UAVGJORT I ÅRETS FØRSTE KAMP

Årets første treningskamp ble en fin gjennomkjøring for Skodje. Dessverre endte det bare med uavgjort denne gang.

Helt på tampen rotet Skodje det til i eget forsvar, og Tomrefjord fikk satt inn utligningen til 2-2 som dermed ble sluttresultatet.

Før det hadde latt oss imponere av et Tomrefjord-lag som nesten utelukkende stilte med juniorer. De trillet en del ball åpningsvis, men stort sett bare på egen halvdel. Det gjorde at Skodje hadde kontroll bakover. I en voldsom motvind maktet ikke Skodje å skape allverden i førsteomgang. Tomrefjord var heller ikke spesielt farlig framover. Vi noterte et par gode sjanser til hvert lag i førsteomgang. Spesielt må debutant Ole Willumsen trekkes fram for en strålende redning når en Tomrefjord-spiller var alene gjennom før pause.

Alt i alt var 0-0 for så vidt greit til pause. Skodje gjorde fem bytter i pausen; om det var det som gjorde det vites ikke, men de første 20 minuttene av andre omgang var det stor dominanse. Motvind var blitt til medvind, og Tomrefjord ble virkelig trykket bakpå. Osvald Giske, Eirik Hjelvik, Eirik Tomren og Andre Willumsen hadde alle gode scoringsmuligheter. Det ble med at Joakim Erstad headet inn 1-0.

Tomrefjord reduserte etter hvert ut av omtrent ingenting. En daler endte ned på bakerste stolpe, Skodje-forsvaret sov - og vips var det 1-1. Etter dette slet Skodje med å etablere noe særlig spill, og Tomrefjord utjevnet banespillet.

Likevel var det Skodje som skulle få neste mål. Osvald Giske gjorde forarbeidet og Eirik Hjelvik tråklet seg gjennom de siste forsvarerne og gjorde 2-1. Tomrefjord jaktet utligningen mot slutten, men skapte bare et fåtall store sjanser etter hvilen. Den siste sjansen holdt altså til å skaffe 2-2 helt på tampen etter at de utnyttet en personlig feil i Skodje-forsvaret.

Dermed 2-2 i det som ble en flott gjennomkjøring i årets første treningskamp for A-laget. Vi lot oss imponere av Tomrefjord, men burde likevel slått de, føler vi.

Ellers er det på sin plass å rose Norborg for strålende baneforhold nok en gang. Til tross for noen skikkelige vindkuler, litt snø i lufta (i hvert fall tidligere på dagen) og minusgrader, var forholdene upåklagelig.

Laget: Ole Willumsen (Espen Alstad), Kristian Fylling (Jonas Berg Tennøy), Joakim Erstad, Trond Ytreberg, Sten Tennfjord (Roger Ytreberg), Vegard Hjelvik (Lennart Tetlie), Eirik Hjelvik, Tobias Sortehaug (Andre Willumsen), Eirik Tomren, Eivind Erstad (Osvald Giske) og Eirik Høivik.

* Alle spilte minst en omgang, med unntak av Jonas som måtte ut med skade litt før slutt.
** I tillegg til Ole Willumsen fikk Eirik Tomren sin debut. Vi gratulerer og gleder oss til å se han i gult i sesongen som kommer.