Sider

SEIEREN GLAPP PÅ TAMPEN

Spillemessig var det det ingen stor 3-3-kamp mot Emblem, men ut i fra treningsfokuset den siste tiden fikk vi oss en lærerik økt på Ebbemyra.

For å ta det først som sist for spillerne: Selvsagt er målet i fotball å angripe motstanderens mål og score, men faktum er at det er først i serien det har tellende resultat. I treningskampene er målet først og fremst å øve seg til serien. Det ble kveldens økt brukt til.

I første omgang gikk vi ut med høyt press. De fungerte forholdsvis greit, men vi slet med å komme i gang med det gode spillet som ble vist mot Godøy. Defensivt hadde vi full kontroll der Frode tok unna de lange ballene til Emblem den første halvtimen. For vår del kom det seg noe etter hvert, og spesielt på høyresiden var Eirik Tomren aktiv. Men det var to dødballer som måtte til for at det skulle bli mål. Først ved Frode, så ved Ingve til 2-0. Emblem kom seg til et par gode sjanser etter hvert som de fikk spillet ned på bakken, og sekundet før pause ble det 1-2 etter en heldig gjennomløping.

Fokuset i det siste har vært på det defensive. I fjor trengte vi knapt å forsvare oss med unntak av tre-fire kamper, og derfor var det viktig å få en gjennomføring. Vi la oss bevisst lavt og lot Emblem få ha initiativet.

Det startet i alle fall knakende bra. Et Emblem-angrep ble brutt, ballen rullet kjapt fram og Eirik Tomren nådde Emil med en glimrende 3-1-scoring. Hadde vi fortsatt å kjøre på etter dette, burde vi nok ha vunnet klart, men i stedet var fokuset på å ligge tett og kompakt resten av omgangen.

Det fungerte til tider - spesielt siden Emblem trillet ball i lavt tempo i bakre ledd. De få gangene de faktisk satte fart fikk imidlertid den nye konstalassjonen i backrekka og på midtbanen kjørt seg. Emblem kom til et par gjennomløpinger, men mislykkes totalt i den avgjørende situasjonen. Her kunne vi blitt straffet. Vi fikk justert litt, feilet enda litt mer og fikk i det hele tatt en lærerik omgang - selv om det ikke er den morsomste typen fotball.

Emblem scoret to kjappe mål på slutten etter andrebølgen i dødball, og fikk dermed med seg 3-3. Selvsagt ikke godt nok av oss, men mot slutten virket det nok som om det var Emblem som hadde størst vilje.

Oppsummert er vi spillemessig ikke i nærheten av der vi skal være, men det la heller ikke formasjonen og kampplanen spesielt opp til. Det får vi heller komme tilbake til. I dag fikk vi viktig læring i et kampmønster vi garantert møter oftere på neste år.

Ellers fulgte vi kampen LIVE på vår Facebook-side som du finner HER. Liker du fortsatt ikke Skodje IL - A-laget på Facebook? Trykk liker da vel og få med deg oppdateringer framover!

Kampfakta:
Emblem - Skodje 3-3 (1-2)
Bane: Ebbemyra
Mål Emblem:
Mål Skodje: Frode Jørgenvåg, Ingve Stokkereit og Emil Slettedal
Dommer: Ukjent
Ingen kort
Skodjes lag: Brede Waag, Ingve Stokkereit, Frode Jørgenvåg, Eirik Fylling, Ole Særsten, Lennart Tetlie, Jan Erik Hellevik, Eirik Hjelvik, Eirik Tomren, Eivind Erstad og Magnus Strømmen.
Innbyttere: Emil Slettedal og Stefan Aasen.

16 kommentarer:

 1. Andre treningskampresultat i dag:
  Valder - Brattvåg 0-6
  Norborg - MSIL 1-1
  Spjelkavik - Vestnes Varfjell 1-5
  Hareid - ÅVK 3-1
  Hødd2 - Vartdal 4-0

  SvarSlett
 2. Blir sikkert et kjekt år for Skodje i år. Lykke til i 5. div 2013.

  SvarSlett
 3. Emblem mangler 11 mann og klarer likevel uavgjort. Ikke akkurat imponerende av Skodje..

  SvarSlett
  Svar
  1. nja eg vet nå ikke om emblem manglet 11 mann.Flere av de som startet i første 11 til emblem har startet før i andre treningskamper.Men noe må jo de si hvis de skulle gå på et nytt tap.Utav det eg har sett av emblem blir de 5 div neste år

   Slett
 4. en ukjent dommer, merksnodig.

  SvarSlett
 5. Emblem mangler 11 mann, javell.. Regner med gutta inne på Skodje har flere spillere ute siden de stilte kun med 13 mann mot dere i dag?!? Må være en grunn for at et lag stiller kun med 13 mann i en treningskamp 1 mars...

  A.S

  SvarSlett
 6. Tydelig subjektiv reportasje nok en gang fra Skodje. Skodje skal få kjørt seg i 4 divisjon. svakt

  SvarSlett
 7. AS: Ikkje alle som er like opptatt av å beklage og prøve å framstå som et fantastisk lag i alle kommentarfelt. Det hjelpe sikkert stort for Emblem å komme å blande seg inn og rakke ned på andre på forskjellige nettsted.

  SvarSlett
 8. Vrøvl. Skodje prøver å fremstå som et "fantastisk"/godt lag i det kampreferatet som de legger fram over her. Laget skal få slite når de får kjenne kamphverdagen i 4 divisjon.

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige tilbakemeldinger, vi setter pris på det. Lykke til i neste års 5. divisjon og takk for en fin treningskamp.

  SvarSlett
 10. "Vrøvl. Skodje prøver å fremstå som et "fantastisk"/godt lag i det kampreferatet som de legger fram over her. Laget skal få slite når de får kjenne kamphverdagen i 4 divisjon."

  ROFLOL!!!!!!!!!!!!

  Ta dej ei bolle...

  SvarSlett
 11. Hehe...Det var eit fantastisk engasjemang rundt ein treningskamp langt nede i divisjonane!
  Berre so synd at dei so ropar høgast alltid er anonyme. Mangel på mot?

  Fasiten er at Skøye er og blir eit fantastisk fotball-lag, uansett kva divisjon dei spelar i, i alle fall for Skøyebygdarane.

  SvarSlett
 12. hvorfor er ikke emblem i 4 div?Syns jeg husker de skulle jo leke seg gjennom 5 divisjon ifjor. Men faktum var at de ble nummer fire og aldri i nærheten av opprykk. Tok 1! seier mot lagene Skodje/ørskog/Stordal på 6 kamper. Selv om de va de klart beste laget i alle kampene ifølge dem selv. Merkelig

  SvarSlett
 13. Emblem prøver stadig å fremstå som et bedre lag en de er.Men de bør være ærlig å se at de spiller i 5 div og skodje 4 div.Emblem sine spillere kommer til å miste sulten med de alle treningskaper de spiller.Når sesongen begynner har de nesten spillt like manger kamper som i sesongen,så eg tror at embelm kommer til å slitte med motvasjon og sulten etter å vinne utover sesongen.Heia skodje

  SvarSlett
 14. Jeg vet ikke hvem som skriver her på Emblems vegne, og jeg kan vel ikke si jeg stiller meg bak alt heller.

  Men det jeg lurer på er hvem det er som har hauset opp Emblem de siste årene? Er det Emblem selv, eller er det alle andre? Emblem har vel hatt et uttalt mål om å rykke opp, men har aldri gått ut og sagt at i år tar vi en lett seier?

  Derimot var Skodjebloggen i tabelltipset sitt før forrige sesong soleklar på hvem som kom til å rykke opp. Sjelden har jeg lest så mye skryt om et lag langt ned i divisjonene på Sunnmøre. Det er vel bare MSILs beskrivelse av Hessa fra året før som kan overgå den opphausinga. Og begge tipsene slo som kjent ikke til.

  Om Emblem har hatt en bedre stall enn de andre lagene (noe som ble skrevet mye om her før sesongen i fjor), så er vel ikke det det samme som å gå ut å si at: "Se på oss. Se så god vi er i forhold til alle andre"?

  I kamprapportene på Emblems nettsider har det vel ofte stått at det var et ufortjent resultat i de kampene de ikke fikk med seg poeng, men slik er det vel i de fleste klubber etter et knepent tap eller en uavgjort? Og faktum er faktisk at Emblem hadde ballen utrolig mye i de aller fleste kampene de spilte forrige sesong. Problemet var bare at det ikke skjedde noe på den siste tredjedelen av banen. Og da spiller det vel ikke så stor rolle hvor mye man har ballen.

  Etter det jeg fikk med meg forrige sesong, var det bare en kamp Emblem ble rundspilt, og det var borte mot Stordal. Tror aldri jeg har sett et lag i 5./6. div spille så bra fotball som Stordal gjorde den kampen. Men så såg ikke jeg alle kampene heller da.

  Mvh

  En som følger Emblem tett, og som ikke uttaler seg på Emblems vegne.

  SvarSlett
 15. Hør hør!

  Kanskje noen Skodjefolk, og mange andre også for den del, har godt av å lese denne artikkelen her fra før sesongstart i fjor:

  http://www.outzide.com/index.php?option=com_content&view=article&id=326:sesongstart-2011&catid=1:nyheter

  Denne artikkelen sier vel mye om det som diskuteres her nå. Det er stort sett andre, og i svært stor grad Skodjebloggen, som hauser Emblem opp i skyene. Dette gjøres helt uten kjennskap til Emblems forutsetninger for å hauses opp.

  Folk må selvsagt få mene det de vil, men ikke kom å påstå ting som er direkte feil. "Emblem skulle leke seg gjennom 5. divisjon i fjor" sies det her...hvem har sagt det? Ikke Emblem i alle fall (men Skodjebloggen).

  Det blir for dumt når Skodjebloggen uavhengig av andre skriver at Emblem er store favoritter, har en stor og god stall og bør derfor leke seg gjennom 5. divisjon...for deretter å ri tilbake på sin høye hest nå å bruke sin egen argumentasjon mot oss?

  Hvis et lag ikke kan få ha ambisjoner så er det noe galt et eller annet sted!

  Og..."emblem kommer til å slitte med motvasjon og sulten etter å vinne utover sesongen"? Jeg spiller fotball fordi det er så gøy å spille fotballkamper. Den beste og mest reelle treningen får du i kamp... i alle fall når du i tillegg har tre andre treninger i løpet av uken å øve deg på.

  Om du hadde fått valget på den fjerde treningen din i løpet av en uke om å spille fotballkamp eller å trene i kaldt ruskevær...hva hadde du valgt da? Vel...du sier du hadde valgt å trene fordi det motiverer deg mer enn å spille kamp. Du om det... tviler på at du har så utrolig mange med deg på den!

  Lykke til med sesongen 2012!

  SvarSlett