Sider

SLIK ER STATUSEN I 4. DIVISJON

En ny sesong står for dør - og mye er nytt i 4. divisjonsklubbene. Vi har sveipet litt rundt for å finne informasjon om Skodjes motstandere i 2012.

Siden vi er nyopprykket er det mye nytt. Likevel er det verdt å merke seg en del ting nå midtvegs i oppkjøringen. Vi starter av uante årsaker kronologisk.

Blindheim: Et av lagene det er vanskeligst å finne informasjon om. Det sies at de har mistet en del spillere fra i fjor, blant annet Jan Erik Hellevik til Skodje. Videre skal flere av klubbens beste spillere til høsten. Prøvde å hente hjem Hagerup-brødrene i vinter, men mislykkes. Er likevel blant Sunnmøres største klubber, har mange talenter og vil bite godt fra seg.

Sykkylven: Skuffet innledningsvis i fjoråret, men kom sterkt mot slutten. Nylig signerte trener Arnt Tore Røe en ny ettårskontrakt. Har fått tilbake dyktige Thomas Aure fra Lillehammer og har signert Jonas Våge fra Måndalen. I tillegg gjør Kim Grøtting og Olav Arne Nordstrand comeback, ifølge fksykkylven.no. Blir garantert sterkere enn i 2011.

Godøy: Etter et år med dårlig oppmøte i fjor, er det ny entusiasme med ambisiøse Erlend Holm på trening. Har fått inn flere unggutter, og har stort sett beholdt samme stall som i fjor. Blir nok sterkere enn i fjor, men helt i toppen blir det neppe.

Langevåg: Et annet lag man hører lite om. Men er en klubb det drives godt i, noe som synes i de yngre klassene. Med godt arbeid av det islandske trenerteamet er det liten tvil om at Langevåg blir å regne med i toppen i 2012. Har fått tilbake et par viktige brikker, deriblant Erik Veddeng.

MSIL: Et lag som underpresterte litt i fjor. Har en jevnt besatt stall og bør kunne hevde seg midtvegs på tabellen. Har vel stort sett samme stall som i fjor, men har fått inn et par spillere; William Indrevåg og Andreas Havnegjerde som bør kunne gå inn og styrke laget. Kombinert med mer erfaring fra i fjor bør laget se oppover på tabellen.

Norborg: Har mistet tre spillere tilbake til HaNo, og har en forholdsvis tynn stall. Har riktignok et veldig godt lag når alle er med og er i form, men spørsmålet er hvordan det slår ut med et par forfall, skader og karantene. Har likevel god stemning innad, og er alltid et lag å regne med. Har fått ny trener i Roger Grytten.

Rollon: Er Rollon et lag som plutselig kan kjempe om opprykk? Har signert en god del spillere, og ser mer spennende ut enn på lang tid. Daniel Gjerde blir fort toppscorer i divisjonen. I tillegg har meget talentfulle spillere som Nilsen, Olsen, Sønsteby, Sperre og så videre signert for klubben. Det ryktes en stund at Karl Oskar Fjørtoft og Trond Fredriksen var aktuelle, men det ble trolig med ryktene. Uansett et lag med ambisjoner om en topplassering.

Skodje: Nyopprykket lag som har mistet et par bærebjelker fra fjoråret. Har en liten, men meget treningsvillig og samlet gruppe. Vi kommer tilbake med mer om oss selv senere.

Spjelkavik: Var tippet i bunnen i fjor, men fikk tilbake en drøssevis av spillere og fikk fram flere egne talenter. I 2012 blir de enda sterkere. Hagerup er med videre, og blant annet er Emil Viddal (ex. Hødd) tilbake i moderklubben. Har ambisiøs og ny trener i Jan Ove Lange. En kandidat for toppen.

Valder: Har mistet en bærebjelke i Steffen Oksnes Elde. Også et spørsmål om hvor mye studenter som Henrik og Anders Hole Oksnes blir med. Har fått inn en kant som skal være bra, men spørsmålet er om stallen er stor nok. Et lag som kan bli både fugl og fisk slik vi ser det - siden vi ikke vet så mye...

Åram/VanKam: Har vært aktive på overgangsmarkedet siden vi møtte dem, og har levert bunnsolide resultater i to treningskamper hittil. Torgeir Halsen (Åheim) og Martin Ekræmseter (Valder) blir garantert gode forsterkninger. Trener visstnok godt og virker å ha stor entusiasme. Vanskelig å spå om de vil hevde seg oppover tabellen. Resultatene hittil tyder på det, men det er vanskelig å si om man skal legge for mye i en treningskamp.

Ørsta: Har nærmest blitt robbet av talenter fra naboklubben Ørsta. Men klubben klarte det viktigste; storspiller Øvrebotten ble i klubben. Har visstnok fått inn et par nye, deriblant en bunnsolid keeper. Selv om laget har mistet en del spillere, skal det være igjen solide 4. divisjonsspillere. Selv virker det som om Ørsta tror de vil overraske de fleste motstanderne i 4. divisjon.

Det ble mange lag som siktet seg oppover på tabellen, men slik skal det være før sesongstart! Med andre ord blir det nok en del skuffelser utover sesongen.

Noe viktig vi ikke har fått med oss? Det er det garantert. Ta det i såfall i kommentarfeltet!

1 kommentar:

  1. God innfo, men synd at Ørskog og Stordal ikkje er med. Lokaloppgjer mot Norborg blir likso ikkje det same.
    For å få retta på dette til 2013 må enten Skøye ha som målsetning å rykke ned, eller Ørskog og Stodal opp.
    Lykke til!

    SvarSlett