kryss. Definitivt en kandidat til årets mål allerede.

Bare noen minutter senere var det duket for en 2-0-scoring av det heldige slaget. Aksla-keeperen glapp en corner mellom beina og en annen ferievikar, Ingve Stokkereit, banket inn 2-0.

Både Skodje og Aksla spilte tidvis fin fotball i førsteomgang, men skapte ikke allverden. Aksla hadde et par småsjanser, mens Skodje - ved Tobias Sortehaug - følte seg snytt for straffe.

Etter pause sank kvaliteten gradvis. Etter hvert ble begge lag slitne og den helt store underholdningen uteble nok. Skodje gikk opp til 3-0 cirka midtveis i omgangen. Innbytter og debutant Sondre Leine vartet opp med et flott raid på venstrekanten. Inne i feltet kom Eirik Hjelvik på løp og satte kontant inn 3-1.

Resten av kampen ble mer som en transportetappe. Dessverre førte flere personlige feil på rad til at Aksla reduerte til 1-3 etter en stund. Det ble også stillingen.

Alt i alt en flott treningsøkt. Til tross for en rekke forfall klarte vi å stille 14 mann. Juniorene (og guttespiller Marius) og innleide André, Ingve og Christoffer Bårsdgjære gjorde alle en kjempejobb. Vi har fortsatt en del å gå på med tanke på kondisjonen utover kampen, men med tanke på at alle fraværende må kjempe seg inn på laget igjen etter dagens kamp vil nok det også komme!

Neste trening er lørdag klokken 12.00 i Gomerhuset. Ta turen da vel :)

Laget: Ole W, Petter Leon, Ingve, Mark, Kristian, Lennart, Vegard, Eirik, André, Christoffer og Tobias.
Innbyttere: Sondre, Marius, Sigve og Brede.

INFO OM AKSLA-KAMPEN

Nok en gang drøssevis av forfall, men vi reiser likevel utover med et lag som bør kunne gjøre sine saker bra.

Kampstart: 20.00.
Oppmøte: 18.45 på klubbhuset. 19.15 i Ratvika.
Kjøring: Kristian og Vegard.
Troppen: Ole W, Brede, Sigve, Lennart, Petter, Tobias, Mark, Kristian, Eirik, Vegard, André, Sondre Leine, Marius Fylling, Chris og Ingve (?).
Værmelding: 6 grader, laber bris og null nedbør.

Osvald, Jokke, Sten, Trond, Eivind, Jonas, Roger, Tomren, Høivik, Ole Grytten, Stefan og Bjørnar er alle uaktuelle til denne kampen av diverse årsaker (jobb, skade, ferie, sjukdom).

AKSLA-KAMPEN

... noen som ikke kan være med? Send en SMS til Eivind umiddelbart. Tropp legges forhåpentligvis ut her i løpet av morgendagen.

Kampstart er 20.00 og kampen spilles i Ratvika.

BJØRNAR ENDELIG I TRENING

Over 14 måneder skulle det ta. I kveld trente Bjørnar Aure endelig med ball igjen etter korsbåndsskaden.

Etter nok et besøk hos fysioterapeuten i går fikk Bjørnar godkjenning til å være med å trene
med ball framover. Dermed stilte Bjørnar naturligvis opp på dagens trening.

I en stund framover vil han nok ta det rolig og det vil nok ta sin tid før han trøkker til som vanlig, men uansett er det en gledelig nyhet for hele laget at han så vidt er i gang igjen. Bjørnar har som mål å være klar til seriestart, og det satser vi selvsagt på at går i orden.

Bjørnar skadet seg i romjulscupen i Brattvågen for over 14 måneder siden. Både ledd- og korsbånd ble ødelagt. Nå gjelder det å komme sakte, men sikkert tilbake. I så fall blir Bjørnar en kjempeforsterkning til årets lag.

PS: Vi tar med nok en gladnyhet! Stefan Aasen ble skadet under innledende KM-runder før jul. I dag var også han tilbake på Skodje-trening. Forhåpentligvis blir han med for fullt og kommer skikkelig i form igjen. I så fall kan vi glede leserne med to forsterkninger på èn dag. Skjønt; det er nok noen dager til både Bjørnar og Stefan er i toppform igjen :)

TRAKTOR PÅ PLASS NESTE TIRSDAG

Det har tatt sin tid, men nå har den etterlengtede traktoren endelig fått leveringsdato: Tirsdag den 8. mars.

Flere ganger har leveringsdatoen blitt utsatt, men nå skal Felleskjøpet ha bekreftet at traktoren blir overlevert på Skodje stadion neste tirsdag.

Forhåpentligvis er det mulig å ta den i bruk umiddelbart. Når banen blir spilleklar er likevel litt vanskelig å si - siden Skodjebloggen ikke vet om det er særlig med is under snøen.

Fortsatt ligger det en god del snø på stadion. Det er med andre ord ingen håp om at banen skal bli spilleklar før neste tirsdag. Det er samtidig et ganske klart bilde på at snøen ligger fælt lenge på stadion - for det er vel knapt ingen andre baner på Sunnmøre som ikke er spillbare nå.