3-0-TAP MOT BLINDHEIM

Skodje holdt godt følge til tross for at Blindheim ledet 1-0 til pause. I andreomgang kom ikke Skodje opp på et godt nok nivå, og til slutt ble det et fortjent 0-3-tap.

Lenge holdt Skodje følge med divisjonskollega Blindheim i det som var en jevnspilt og tett 1.omg. Skodje kunne med litt flaks ha ledet både 1-0 og 2-0 om vi hadde vert litt med presise på den siste tredjedelen. I stedet var det Blindheim som kunne gå til pause med en 1-0 ledelse etter at Espen var uheldig med en forholdsvis enkel pasning. Blindheim fikk bryte på omtrent 30 meter, og forserte gjennom et Skodjeforsvar på veg ut. Ballen havnet til slutt ute hos en Blindheimangriper som satte ballen i mål via keeper.

I pausen ble vi enige om å prøve å spille mer i bakrom og opp mot Eivind. Det ble mye småspill i første omgang, og vi ønsket dermed å variere spillet mer. Skodje fant aldri tilbake til de gode taktene fra 1.omg, og vi ble løpende i mellom grunnet en del lange oppspillsforsøk.Vi fikk stor strekk i laget, samtidig som vi sluttet å presse samlet. Når en og en presser går det som kjent sjeldent bra. Blindheim går opp i 2-0 etter ca. 55.minutter, nok en gang via keeper som i prinsippet redder, men ballen stusser i Espen og skyter fart mot mål på grunn av en lei skru. Etter dette ble vi upresise og fikk ikke ting til å stemme.

Blindheim går ikke lenge etter opp i 3-0 etter et flott angrep. De legger inn på bakerste og der henger evigunge Sindre Lauvås i lufta som stanger inn ballen via tverrligger og ned. Ballen spretter riktignok ut igjen og Blindheim setter for sikkerhets skyld returen kontant i mål. Vi velger likevel å kreditere Lauvås scoringen, selv om dommeren kanskje ikke så at ballen var inne til å begynne med.

Det positive å ta med seg fra denne kampen er 1.omgangen, og at vi omsetter mye av det vi har trent på i vinter, spesielt defensivt. Både organisering, press og kommunikasjon er til tider meget bra. Vi må dermed fokusere på å holde dette trykket som vi til tider viser i 90 minutter, og ikke bare i en omgang. For Skodjes del stod Vegard Hjelvik og Ingve Stokkereit frem som to av banens beste. Junioren Sondre Leine hadde også en svært godkjent 1.omgang med sine offensive kvaliteter.

Skodje stilte med følgende mannskap fra start: Espen, Stefan, Frode, Eirik F, Ingve, Jannen, Magnus, Vegard, Sondre L, Emil, og Eivind. På benken hadde vi Ole S, Eirik T og Sondre B, som alle fikk spille bort i mot en omgang hver. Vi må ikke glemme at det er i motbakke det går oppover, og at det er først den 12.april det deles ut poeng. Til da skal vi nok være i rute.

Neste kamp går allerede på førstkommende lørdag (10. Mars) hjemme mot Tomrefjord. Vi oppfordrer alle Skodjepatrioter til å ta turen innom for å støtte opp om et revansjesugent Skodjelag. Kampinfo og forhåndssak kommer i løpet av fredagen.