Sider

KETCUPEFFEKT GA ETTERLENGTET SEIER

Skodje var det beste laget, men slet med å score mot Blindheim. Først 20 minutter før slutt løsnet det i kveldens 5-1-seier.

Om Skodje skal ha en liten sjanse til å holde seg i 4. divisjon, var kveldens kamp oppgjøret som måtte vinnes.

Det viste også innsatsen til å begynne med. Skodje trøkket til, angrep med mye folk og kjørte på mot Blindheim-målet. I løpet av de første ti minuttene ble to store sjanser skapt, men det nærmeste man kom var en tverrligger.

Etter var det fortsatt Skodje som styrte, men de store sjansene uteble. Eirik Hjelvik hadde riktignok drøssevis av sjanser på distanseskudd, men skuddfoten var i alle fall ikke innstilt - om man skal si det pent.

Etter 25 minutter skjedde det som ikke skulle skje. På Blindheims første sjanse var Yngve Steffensen iskald da han fikk stå helt alene i feltet. Dermed 0-1. Men kanskje var det dette som burde skje? Skodje har faktisk tatt ledelsen først i elleve av 16 oppgjør hittil i år, men ikke tatt veldig mange poeng. Derfor ble det fleipet om at dette på mange måter var litt positivt.

Og det viste det seg også. Skodje-spillerne ble enda litt mer tent og trøkket litt ekstra til. Ti minutter senere skulle man få uttelling. En klønete Eirik Hjelvik gikk altfor lett i bakken og Alf Furland pekte på straffemerket. Litt småflau satte Eirik den enkelt i mål. Det var en billig straffe, men med tanke på at vi har blitt snytt for to soleklare helt på tampen hittil i år som kunne gitt oss opptil fem poeng var det på mange måter fortjent.

I resten av omgangen skjedde det ikke veldig mye. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

Begynnelsen på andreomgang var neppe noen festforestilling for de svært få tilskuerne som hadde tatt turen til stadion i regnværet. Et svært redusert Blindheim-lag - i forhold til vårsesongen - hadde lite å by på, og innledningsvis slet også Skodje.

Men etter hvert løsnet det litt. Eirik Hjelvik og Sondre Beite hadde hver sin kjempesjanse, men uten å få uttelling i mål.

Etter halvspilt omgang skulle det imidlertid løsne for unggutten Sondre Beite. 96-modellen har slitt litt med å få ballen i nota for A-laget, men i kveld løsnet det skikkelig. Sondre jobbet utrettelig, leverte en strålende kamp og fikk sin fortjente 2-1-scoring.

I minuttene etter dette var det nok litt kaotisk, og Blindheim fikk omsider satt litt press på Skodje-forsvaret.

Men da Eivind Erstad satte inn 3-1 fem-seks minutter senere gikk lufta ut av Blindheim-spillerne. Sondre Beite takket og bukket med to flotte mål på tampen og sikret dermed årets største seier - til full jubel i Skodje-leiren.

Fortsatt skal det svært mye til for at vi beholder plassen, men nå har vi i alle fall en liten mulighet. Gjengen som er igjen skal i alle fall gjøre det de kan for å plukke en del poeng utover høsten.

Ellers retter vi en stor takk til Frode Jørgenvåg og Joakim Erstad som - om enn noe motvillig -  tok på seg skoene igjen. Vi er syltynt befolka om dagen, og derfor var det suverent å ha disse på benken slik at vi fikk inn noen rutinerte karer det siste kvarteret.

Skøyerbørsen: 3 Sondre Beite, 2 Sigmund Mestad, 1 Marius Fylling.

Kampfakta:
Skodje - Blindheim 5-1 (1-1)

Bane: Skodje stadion
Tilskuere: 15
Mål Skodje: Sondre Beite (3), Eivind Erstad og Eirik Hjelvik
Mål BIL: Yngve Steffensen
Dommer: Alf Furland
Gule kort Skodje: Vegard Hjelvik og Lennart Tetlie
Skodjes lag: Brede Waag, Sigmund Mestad, Ole Tangen, Marius Fylling, Sondre Beite, Lennart Tetlie, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen, Eirik Hjelvik og Eivind Erstad.
Innbyttere: Frode Jørgenvåg, Joakim Erstad og Espen Skarbø.

2 kommentarer:

 1. Kunsten Skøye, er å la motstandarlaget ta ledelsen.
  Deretter går det meste leikande lett.
  Derfor; Slepp inn eit lite mål, og so startar de kjøyret!
  Enkelt, og effektivt. Trur eg....

  SvarSlett
 2. Ja den berømte ketcup-effekten...

  SvarSlett