Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL ØRSTA

Sorry Geir Ringstad, men neste år blir det 5.div på dine kjære gutter i gult. To "matchballer" er kastet vekk mot antatte bunnkollegaer i Åram og Sykkylven. Dermed var den gode avslutningen på våren ødelagt på et blunk med en elendig høststart.

Ka har gutta gjort på i sommeren? Har alle kun drukke lunken tuborg i jacuzzien til Hjelvik den eldre? Uansett ka grunnen e, så e prestasjonane, spesielt fra 60 min og utover alt for svake. Og det haster med å rette på det.

Ørsta, ka kan en sei om Ørsta. La meg sitere fritt fra wikipedia via copy+paste:

"Kommunen har en variert industri, særlig møbelindustri, teko-industri, elektroteknisk og mekanisk industri. Flyplassen, Ørsta-Volda lufthamn, Hovden, ligger ca. 5 km fra sentrum.

I tillegg til tradisjonell industri har jordbruk, fiske og havbruk vært de viktigste næringene i Ørsta. Blant de viktigste bedriftene er VikØrsta AS, Vartdal Plast, Marine Harvest og Fora Form. Fiskebåtene er særlig lokalisert til Vartdal, der fiske tradisjonelt har vært viktig.

I Vartdalsfjorden og Hjørundfjorden er det oppdrett av laks og torsk. I tillegg har kommunen landbaset settefiskproduksjon på Ytre-Standal. Jordbruk er mest representativt i de største dalene: Bondalen, Follestaddalen og Åmdalen.

Av kulturelle attraksjoner er det naturlig å nevne Ivar Aasen-tunet, som ble åpnet i 2000. Musikklubben Rust høster også stor anerkjennelse, og har stadig store artister på besøk."


Nevnes bør vel også nevnes stjernene i bestselgergruppa Vassendguttane (riktignok fra Åmdal), TV2-anker og AaFK-fan Arild Riise, friidrettstalentet (kor blei du av) Kristine Eikrem Engeset og eine halvdel av Sidebrok, den bergensbaserte DJ-en Skatebård (Torstein Hyl aka Runar Gudnason er også ørsting, det samme er Klypahumoristen Thomas Ryste.

Men lite fotballspillere og skimte på den lista. Og skjønt Ørsta en gang var Sunnmøres ant beste lag er det nå kun et knippe gode spillere igjen i bygda som satser på råning og friidrett. Men et par gode spisser og vinger har de alltid.

Vi mangler som vanlig en heil haug, men også Eivind Erstad som, om han ikke skorer like ofte som i fjor, plukker kort like ofte. 5 gule gir en kamp, flaks at han er sjåfør og slik får med seg kampen live. Dermed er det greit at Magnus Strømmen forhåpentligvis er tilbake fra skade for å erstatte vår toppskorer.

Tap blir det nok uansett...

Livet er ikke et kort talglys, det er en strålende fakkel!
мы Skodje
InsideMan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar