KLART TAP MOT MSIL

Skodje tok ledelsen, men etter at MSIL snudde kampen var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Til slutt ble det et 5-1-tap i kveldens kamp.

Ut i fra banespillet var kanskje 5-1 litt vel i overkant, men samtidig har MSILs angrepsrekke ei vanvittig fart som plaget livet av Skodje-forsvarerne i kveld. Nærmest hver gang de satte fart i kveld, ble det farlige situasjoner. Sånn sett kom de til rikelig med sjanser og at seieren var fullt fortjent var det liten tvil om.

Det startet riktignok bra for Skodjes del. Ti minutter var spilt da Frode Jørgenvåg raget høyest på en corner. Den ble blokket av en MSIL-hånd om dommer Steinsbu pekte på straffemerket. Magnus Strømmen var dagens straffeskytter og satte den i mål.

Skodje spilte 4-5-1 til å begynne med, og lot MSIL styre mye av spillet i førsteomgang. Bare da de slo langt i bakrom så det noenlunde farlig ut i åpningen. Samtidig gjorde de det ofte, og dermed ble det en del farlige situasjoner - uten at det ble særlig store sjanser. Men det var for eksempel resepten da Marius Brækkan satte inn 1-1 etter en halvtime. MSIL kom seg fri i bakrom, slo inn og vips var det 1-1.

Skodje holdt brukbart følge i denne perioden, og derfor var det litt surt at MSIL satte inn 2-1 ved samme resept bare fire-fem minutter etter. Riktignok var MSIL det kvasseste laget, men med litt mer tur kunne det blitt langt mer spennende utover andreomgang. Blant annet brant Eivind Erstad en stor sjanse rett før pause.

Stillingen gjorde at Skodje måtte mer framover etter hvilen. Det startet store deler av problemene. MSIL la seg lengre bakpå, mens Skodje måtte styre spillet mer. Det maktet de ikke, og tidvis florerte både feilpasninger, klareringer og mottak.

MSIL satset mer på kontringer og var livsfarlig. Uttellingen kom først etter 65 minutter da Andreas Kvasnes headet inn en corner. Der og da var det fortjent.

Det virket litt som om motet gikk ut av Skodje etter dette, og det var bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. MSIL dominerte ikke stort i banespillet, men var det eneste laget som skapte farligheter siden de satte i veg en rekke kjappe angrep. Til slutt stoppet det på 5-1, og MSIL passerte dermed Skodje på tabellen.

Kveldens resultater betyr at Godøy og Sykkylven fortsatt er bak oss. Samtidig betyr den siste tids resultater at det er på tide å finne tilbake til det vi kan. Vi er spådd en knalltøff sesong, men har likevel mye mer inne. Med to gode treninger og litt folk tilbake er det fullt mulig å slå Langevåg. Det gjelder å holde motet oppe!