Sider

SLIK ER KORTREGLENE

Vær forberedt på at det blir flere karantener i sluttspill-KM. Reglene er nemlig knallharde når det kommer til gule og røde kort.

Som tidligere varslet drar man med seg kortene fra innledende runde. Vi skrev tidligere at man måtte sone ved tre gule kort, men nå opplyser fotballkretsen at det i futsal-KM gjelder allerede fra det andre gule kortet. Etter dette må du stå over en kamp for hvert gule kort du pådrar deg, ref. "reglem. for advarsler" §2-3 "Advarsler i NM-kamper".

Det vil - som et eksempel - si at Skodjes egen Eirik Hjelvik må stå over en kamp for hvert eneste gule kort han pådrar seg i sluttspillet. Eirik fikk ett gult kort på Godøya.

Samtidig betyr dette at en spiller, som fikk sitt andre gule kort i den siste kampen i innledende, stå over den første kampen i Gomerhallen, ifølge de opplysninger vi har fått.

Når det gjelder røde kort tar man naturligvis også disse med seg videre. Regelverket sier at man automatisk skal stå over en kamp, og at juryen i den aktuelle turneringen skal bestemme om spilleren skal måtte stå over mer enn en kamp.

Skodjebloggen gjør oppmerksom på at dette ikke er regler som Skodje IL har bestemt, men at det er regelverket - tolket av Sunnmøre fotballkrets - som har opplyst om dette. Disse er vi som arrangør pliktige til å følge.

3 kommentarer:

  1. ENDELIG et konkret svar fra kretsen angående kort i KM!

    SvarSlett
  2. Legger dere ut ei liste som viser kven som har fått kort i innledande og kven som evt. må stå over ?
    Regner med dere får tilsendt alle kamprapporter frå innledande.

    SvarSlett
  3. Ja, etter hvert skal vi nok gjøre det.

    SvarSlett