Sider

TUKTET SERIELEDEREN

De fleste på tribunen hadde nok gitt fullstendig opp da Valder gikk opp i 2-0 rett etter pause. 40 minutter senere var imidlertid en knallsterk hjemmeseier et faktum.
Jubelen sto i taket da Eivind Erstad perfekt pannebrasket innlegget fra Andreas Longva i mål omtrent i det klokka passerte 90 minutter. Da fullførte storscoreren en herlig snuoperasjon preget av innsats og vinnervilje fra hjemmelaget.

De fleste lag ville nok ha gitt opp når serielederen gikk opp i 2-0 like etter pause mot et lag i motgang. Men bare minutter senere kom Eivind seg endelig helt fri. Der gjør Eivind sjeldent feil, og 1-2 var et faktum. Det var starten på meget sterk snuoperasjonen.

Valder virket mer nervøse, nærmest slitne og klarte aldri  å komme i gang igjen. Derfor ante Skodje-spillerne at seieren var innen rekkevidde da Ingve Stokkereit satte inn en retur til 2-2 ti minutter før slutt.

De fleste trodde Skodje var i ledelsen noen minutter senere da Eivind Erstad banket ballen i krysset, men linjedama på siden hadde vinket offside på en forseelse flere situasjoner i forkant. Men til slutt gjorde det altså ingenting: Eivind stupte inn en svært overraskende seier!

Til slutt synes vi også at det var en fortjent seier. Valder kom til Skodje og la seg overraskende lavt på banen. Skodje fikk styre det meste av spillet i førsteomgang, og vi kom oss umiddelbart til to-tre farligheter. Vi varierte tidvis bra mellom å spille kortspill og å slå langt, og det fungerte bra. Spesielt når vi vridde spillet gikk det greit. Utfordringen er naturligvis å skape enda mer når man har ballen i laget. Sånn sett burde vi laget flere farligheter i førsteomgang.

Men på topp har Valder en kar som heter Adrian Blindheim. Vi var oppmerksom på å falle tidlig for å ta ut han, men midtvegs i omgangen glapp det. Han kom alene gjennom, og vips var 0-1 til gjestene et faktum.

I etterkant av denne scoringen var det fullstendig kaos noen minutter. Vi klarte overhodet ikke å ta ned ballen og Valder kom kjapt tilbake hver eneste gang. Valder hadde to feite muligheter i denne perioden, men heldigvis ble det ikke scoring.

Mot slutten av omgangen kom vi til hektene igjen, skapte noen få sjanser - men mål ble det ikke.

Inntrykket i pausen var imildertid at vi var vel så gode som Valder, og derfor var målet å gå ut for å snu kampen. Det startet på verst tenkelig vis: Valder fikk en feit sjanse etter bare noen sekunder, men bommet heldigvis. Skremmeskuddet ble til alvor etter fire-fem minutter da Valder økte til 2-0.

Men til slutt var det altså det Valder hadde å komme med. Skodje brettet virkelig opp armene, fikk etter hvert uttelling og tok til slutt en fortjent seier på en dag der arbeidsmoralen virkelig var på topp. Samtidig var gårsdagens en flott bekreftelse på at vi har noe å fare med når vi virkelig trøkker til. Det skal Rollon få merke neste uke!

Skøyerbørsen: 3 Eivind Erstad, 2 Jan Erik Hellevik, 1 Vegard Hjelvik