SOLID SEIER OVER NORBORG

Skodje ser ut til å være i rute til høstsesongen. I dag ble serieleder Norborg fullt fortjent slått på bortebane.

Til slutt endte det med en 5-3-seier til et Skodje-lag som jevnt over leverte en meget bra generalprøve før alvoret braker løs mot Emblem kommende torsdag.

Når det er sagt tok det litt tid før Skodje-maskineriet våknet. I åpningen ble Skodje-spillerne veldig grådige på den sistepasningen og slet dermed å få til det gode spillet man tidvis har vist i år. Når det er sagt var det en forholdsvis jevn åpning - og derfor var det litt kjipt at Norborg tok ledelsen etter åtte minutter.

Målet var det imidlertid lite å gjøre med: Et nydelig skudd fra 17-18 meter fra Adrian Håbet.

Etter dette kom Skodje mer over spillet, og fikk betalt da Eirik Høivik på vakkert vis gjorde forarbeidet til Håkon Opsal som styrte inn 1-1 på åpent mål. Nå var Skodje på gang, men i stedet slurvet man fælt defensivt bare et par minutter senere og Ole Johan Urke kunne enkelt sette inn 2-1.

Spillet var forholdsvis jevnt før hvilen, med to lag som forsøkte å spille god fotball, og sånn sett var det fortjent at Skodje utlignet til 2-2 før pause. Nevnte Høivik - banens beste denne dagen - ble spilt fri av Lars Even Beite og satte inn 2-2. Greit ut i fra spill og sjanser i førsteomgang.

Til pause hadde vi likevel en god følelse siden vi følte vi hadde bedre og bedre kontroll på kampen. Og det skulle vise seg å stemme ganske bra.

Riktignok fikk vi en heldig pangstart ved 3-2 etter bare et minutt, da et innlegg fra Eivind Erstad gikk forbi alt og alle og rett i mål. Om det var Norborg som kollapset fullstendig, eller om det bare var Skodje som var fryktelig gode, er det ikke helt godt å få svar på, men sannsynligvis var det en kombinasjon:

For de neste 20 minuttene dominerte Skodje fullstendig på den strøkne Uggedalen-matta. Eirik Høivik satte inn 4-2 etter 53 minutter, men Skodje hadde en rekke muligheter til å øke til 5-2 etter dette.

Men ting snur fort i fotball, i alle fall når Skodje er involvert. Norborg spiste seg inn i kampen utover omgangen, og da Kristian Søviknes satte inn 4-3 på straffespark var Norborg for alvor i ferd med å overta. Da var det dejavu-følelse med tanke på kampene mot Norborg og Ørsta i vår - der Skodje kollapset skikkelig utover andreomgangene.

Skodje slet virkelig med å få til spillet sitt, men samtidig skapte ikke Norborg all verden.. Klok av skade fra tidligere i år gjorde vi også noen grep som gjorde at vi tok kontroll over kampen mot slutten. I ettertid var det en deilig følelse siden det viser at vi i større grad evner å takle motgang.

Vi tok over spillet igjen mot slutten, og da debutant Sebastian Vågø satte inn 5-3 på overtid var det fullt fortjent ut ifra spill og sjanser kampen sett under ett. For øvrig var det store jubelscener og glede på Sebastians vegne etter målet. Sebastian hospiterer med A-laget noen økter i uka, er 15 år gammel og er en spennende spiller med tanke på framtida.

En god generalprøve, men samtidig må vi huske at det nok blir noe helt annet når et hardtsatsende Emblem-lag kommer på besøk torsdag. Stjernegalleriet deres tror nok på tre poeng, men på en annen side har det vist i år at det slett ikke er enkelt å slå Skodje på Skodje stadion. Med andre ord er det kun tre poeng som gjelder for vår del torsdag.