Sider

- BLODIG URETTVISST

Regelen om at man drar med seg gule og røde kort fra innledende til sluttspillet blir ikke tatt så veldig godt imot av de andre klubbene.

I likhet med Skodje - og flere andre klubber - spilte Norborg fire kamper i innledende. De fleste lagene spilte bare tre kamper. Derfor mener Norborg.com at kortene bør strykes fordi det blir urettferdig. Norborg.com skriver:

"Noko som er blodig urettvist for Norborg, Bindheim, Valder og Emblem som spelte ein kamp meir enn dei andre laga i innleiande spel. Etter vår meining bør korta bli strykt både etter innleiande spel og mellomspelet, då det er ulikt antal kampar for laga."

Hittil har det vært litt uklarhet om man må sone ved to eller tre gule kort. I det hele tatt er det noen regler som bør bli gått gjennom skikkelig. Vi satser på å komme med mer info så snart vi får klarhet i det.

8 kommentarer:

  1. Sjølvsagt må ein dra med seg korta til sluttspillet. Det er jo ei turnering. Blir heilt feil om eit lag f. eks skal vere skikkeleg idiota i siste kampen i innledande, få tre røde kort, for så at dei blir strøket.

    SvarSlett
  2. spørsmålet er om ein skal ha gule og raude kort i det heile tatt. i sulahallen florerte det med frispark og gule kort, spesielt tidleg på dagen, for folk som stod for nære på innspark, og innspark som vart tatt utan at ballen låg heilt død (som faktisk ikkje er spesielt lett å få til). det vart også gitt ein del gule på feil innbytte, men akkurat der må nok laga også skjerpe seg litt sjølv, noko som vart gjort utover dagen. det var også svært forskjellig praksis på kor strenge dommarane var på alt dette.

    hadde meg ein debatt med bratteberg. han var heilt einig i at reglane var søkte på dette med frispark og gule kort, men som sant er, så er det jo ikkje han som har funne dei opp.

    konklusjonen min er at neste år må vi tilbake til vanlege innefotballreglar. vi sleit med å få med mange av våre beste spelarar, fordi dei ikkje hadde noko interesse av å sette av ei helg til å spele dette futsal-spelet. trur ein del lag har det på same måten.

    no må vi presse kretsen på dette. kven tar på seg å lage ei facebook-gruppe?

    EOT, HIL

    SvarSlett
  3. Kan forstå frustrasjonen om dommerane dømme heilt forskjellig, men e uenig når der gjeld futsal. Det he komt for å bli, både her og i resten av landet. Det e heilt unaturlig at det skal gå så fort og bli scora så mange mål som i vanlig innefotball. No går det i tillegg an å ha litt kontroll på ballen inne me!

    SvarSlett
  4. Arrangørene av Futsal-KM er pålagt å følge reglene utarbeidet av NFF og SFK. Når det gjelder gule/røde kort så tar en med disse fra innledenede spill til sluttspillet. Det er helt naturlig og skjer også i de aldersbestemte klassene som spiller KM over en helg.
    Den beste måten å unngå soning av kort er å unngå å dra på seg desse :-)

    Geir R.

    SvarSlett
  5. Enig i at det er dumt å måtte ta med seg gule kort videre pga stå for nære innspark og innspark som blei tatt uten ballen låg i ro. Men samtidig må det nesten være slik pågrunn av andre idiotiske ting som kan oppstå som f.eks Skarbøvik som fikk 2 utviste spillere i sin siste kamp, den ene for et "slag" i ansiktet, og det andre røde for å dytte motspiller overende for å så vise fingeren oppi ansiktet til dommeren. Slike situasjoner fortjener karantene i sluttspillet, minst en kamp.

    Enig med Geir R som skriver at den beste måten å unngå soning av kort er å unngå dra de på seg. Hvertfall når vi nå er klar over at dommerne slår hardt ned på disse "unødvendige" tingene som nevnt tidligere.

    SvarSlett
  6. Det er også urettferdig at laga iden gruppa som spelar søndag,får alle kampane på en dag.

    SvarSlett
  7. Neiss, like greit det så slippe en å kjøre to tura inn til skøye og berre risikere å spille en kamp søndag.

    SvarSlett
  8. Her er gruppa: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/home.php?sk=group_166897106666411

    220 medlemmar allereie. Skal bli spennande å sjå om kretsen gjer noko med det.

    SvarSlett