Sider

SPJELKAVIK BLE FOR STERKE

Spjelkavik ble som enkelte antydet for sterke for Skodje i kveldens treningskamp. Den endelige avgjørelsen falt på overtid.

Det er ingen tvil om at det er livsfarlig å være fornøyd etter å ha tapt i fotball, og at du sjeldent blir bedre med den innstillingen. I dag må vi likevel være fornøyd med en del punkter. For sannheten er at vi er oppe på et helt annet nivå enn i fjor, og da gjelder det å tilnærme seg det nivået snarest mulig. I så måte var dagens kamp på mange måter et steg i riktig retning.

Det er likevel liten tvil om at Spjelkavik var best i kveld. Gjestene - som mange spår helt i toppen av 4. divisjon - tok kommandoen og trillet ball. Laget er trygg med ball i beina, og spilte Skodje lave. Likevel ble det stort sett med nestensjanser i førsteomgang. De hadde en del dødballer, men der ryddet stort sett Espen Skarbø mesterlig opp.

Skodje hadde et par gode muligheter, og på nummer to lykkes det. En flott kontring endte med at Emil fant Eivind som banket inn 1-0 etter 37 minutter.

Dessverre glapp det få minutter senere. Aleksander Hagerup fikk enkelt satt inn 1-1 etter en tapt duell i Skodje-feltet. Det så ut til å gå mot 1-1 til pause, men på overtid var en presset Espen Skarbø uheldig og dro med seg ballen inn i mål. Dermed 2-1.

I andreomgang var kampbildet ganske likt. Spjelkavik trillet mye ball, og kom til et par store sjanser innledningsvis. Brede ryddet fint opp.

Utover omgangen uteble de store Vika-sjansene, men dessverre greide ikke Skodje å ta vare på mulighetene vi fikk med ball. Vi blir litt baktunge, og sliter med å komme i gang med spillet vårt. Det er vår største utfordring - vi må tørre å spille enkle pasninger selv om vi blir litt presset.

I en litt dårlig periode var det likevel vi som fikk uttelling ca midtvegs i omgangen. Eivind Erstad styrte inn et innlegg fra Eirik Hjelvik til 2-2. Dessverre glapp det umiddelbart andre vegen igjen - og 3-2. I stedet for at Vika skulle kjøre på kampen ut, ble det i stedet faktisk litt spenning det siste kvarteret.

Da ble Skodje enige om å tørre å presse opp litt, og det virket som om Spjelkavik ikke var helt forberedt på det. Skodje fikk litt troa, Vika ble usikre og det siste kvarteret må vi ta med oss som en oppløftende periode.

Dessverre var det Spjelkavik som økte ledelsen til 4-2 da Adrian Hagerup kom seg gjennom helt på overtid. Riktignok påsto Brede at han ville tatt den ved dagslys, men det får vi heller spare til serien.

Nå satser vi i stedet på at Skodje har tapt fra seg for en stund. Det er nå det gjelder framover - og Norborg-kampen skal vi forhåpentligvis bruke til å få en seier igjen! Så er det bare å kjøre på framover.

Ellers er det meget positivt at flere juniorer virkelig tok vare på sjansen i kveld. Både Marius Fylling, Ole Grytten, Sondre Leine og Sondre Beite kom seg fra det på en meget god måte! Ellers god innstilling og innsats fra samtlige i dag. Positivt.

Kampfakta
Skodje - Spjelkavik 2-4 (1-2)
Skodje stadion
Mål Skodje: Eivind Erstad (2)
Mål Spjelkavik: Aleksander Hagerup, selvmål, Knut Dalhus og Adrian Hagerup
Dommer: Odd Grande
Gule kort Skodje: Tobias Sortehaug
Skodjes lag: Espen Skarbø, Ole Grytten, Frode Jørgenvåg, Ingve Stokkereit, Jan Erik Hellevik, Eirik Hjelvik, Lennart Tetlie, Magnus Strømmen, Emil Slettedal, Eivind Erstad og Ole Særsten.
Innbyttere: Brede Waag, Marius Fylling, Tobias Sortehaug, Sondre Beite og Sondre Leine

5 kommentarer:

 1. Enig med referenten. Det var eit klart steg i rett retning i forhold til Tomrekampen.
  Og so må vi ikkje gløyme dommarlegenda Odd Arne som uten AD-støtte på sidene leda oppgjeret fortreffeleg.
  Han måtte faktisk slå av litt på tempoet sitt dei siste 20 slik at laga skulle greie å halde fylgje.
  Vel blåst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når man har spillere som respekterer dommers avgjørsler er det ikke noe problem. Det skal være et samspill mellom spillere - trenere og dommere da er det moro.

   Slett
 2. Spjelkavik spilte ingen veldig god kamp i dag, men nivået i 4. div er ikke skremmende høyt så fullt mulig for Skodje å få med seg noen poeng.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin trøyst av "Vika".
   Kan hende det blir nokre slengarar med poeng til Skøye likevel då i år. Mellom anna 6 mot Vika.

   Slett
 3. Emblem slo Rollon 2-1 torsdag. Åpningskampen for Skøye ser ut for å bli ein rein formalitet.

  SvarSlett