FRA ÅRSVERSTE TIL STERK SLUTTSPURT

Skodje pangåpnet etter to minutter, men ble den neste timen statister mot et klart bedre Blindheim-lag. En god Ole Willumsen, en målscorer i Eivind Erstad og en sterk sluttspurt sørget likevel for ett bortepoeng.

At Blindheim skulle få med seg poeng hadde vel neppe de færreste trodd etter et par minutter. Da vartet Skodje nemlig opp med klikk-klakk-spill som selv Lionell Messi, Xavi og Iniesta ville ha vært stolt over. I Skodje-drakt var det Sondre Beite, Vegard Hjelvik og til slutt Eivind Erstad som sørget for kampens desidert flotteste scoring.

Om suksessen gikk i hodet på Skodje-spillerne - eller om Blindheim hevet seg til uante høyder - vites ikke. Men faktum er vel at det omtrent var det Skodje hadde å by på i førsteomgang. Med tanke på mannskapssituasjonen gikk Skodje ut i en 4-5-1-formasjon og det var forholdsvis tidlig klart at Skodje slet med både formasjoner og ballkontroll og det som var.

Blindheim styrte det meste, men skapte veldig lite bortsett fra på en rekke dødballer. Til gjengjeld var de livsfarlige der - og en stund var det utrolig at det ikke ble mål. Til slutt fikk Blindheim sin fortjente utligning da Stian Skaar vakkert skrudde et frispark i krysset.

I pausen gikk Skodje over til sin mer vante 4-4-2-formasjon. Og selv om Blindheim hadde noen enorme sjanser det første kvarteret av andreomgang, var man likevel langt mer med nå. Man kom seg høyere i banen, begynte å vinne litt dueller og viste litt mer av det som faktisk bor i laget.

Når det er sagt er det vel liten tvil om at Ole Willumsen holdt Skodje inn i kampen med flere meget gode redninger. Samtidig bommet vel Blindheim en gang på åpent mål fra maks en og en halv meter.

Samtidig: Skodje var livsfarlig de få gangene Eivind Erstad og Sondre satte fart motsatt veg. Etter kampen mente selv Blindheim-spillerne at de var griseheldig med at det ble avblåst for offside tre-fire ganger før hvilen. Men nok om det.

Midtvegs i omgangen lurte Sondre endelig offsidefella, men helt alene med Blindheim-keeperen misset dessverre den vanligvis så treffsikre rødluggen.

Dessverre skulle det glippe motsatt veg da ellers meget solide Ole var uheldig og feilberegnet en løs ball inn i feltet. Dermed 2-1 til Blindheim, og de fleste hjemmespillerne trodde nok på seier.

Men neida. Det gjensto vel 10-12 minutter og nå fant Skodje-spillerne fram et lite gir ekstra. Nærmest direkte steg Eivind Erstad til vers på en corner fra Sondre. Vi mistenker at Eivind var så høyt oppe at klimaet begynte å bli direkte kaldt, men han kom i alle fall ned igjen og banket inn utligningen til 2-2!

Mot slutten ville begge lag ha det avgjørende målet, men faktisk var det Skodje som hadde de fleste kreftene og fikk de største sjansene. Spesielt Eivind sin fra 12 meter var stor da han sendte ballen mot mål. Dessverre lå helen til en Skodje-spiller i vegen og forhindret det som ville blitt seiersmålet.

Alt i alt skal vi nok være fornøyd med poenget siden vi spiller så lenge under pari. Når det er sagt burde vi ha kunnet straffet Blindheim langt hardere enn vi gjorde, og samtidig vet vi at dette laget er et lag vi burde og kunne ha slått på en god dag. Men: Vi løfter oss nok en gang, viser moral og snart satser vi på at vi skal få det ut igjen for fullt igjen.

Neste mulighet er hjemme mot Valder neste lørdag. Vel møtt på Skodje stadion da.