BITTERT TAP MOT ÅVK

Skodje ledet 2-0 og hadde det i sin hule hånd. Men takket være dårlig trente Skodje-spillere og en feig dommer snudde ÅVK-kampen.

I det 66. minutt traff en corner Lennart Tetlie på streken i brystkassa. En overivrig linjedommer hadde lyst på litt oppmerksomhet og vinket som om det var 17. mai. Dermed 2-1 og blod på tann til ÅVK. Ti minutter senere fikk de en fortjent utligning, og dermed var det duket for spenning de siste ti minuttene.

Mens linjedommeren hadde lyst på oppmerksomhet, var hoveddommer Fredrik Honningsvåg i det helt andre hjørnet. Seks minutter før slutt ble Eivind Erstad dratt i bakken på 14-15 meter. Utrolig nok dro Honningsvåg det hele utenfor - og en kjempesjanse til å punktere kampen ble avgjort. At både hoveddommer og linjedommeren - som sto perfekt til - klarer å dra en slik situasjon utenfor, er i beste fall sensasjonelt.

Typisk nok endte neste situasjon i en klar hands fra en klønete ÅVK-spiller, men heller ikke i denne situasjonen klarte radarparet i svart å peke på straffemerket.

I stedet var det ÅVK som gikk opp i 3-2 like etter på et vakkert angrep. All skryt til ÅVK som spilte god fotball, skapte sjanser og kjempet på (i alle fall bedre enn oss). At de var vel på høyde med oss er det liten tvil om, men måten kveldens tap på var tung å svelge.

Samtidig er det absolutt ingen tvil om at vi ligger der vi gjør på grunn av at vi ikke er gode nok selv. Sommeren er blitt brukt altfor dårlig av enkelte, og fra det 65. minutt og utover var ÅVK mye bedre enn oss. De skapte riktignok ikke drøssevis av sjanser, men spillemessig gjorde de en bedre kamp enn oss og fortjente poengene til slutt. Det var bare måten det skjedde på som irriterte oss - for strengt tatt hadde vi ikke fortjent så steike mye.

Om vi har ambisjoner om å holde oss er det liten tvil om at mange må ta i minst et ekstra tak. I store deler av kampene viser vi at vi har nivået inne, men det holder liksom aldri helt ut.

Ellers var det ÅVK som startet kampen klart best, men de fikk ikke uttelling. At Skodje fikk 1-0 - etter en corner som keeper sleivet i mål - var litt mot spillets gang, men etter målet kom Skodje mer med og tok etter hvert over ut mot pause.

Etter pause var det Skodje som åpnet best. Guttespillerne Sondre Beite og Håkon Opsal var i storform, og etter 60 minutter lykkes Opsal da han på nydelig vis banket inn 2-0. Men fem minutter senere kom baklengsmål nummer en - og vips ventet en liten kollektiv kollaps før det til slutt gikk galt igjen.

Dermed står Skodje foran en svært tøff høst om plassen i 4. divisjon skal berges.