3-2-TAP I BUNNKAMPEN

Skodje ledet igjen, men holdt ikke ut og tapte en jevn kamp mot Sykkylven. Dermed er Skodje nå tabelljumbo.

Med andre ord er det liten tvil om at Skodje nå går en tøff høst i møte. Når du taper hjemme mot lag som ÅVK og Sykkylven, er det lite som tyder på at du berger plassen i divisjonen. Samtidig har vi spilt jevnt med ganske mange lag i år, selv om det som regel bikker feil veg. Sånn sett er det viktig å ikke gi opp og å holde koken.

Også gårsdagens kamp mot Sykkylven var en jevn kamp som bikket feil veg. Nok en gang var det Skodje som åpnet best og tok ledelsen. Rundt 25 minutter var passert da Eivind Erstad banket til fra over 25 meter. Ballen gikk i en nydelig bue over keeper og til 1-0.

Fram til da hadde Skodje hatt et visst overtak, uten å skape de virkelig store sjansene. Sykkylven kom mer utover i omgangen, og hadde et par halvsjanser. Alt i alt var det likevel en forholdsvis jevnspilt førsteomgang, selv om vi følte det var fortjent at vi ledet.

Etter hvilen ble det mer action på Skodje stadion. Seks-sju minutter var spilt da Sykkylven utlignet til 1-1 etter en dødball. I denne perioden slet Skodje fælt. Sykkylven var skikkelig gira og hadde mye krefter igjen. Likevel kom 2-1-målet til gjestene på en svært spesiell måte. Sykkylven-spilleren var åpenbart flere meter i offside, men til tross for innrømmelse og en lengre peptalk mellom dommer og assistent valgte førstnevnte å godkjenne målet.

Fortjent nok slik utviklingen var de siste minuttene, men fryktelig irriterende likevel og på et kjedelig tidspunkt. Heldigvis fikk Skodje en viktig utligning bare noen få minutter senere da Eivind Erstad fikk kranglet inn et mål etter en dødball.

Dette så ut til å gi ny giv, men sekunder senere glapp det i forsvaret igjen. En forsvarsfeil førte til at Sykkylven var alene igjennom - og vips var 2-3 et faktum. Alt dette skjedde i løpet av en periode på 10-15 minutter. Dermed var det fortsatt 25 lange minutter igjen av kampen, og gode muligheter for poeng.

Bare noen minutter senere trodde imidlertid de fleste at kampen var kjørt. Jan Halvard Holmøy skrudde ballen enkelt rundt en feilinnstilt mur. Ballen gikk rett i mål og var ikke i nærheten av noen spillere. Utrolig nok klarte linjedommeren å avvinke for offside og få viljen sin for det.

Vi takket og bukket med tanke på at dommerfeilene nå var utlignet. Etter dette var det Skodje som overtok og styrte kampen. Sykkylven var riktignok farlige på kontringer, men det var Skodje som jaget utligning. Vi kom til et par farlige sjanser og var livsfarlige på dødballer, men det nærmeste vi kom var redning på strek fra det som ville sikret en viktig poengdeling.

Dermed var det Sykkylven som tok en viktig seier i bunnstriden i en kamp som kunne ha bikket begge veger. For vår del ser det langt tøffere ut, og det hele ble ikke bedre av at Eivind Erstad fikk sitt 5. gule kort og må stå over mot Ørsta. Det vil nok merkes i en allerede syltynn tropp.