Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL VALDER

Høydepunktene står i kø denne høsten.
Nå kommer formlaget Valder til Stadion og selv om InsideMan led av spanskesjuka sist. Eller hva enn det kalles tilstanden der du ligger i fosterstilling foran skjermen og lurer på hvilke spillere som kommer og går til klubbene i Premier League. Og det er selvsagt deilig med lørdagskamp også. Og der de krangles både på bane og nett i byen er det harmoni i den vakreste bygda i Norge. Valderøya skal dog ha at den ser ok ut den også, så lenge polakkene klarer å holde seg på veien der ute mot havet.

Valder og øya er godt beskrevet her tidligere, men lite er blitt sagt om et av de viktigste attraksjonsstedene på våre trakter, Skjonghellaren:

"Skjonghelleren er en stor hule på Valderøy i Møre og Romsdal. Hulen er en av de største på vestlandskysten, og de innerste delene strekker seg over 70 meter innover i fjellet. I de ytre delene av hulen er det inntil ca. 20 meter løsmasse i bunnen, der det er mulig å se mange lag med istidsavsetninger. Her finnes også knokler av dyr og fugler, opptil 30 000 år gamle, noe som gjør at dette er et av de eldste forekomstene av faunamateriale i landet. Alkekonge og polarlomvi er de mest tallrike artene."

Om laget kan det sies at det som vanlig ikke er tomt for en haug med Oksneser og Skjonger. Dra på med en Blindheim på vei tilbake til laget etter et mislykket opphold i ytre bydel kan en omtale Valder som divisjonens dark horse i kampen om opprykk. En sterkt lag som stiller som soleklare favoritter lørdag. Valder som tidlig på 2000-tallet var Sunnmøres 3.beste lag.

Når det gjelder de gule sliter en fortsatt med skader på to store ungdomsprofilene Eirik Høivik og Håkon Opdal, noe laget merker godt. At vi mangler 2 av de 3 som utgjør den unge fantomtrioen, som også inkluderer Sondre Beite. Ellers er laget godt spent, noe som inkluderer tidligere Valderspiller Are Kvalsvik og Valderøybeboer Eivind Erstad, som forøvrig er på vei mot god gammel, skoringskåt, storform.

Vi får vel ha troa denne helga også!

Et vennskap basert på forretninger er bedre enn en forretning basert på vennskap
chodź Skodje
InsideMan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar