Sider

NÅ RYKKER IKKE EMBLEM NED

Seieren i dag spiller sannsynligvis ingen rolle, men den fastslår i alle fall langt på veg at Emblem spiller i 5. divisjon også neste år. Slik kan 4.- og 5. divisjon se ut neste år!

Etter dagens seier har Emblem 1,94 poeng i snitt per kamp. Med tre kamper igjen - som de med 95 prosent sannsynlighet vinner, vil de få 2,1 snittpoeng ved sesongslutt. Det er mer enn noen av konkurrentene i de øvrige avdelingene kan få. I de andre avdelingene kan Sæbø/Herd 2 få maksimalt 1,88 i snitt. Bergsøy kan på sin side få 2,05 i snittpoeng.

Siden ingen sunnmørslag per dags dato ligger an til nedrykk fra 3. divisjon, er det bare Hovdebygda som rykker ned neste år. Dermed ser det ut til at samtlige 4. plasser kvalifiserer til 5. divisjon neste år. Om et sunnmørslag går ned, vil Sæbø eller Herd 2 ryke. Ved to sunnmørslag vil Bergsøy 2 ryke. Emblem vil uansett overleve siden Midsund går ned.

For øvrig ville et eventuelt Emblem-nedrykk neppe vært avhengig av kveldens kamp, siden de uansett vil få bedre snitt enn Sæbø/Herd 2. Hadde Emblem tapt i dag, måtte to sunnmørslag ha rykket ned fra 3. divisjon for at de skulle gå ned. Og det skjer forhåpentligvis ikke.

Alt i alt er det også positivt. Et lag som Emblem er for god for 6. divisjon, der de bare ville fått walkover-kamper neste år. I stedet er det fornuftig at lag som ønsker å satse litt - og har engasjement - finner seg til rette så høyt som mulig i divisjonssystemet. At Emblem blir å finne i toppen av 5. divisjon er det liten tvil om.

Slik ser det ut til at 5. divisjon blir i 2012 p.d.d:

1) ÅVK/Hessa/Skodje
2) Hovdebygda
3) Stordal
4) Ørskog
6) Emblem
7) Vartdal
8) Vigra
7) Hasundgot
8) Åheim
9) Bergsøy 2
10) Sæbø/Herd 2

Med andre ord veldig mange svært interessante oppgjør for vår del dersom årets sesong ikke skulle ende i opprykk.

4. divisjon neste år ser slik ut pdd:

1) Langevåg
2) Spjelkavik
3) Valder
4) Ørsta
5) Godøy
6) Blindheim
7) Rollon
8) Sykkylven
9) Norborg
10) MSIL
11) ÅVK/Hessa/Skodje
12) ÅVK/Hessa/Skodje

Med andre ord mange interessante og tøffe kamper dersom det skulle bli opprykk!

1 kommentar:

  1. Det fine er at Skøye kan velge sjøl om dei vil ha 18 eller 22 kampar i 2012.

    Det kan forøvrig og dei andre 5. div. laga frå sesongen 2012. Vil ein ha fleire kampar, rykk opp!

    SvarSlett