Sider

TABELLTOPP ETTER STERK BORTESEIER

Skodje slo hardt tilbake fra sist og vartet opp med en sterk 3-1-seier borte mot Stordal i kveld. Siden det ble uavgjort på Sjøholt, er Skodje dermed serieleder etter kveldens runde!

Det skjedde etter bunnsolid innsats fra samtlige 14 involverte Skodje-spillere på Kirkebø stadion.

Grunnlaget ble lagt allerede fra start av. Etter knappe 20 sekunder stanget Stefan Aasen et innlegg fra Eirik Hjelvik i mål. Dermed en skikkelig drømmestart for Skodje-gutta.

Som mot Emblem ble man enige om å legge seg lavt for å nekte Stordal rom. Det lykkes man veldig godt med i førsteomgang. 2-0 kom etter et lite kvarter; Eirik Høivik slo det som til slutt ble en nydelig krosser. Han fant Eirik Tomren som elegant lobbet inn sitt første mål i Skodje-drakta.

Stordal hadde en stor sjanse ved Sindre Holtleite umiddelbart etter dette, men keeper Brede Waag ryddet mesterlig opp. Stordal forsøkte seg på litt småspill undervegs i omgangen, men fikk det ikke helt til å stemme mot et hardtarbeidende Skodje-lag. Rett før pause kunne faktisk Eivind Erstad økt til 3-0, men alene mot keeper gikk lobben like over. Stordal skapte bare en stor sjanse i førsteomgang.

I pausen ble man enige om å fortsette tendensen fra førsteomgang. Det første kvarteret lykkes man godt, tok bedre vare på ballen og jobbet knallhardt defensivt. Belønningen ble 0-3 etter 57 minutter.

Eivind Erstad ble felt på veg gjennom av siste Stordal-forsvarer. Selv Stordal-folket innrømmet at det egentlig burde bli belønnet med rødt kort, men Zenun Murati tok opp det gule. Uansett: Eirik Hjelvik stilte seg opp og skrudde ballen vakkert opp i lengste kryss. Dermed 3-0.

Litt ut av intet reduserte Stordal til 1-3 like etter dette, ved Sindre Holtleite etter at Brede var litt uheldig. Stordal fikk tydelig opp dampen etter dette, men både tverrligger og en god Brede ryddet opp forsøkene. Samtidig kunne Skodje - spesielt ved Eirik - punktert til 1-4 på flere overganger. Men en god Stordal-keeper i Adrian Nakken ryddet unna.

Uansett: En viktig og herlig seier på en kollektivt veldig god dag. Vi spilte ikke verdens flotteste fotball, men tok likevel med oss tre poeng i en svært vanskelig bortekamp. Så får vi heller satse på å utvikle mer eget spill når vi kommer på hjemmebane mot antatt dårligere motstand utover sesongen.

I garderoben etter kampen var jubelen stor da resultatet fra sponsorstadion på Sjøholt tikket inn, og "Skøye på topp" etterfulgt av vårt herlige kamprop runget utover Stordalen.

Med tanke på at Magnus Strømmen, Trond Ytreberg og Joakim Erstad måtte kaste inn håndkleet på kampdag er seieren ekstra sterk. Samtidig viser dette nok en gang at stallen er større og sterkere enn på lang, lang tid. Det skal Lepsøy forhåpentligvis få merke mandag den 29. august.

Ellers anbefaler vi alle til å ta seg en titt inn på Stordals oppdaterte hjemmeside HER. Der er man allerede ute med et langt referat fra kveldens oppgjør. Bli heller ikke overrasket om det kommer mer info fra den gården i morgen.

KAMPFAKTA:
STORDAL - SKODJE 1-3 (0-2)
Bane: Kirkebø stadion
Tilskuere: Ca. 50
Mål: 0-1 Stefan Aasen (1), 0-2 Eirik Tomren (15), 0-3 Eirik Hjelvik (56), 1-3 Sindre Holtleite (61)
Dommer: Zenun Murati, Giske
Gule kort: Eivind Erstad og Emil Uggedal for Skodje
Skodjes lag: Brede Waag, Kristian Fylling, Ingve Stokkereit, Stefan Aasen, Eirik Høivik, Lennart Tetlie, Vegard Hjelvik, Eirik Hjelvik, Eirik Tomren, Eivind Erstad og Ole Særsten.
Innbyttere: Tobias Sortehaug, Emil Uggedal og Sten Tennfjord