Sider

GAVMILDT SKODJE-LAG GA ØRSTA-SEIER

En syltynn Skodje-tropp yppet seg mot Ørsta. Men med hjelp av noen solide gavepakker snudde Ørsta til en fullt fortjent seier.

Mens vi tidligere i år var godt over 20 spillere, er fasiten nå at vi er nede i 15-16. Med karantene på Eivind Erstad og seine forfall fra en del andre var det derfor bare elleve spillere - inkludert en halvskadet Magnus Strømmen - som reiste inn til Ørsta. Med andre ord: Vet du om gode fotballspillere i Skodje-området? Skrik ut!  Ta dette her som en kontaktannonse.

Nok om det. Det var likevel en solid gjeng som reiste innover og som hadde håp om å få med seg poeng tilbake til Skodje. Ørsta styrte balllinnehavet innledningsvis, men det var Skodje som skapte sjansene. Først etter 20 minutter, da to baller på direkten ble banket i tverrliggeren.

Uttellingen skulle imidlertid komme minutter etter. Spissvikar Eirik Hjelvik kom seg rundt og slo inn til Lennart Tetlie som kranglet inn ledelsen. Med andre ord intet nytt. Hittil har vi ledet elleve av femten kamper. Med tanke på at vi er tabelljumbo skjønner dere nok hva som skjer etter hvert...

For bare minutter senere er Skodje usedvanlig klønete ved flere situasjoner og en heading fra 10-12 meter går merkelig nok i mål. Kaoset blir komplett sekunder senere når vi kløner vekk ballen i bakerste ledd, og Ørsta enkelt setter inn 2-1.

I hele førsteomgang ble det slått drøssevis av farlige tversoverpasninger som Ørsta snappet, men merkelig nok klarte de ikke å utnytte det til å bli med enn halvsjanser.

På stillingen 2-1 kunne Sondre Beite ha sikret uavgjort, men alene med keeper gikk avslutningen midt på mål.

I stedet var det det Ørsta som fikk kranglet inn 3-1 etter en dødball. Egentlig var dette det eneste målet som ikke var en skikkelig gavepakke fra en Skodje-spiller. Med andre ord var det ganske mange som konkurrerte om å bli tatt ut i TV-seiren Tufte i førsteomgang. Samtidig skapte vel egentlig Ørsta ingen store sjanser bortsett fra dette målet, selv om de var overlegne i banespillet.

Oppgaven foran andreomgang var derfor tøff. Bedre ble det ikke da Skodje-forsvaret ga vekk nok en gavepakke og Ørsta satte inn 4-1. Skodje-spillerne holdt overraskende greit ut etter dette, men det siste kvarteret var det skrale greier.

Ørsta burde nok lagt på til 5-1 ved to-tre anledninger, men Øvrebotten & Co. hadde ikke helt dagen.

Vi burde redusert til 4-1 et kvarter før slutt, men skuddet fra Magnus Strømmen gikk utenfor. Nevnte Magnus måtte for øvrig gi seg etter denne situasjonen. Dermed ble det elleve mot ti.

Alt i alt en fullt fortjent seier til Ørsta.

Mest skryt gir vi likevel til dommertrioen representert ved Jan Lund fra Blindheim. Han hadde smilet og en kommentar på lur, la seg ikke opp i uviktige ting og ledet oppgjøret på en utført måte. Strålende!

Ellers må vi skryte av Lars Even Beite som stilte opp på kort varsel. Dagens beste innsats stod imidlertid Magnus Strømmen for. Halvskadet holdt han ut i snart 75 minutter. Ellers er det bare å innse at vi er en syltynn tropp, men samtidig er det vel liten tvil om at to stk bør ha dårlig samvittighet for å ikke ha blitt med inn til Ørsta i dag.

Kampfakta:
Ørsta - Skodje 4-1 (3-1)
Bane: Ørsta stadion
Tilskuere: Ca. 40
Mål Ørsta: Simen Skuseth (2), X og X.
Mål Skodje: Lennart Tetlie
Dommer: Jan Lund
Gule kort: Ingen (?)
Skodjes lag: Espen Skarbø - Sigmund Mestad, Ole Tangen, Eirik Fylling, Lars Beite - Sondre Beite, Lennart Tetlie, Vegard Hjelvik, Jan Erik Hellevik, Magnus Strømmen - Eirik Hjelvik.
Innbyttere: Geir Helge-Løvold i Volda hadde blitt ringt ved skade før en halvtime.

2 kommentarer:

 1. Lite er nytt under sola.
  Når skipet tek inn vatten og er i ferd med å synke er det alltid rottene som stikk avgarde først.

  SvarSlett
 2. Laget som slo Ørsta 3-0 i vår:

  Brede Waag - Sigmund Mestad, Stefan Aasen, Ingve Stokkereit, Jan Erik Hellevik - Vegard Hjelvik, Eirik Hjelvik, Lennart Tetlie, Ole Særsten - Eivind Erstad og Håkon Opsal.

  Berre 5 igjen i haustkampen. Det sei vel sitt i forhold til dei utfordringane breiddefotballen stend over for.

  SvarSlett