Sider

VIL AT FLERE LAG SKAL STÅ I 5. DIVISJON

I utgangspunktet skal 5. divisjon 2012 bestå av bare 10 lag. Nå ser det ut til at klubbene vil at det skal bli til 12 lag.

I år meldte hele 32 lag seg på til årets 5. divisjon. Dersom ingen faller fra til neste sesong, vil det da bety at 22 lag skal spille i 6. divisjon.

Nå virker det som om flere klubber ønsker at det i stedet skal være 12 lag i 5. divisjon. I så fall blir det 22 kamper på hvert lag i 5. divisjon.

Sett at antall lag blir det samme i 2012 vil 20 lag være kvalifisert til 6. divisjon. Bloggen til HaNo, som har sett nærmere på spørsmålet, mener det vil være helt optimalt med to avdelinger.

Dersom dette etter hvert skulle bli et faktum, vil det bety at flere lag holder seg i 5. divisjon. I utgangspunktet er det de tre første plassene som unngår nedrykk i år.

Dersom det nye forslaget - som så vidt ble diskuert på terminlistemøtet denne uka - blir banket gjennom, vil ytterligere to lag beholde plassen. (Med tanke på at det hele avhenger av hvor mange lag som rykker ned fra divisjoner over 5. divisjon er det litt vanskelig å si noe konkret allerede nå, men i grove trekk blir det slik).

Hanobloggen oppsummerer uansett: " Finn i grunnen ikkje noko argument for at den skal bestå av 10 lag, med dagens antall lag i systemet".

7 kommentarer:

  1. Kretsstyret har gjort vedtak om 10 lag i 5. div. frå 2012. Dette sidan antal lag ikkje kom fram i forslaget frå Hareid IL på kretstinget i haust.
    Dersom 5. div. skal utvidast til 12 lag (noko underteikna ikkje er tilhengar av) må kretsstyret gjere nytt vedtak innan seriestart.
    Forslag til KS om dette må då kome frå ein eller fleire klubbar.

    SvarSlett
  2. ps.
    Ser atkretsen har tilbakestillt speleplan for menn 7-ar. Det tyder vel på at dei har tenkt å endre frå trippel- til dobbelt serie.
    Ein del klubbar reagerte på for mange kampar med trippel serie.

    SvarSlett
  3. Det er vel ikkje verre enn å spørre klubbane om dei vil ha 10 el. 12 lag i 5.-divisjon. Sjølv har eg ikkje noko sterk meining om temaet. EOT, HIL

    SvarSlett
  4. kretsen vil ha 10 lag i 5 div,18 kamper.
    Trippel serie og 18 kamper for 7er herre..

    Forstå det den som kan..
    Trur unge lovende fotballspillere i 5 div er meir interessert i å spele fleire kamper, enn eldre familiefolk som har lagt opp sin fotballkarriere.

    SvarSlett
  5. Poenget mitt er at nokon må ta iniativ overfor kretsen om antal lag i 5.div. skal bli endra frå 10 til 12.
    Om ein skal spørje klubbane/laga må ein sende forespørsel til alle 32 laga med ein tilbakemeldingsfrist. Fleirtalet bestemmer då om 10 eller 12 lag.
    Spørsmålet er om det blir rett at laga som frå 2012 skal spele i 6. div. skal vere med å bestemme antal lag i 5. div.?

    SvarSlett
  6. Men trass alt enklare det enn å ha ei meiningsmåling etter sesongen. Då blir vel evt. dei to laga som kjem på vippen målt på trynefaktor:-) Blir det til dømes HaNo og Kvamsøy blir vel forslaget nedstemt sidan laga ikkje orkar å reise ut dit. EOT

    SvarSlett
  7. Etter at sesongen har starta er det for seint å endre på antal lag som 5. div. 2012 skal bestå av.
    Forstår det slik at Emblem kjem til å ta iniativ for å få endra antal lag i 5. div. fraa 10 til 12 lag.
    Men, som eg har nemnd før meiner eg det er nok med 10 lag og 18 kampar i 5. div.

    SvarSlett