NY STORSEIER MOT HARØY

Årets første målkalas kom mot Harøy i vår. I dag fulgte man opp med å banke inn ytterligere ni mål borte mot Harøy.

Dermed har Skodje scoret hele 18 mål på Harøy i år. Dagens ni mål gjør at Skodje er det mestscorende i divisjonen - med hele 69 mål på 14 kamper. I dag var det bare dårlig effektivitet utover andreomgangen som gjorde at det ikke ble tosifret.

Riktignok startet det forholdsvis jevnt på ei meget god grasmatte på Harøya. Harøy la seg meget lavt og nektet Skodje rom høyt oppe i banen. Det fungerte brukbart det første kvarteret, og faktisk var det vertene som tok ledelsen. Et frispark fra Stian Harnes ble headet i eget mål av Joakim Erstad.

Bare minutter senere skulle utligningen komme - denne gang etter et flott Skodje-angrep. Eivind mottok ballen, flikket den på glimrende vis videre til Eirik Hjelvik som rundet keeper og satte den i mål. Minutter senere kom Eirik Høivik på banen. 20 sekunder senere serverte han Eivind på sølvfat - etter nok et vakkert Skodje-angrep - og vips stod det 1-2.

Etter dette sendte man mange i angrep - og da straffer det seg å miste ball på veg framover. Det skjedde minutter senere og Stian Harnes satte enkelt inn 2-2 alene med keeper.

Det som skjer det siste kvarteret inn mot pause er meget positivt. Man lar ballen gå på få touch, spiller fin fotball - og ruller opp en rekke flotte angrep. I tur og orden avslutter Eivind, Eirik Hjelvik, Joakim Erstad og Vegard Hjelvik slik at det står 6-2 til pause.

Den glimrende avslutningen på andre omgang klarte man dessverre ikke å videreføre i andreomgang, selv om det fort så slik ut. Bare minutter var spilt da en "sjøsjuk" Tobias Sortehaug fikk perletreff og banket inn 7-2.

Utover andreomgangen sank nok kvaliteten fortløpende, og dessverre fikk Harøy redusert til 7-3. Men det var liten tvil om at Skodje var det beste laget, og at Magnus Strømmen og Lennart Tetlie - på et flott langskudd - la på til 8- og 9-3 var egentlig fullt fortjent. Selv om andreomgang ikke var noen høydare, hadde vi minst fire-fem kjempesjanser som burde resultert i mål.

Totalt sett likevel en godt gjennomført offensiv kamp. Vi roter litt bakover, men når alle vil framover - og motivasjonen ikke akkurat er som i et toppoppgjør - blir det dessverre litt rom bakover. Det må vi prøve å terpe på litt framover. Ellers fortjener Harøy skryt for å prøve å spille ball lenge, men da det etter hvert rant inn ga man nok litt opp.

PS 1: Spesiell skryt fortjener Ole Willumsen for sin seriedebut. Han var sjanseløs på målene, og stod ellers en veldig god kamp. Også Petter Leon Valde - som også seriedebuterte - viste svært positive takter i sitt innhopp.

PS2: Skuffelsen var stor da det ble opplyst at tekniske problemer gjorde at ferja 14.20 var innstilt. Men mat, musikk og kortspill på den lokale puben gjorde at ventetiden fram til ferja klokka 17.00 ble mer som en lek!

Kampfakta:
Harøy - Skodje 9-3 (2-6)
Bane: Harøy stadion
Mål Harøy: Stian Harnes (2) og selvmål (Joakim Erstad).
Mål Skodje: Eivind Erstad (2), Eirik Hjelvik (2), Tobias Sortehaug, Joakim Erstad, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen og Lennart Tetlie
Dommer: Oddmund Kaldhussæter
Gule kort: Ingen på Skodje, ett til Harøy.
Laget: Ole Willumsen, Ingve Stokkereit, Joakim Erstad, Stefan Aasen, Trond Ytreberg, Vegard Hjelvik, Lennart Tetlie, Eirik Hjelvik, Eirik Tomren, Eivind Erstad og Emil Slettedal.
Innbyttere: Eirik Høivik, Magnus Strømmen, Tobias Sortehaug, Ole Særsten og Petter Leon Valde.