AUCH, DET VAR EN TØFF START

Årets første sesong ble en brutal opplevelse for Skodje. 7-1-tap borte mot Hareid skremmer nok ingen i 4. divisjon på Sunnmøre.

Det var en spent gjeng av "nye" Skodje som satte turen mot Hareid. Etter fem-seks gode treningsuker var det endelig klart for å spille elleve mot elleve i kamp igjen. Enkelte vil nok i etterkant hevde at den kom for tidlig, men samtidig ga kampen oss en brutal vekker på hva som skal til om vi skal klare oss i 4. divisjon i år.

Blant annet ga vi vekk to mål etter egen (!) corner, to mål etter eget innkast i egen halvdel og ett mål der vi blir brutt på veg framover. Her er det mye som kan - og skal lukes vekk - etter hvert. Med andre ord: vi lærte at vi må være mer kyniske.

Over til kampen: Skodje startet med et helt nykomponert forsvar. Junioren Petter Leon Valde fikk prøve seg på høyrebacken, og i midten startet comeback-folket Frode Jørgenvåg og Eirik Fylling. På venstrebacken startet Jan Erik Hellevik. Lennart Tetlie og Hjelvik-brødrene startet sentralt, og på topp stilte trioen Slettedal, Erstad og Strømmen.

Hareid presset offensivt fra start, og hadde initiativet. Skodje slet med å få kontroll på ballen, ble litt stresset og kom ikke skikkelig i gang. Likevel var det vi som hadde den første store sjansen; Eivind Erstad la et i utgangspunktet ferdigscoret innlegg til Emil, men det kunne virke som om han lukket øynene.

I stedet var det Hareid som fikk uttelling. Først rotet vi vekk ballen på et kast, og på det andre målet kom Hareid seg altfor enkelt forbi på kanten. Bang, bang og 0-2. Hareid hadde et par sjanser til, men alt i alt hadde vi brukbar kontroll og hang greit med i første omgang. Spesielt med tanke på at Hareid er et 3. divisjonslag.

De første 10-15 minuttene av andreomgang var faktisk veldig oppløftende, og Skodje styrte spillet. Med litt mer presisjon kunne Eivind Erstad fått to store sjanser. I stedet var det Hareid som fikk uttelling til 3-0 - og vips kollapset Skodje.

Hareid fikk blod på tann, fikk troen, spilte ball og var mye mer aggressive enn oss. De kjørte fram mange folk og spilte rett og slett god fotball. Vi hang overhodet ikke med, og 4-0, 5-0, 6-0 og etter hvert også 7-0 var et faktum. Etter hvert ble det flaue siffer og spill sett med Skodje-øyne. At Eirik Hjelvik reduserte til 1-7 med ei lompe av et frispark helt på tampen var ikke til stor hjelp.

For alt i alt var dette en resultatmessig brå start på sesongen. Likevel var det en gjeng med godt mot, som var lærevillige og som ser fram til neste kamp mot Godøy for å revansjere seg. Vi vet at vi har mer inne, og gleder oss til å få sjansen til å vise oss fram. Samtidig må vi huske at dette var årets første kamp, med et helt nykomponert lag - og dessuten mot god 3. divisjonsmotstand.